Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τζήμας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου:
Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα κάτωθι: “Σήμερα θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και θέλω να το κάνω διότι έχω αγαπήσει αυτή τη μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου. Αισθάνομαι έτοιμος να τον οδηγήσω εκεί που του αξίζει. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι έχω εξυγιάνει την ομάδα με τον δικό μου τεχνοκρατικό τρόπο, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει με περιφερόμενους παράγοντες ή στοιχηματζήδες.
Είμαι ένα πρόσωπο με μεγάλη δημοφιλία και με εκπομπή που έχει 60 εκατομμύρια θεάσεις. Όταν ξεκίνησα, υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν επίθεση στον Ολυμπιακό και σε μένα. Όμως τον Σάκη τον Τζήμα δεν μπορεί να τον αγγίξει ούτε ο Δημήτρης Μαρέδης, ούτε κάποιος βουλευτής ή δήμαρχος. Όταν αποφασίσω να ασχοληθώ με κάτι δεν ακούω κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει. Πολύ περισσότερο ο γνωστός περιφερόμενος παράγοντας ανά την Ελλάδα, που βρίζει διαιτητές και κυκλοφορεί με μπράβους. Σήμερα είναι στον Βόλο, ας τους πάρει μαζί τους και ας έρθει εδώ. Αυτά τελείωσαν από τον Ολυμπιακό Βόλου. Υπήρξαν πρόεδροι στον σύλλογο που χρωστούν εκατομμύρια και θα έπρεπε ένας εισαγγελέας να τους συλλάβει. Έχουν θέσεις σε δημοτικές αρχές, εκλέγονται εδώ, χρωστούν πλαστά τιμολόγια.
Πάντως, σήμερα όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον Ολυμπιακό Βόλου παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μικρή κατηγορία. Όμως το όνομα του συλλόγου είναι μεγάλο και όταν υπάρχει το όνομα όλα τα άλλα έπονται.
Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν την αναγέννηση του Ολυμπιακού επηρεάζοντας κόσμο. Είδαν φως και θέλουν να επανέλθουν για να φέρουν την καταστροφή, αλλά δεν θα τους το επιτρέψω. Ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα και να είναι περήφανος για τον Ολυμπιακό.
Θέλουμε τον σύλλογο δυνατό, με υγεία και αυτό το πετυχαίνουμε. Οργανωνόμαστε μέρα με τη μέρα πιο πολύ και σύντομα θα αποκτήσουμε και τη δική μας μπουτίκ. Θα μπορεί ο καθένας να δει από κοντά τα προϊόντα που πάνω τους θα έχουν κωδικό, να κάνει την παραγγελία και την επόμενη ημέρα να τα παραλάβει μέσω κούριερ στο σπίτι του ή όπου θέλει ο καθένας”.
Στη συνέχεια ο κ. Τζήμας απάντησε σε ερωτήσεις των ακροατών:
Για την απόφασή του να αναλάβει τον Ολυμπιακό: “Ξέρω να προβλέπω καταστάσεις. Γι’ αυτό και θα τιμηθώ διότι έφτασα σε σημείο να τα βάλω με τον Άρειο Πάγο. Με δικαστές που προσπάθησαν δολίως να βοηθήσουν την Εθνική Τράπεζα, στο χώρο τον δικό μου.
Ένας εξ αυτών, που μηνύθηκε από εμένα, προσπάθησε να πείσει για την προαγωγή του όλο τον κόσμο, ακόμη και τον υπουργό ότι ο ίδιος ήταν μειοψηφία στο νόμο για τα funds.
Όμως στην πραγματικότητα αυτός υποστήριξε τις τράπεζες και ο Σάκης Τζήμας ήταν αυτός που του στέρησε την προαγωγή στέλνοντας όλα τα στοιχεία στους αρμόδιους. Ήθελε να γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή έστω αντιπρόεδρος, αλλά ο υπουργός δεν συμφώνησε στο να πάρει προαγωγή. Για όλα τα παραπάνω γράφεται βιβλίο. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίασή του και εκεί θα γίνει και η βράβευσή μου.
Θέλω να πω ότι μπορώ να στηρίξω τον Ολυμπιακό σε όλα τα θέματα. Όταν πήρα την απόφαση να αναλάβω την ηγεσία του, το έκανα διότι ήξερα πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Όταν ήμουν μικρός άκουγα Ολυμπιακός Βόλου και ανατρίχιαζα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως μια επαρχιακή ομάδα έχει τόσο κόσμο πίσω της, ενώ άλλες δεν έχουν. Ακόμη και όταν ήμουν στη Νίκη γνώριζα ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι το διαφορετικό. Έχει μία άλλη κουλτούρα. Και εκείνο που με έπεισε να αναλάβω ήταν η αγάπη του κόσμου και ιδιαίτερα των οργανωμένων. Ίσως ακόμη να μην κατάλαβαν ακόμη πόσο πολύ τους αγαπώ”.
Για τη συμμετοχή της ομάδας του Ολυμπιακού στην Α’ ΕΠΣΘ: “Είναι τιμή για την ΕΠΣΘ και για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας η συμμετοχή ενός τόσο μεγάλου ονόματος, όσο του Ολυμπιακού με παίκτες που αποτελούν κόσμημα για το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς είδαμε στην πρεμιέρα μία ομάδα να παίζει σκληρά και μία προσπαθούσε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο με μεγάλη κατοχή μπάλας. Δεν λέω να μην παίξουν για να μας κερδίσουν, αλλά οφείλουν να μας σέβονται. Μάλιστα, προσπάθησαν με ανακοίνωση να δημιουργήσουν και εντυπώσεις. Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Εμείς, πάντως θέλουμε την άνοδο και θα την πετύχουμε γιατί θα το αξίζουμε”.
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: “Κατ’ αρχάς να τους ευχαριστήσω για την μαζική τους παρουσία στο γήπεδο την περασμένη Κυριακή, παρά τη βροχή που έπεφτε. Ιδιαίτερα οι οργανωμένοι ζωντάνεψαν την κερκίδα με τις εκδηλώσεις τους βοηθώντας την ομάδα. Ο κόσμος εκτιμά την προσπάθειά μας και θα έλθει μαζί μας, αφού πλέον ξέρει ότι πλέον υπάρχει οικονομική υγεία. Μάλιστα, καθιερώσαμε να δίνουμε ποσοστό και στον Ερασιτέχνη που έχει πολλά τμήματα να συντηρήσει”.
Για το αν μπορεί να βοηθηθεί ο σύλλογος μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων προγραμμάτων: “Τα πράγματα αλλάζουν. Το δημόσιο χρήμα δινόταν επιλεκτικά, όπως π.χ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ίδιο συνέβαινε στον αθλητισμό. Έπρεπε λοιπόν να τους δώσω να καταλάβουν ότι είμαστε μία μεγάλη ομάδα που στερείται αυτά που δικαιούται και αυτό είναι κάτι που θα γίνει”.
Για τους τωρινούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: “Δημιουργήσαμε ένα σύνολο παικτών που είναι μία πραγματική οικογένεια. Όλοι είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και πολύ καλά παιδιά. Φέραμε στην ομάδα έμπειρους και ικανούς παίκτες που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα έπαιζαν ποτέ στο τοπικό”.
Για εκείνους που πολέμησαν τον Ολυμπιακό και την περίπτωση Γιαννίτση: “Κάποιες ομάδες μας πολέμησαν με αθέμιτα μέσα και έπρεπε να τους δώσουμε μία… σφαλιάρα. Τελικά χρεώθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σήμερα έχουν καταστραφεί οικονομικά.
Μας πολέμησαν και πρώην παράγοντες του Ολυμπιακού με στημένα δημοσιεύματα. Αυτοί διατυμπάνιζαν ότι ήταν…. κολλητοί με τους οργανωμένους και ήθελαν να επηρεάσουν την πορεία της ομάδας. Έτσι δώσαμε τα χέρια με συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που στη συνέχεια ανακοινώθηκε από άλλη ομάδα. Αναφέρομαι στον Γιαννίτση.
Όμως αυτό δεν θα περάσει έτσι. Δεν ξέρουν τι θα γίνει στην ΕΠΟ όπου έχει ζητήσει να πάρει την “ελευθέρας” του. Ο άνθρωπος που θα του δώσει χαρτί ότι δήθεν εργάζεται σε αυτόν, να ξέρετε ότι θα πάει φυλακή.
Ο ποδοσφαιριστής με εξαπάτησε και δυσφήμισε την προσπάθειά μου. Έπαιξε με έναν τεράστιο σύλλογο και αυτό δεν μείνει αναπάντητο. Θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Ούτε θα ανεχτώ τις απειλές από πατέρα ποδοσφαιριστή. Θα κριθούν και αυτές στο δικαστήριο.
Υπάρχει και προπονητής που εμπιστεύτηκα και έδωσα πολλά λεφτά ο οποίος αποδείχθηκε πολέμιος του Ολυμπιακού και επηρέασε συγκεκριμένους παίκτες. Και εγώ ως Σάκης Τζήμας υπόσχομαι να τον πολεμώ”.
Για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας: “Οι μεταγραφές δεν ολοκληρώθηκαν. Τουλάχιστον ακόμη δύο ποδοσφαιριστές είναι σίγουροι, αλλά μην εκπλαγείτε αν έρθουν πέντε παίκτες”.
Για τον Δήμο Βόλου: “Εμείς ασχολούμαστε με την δική μας οικογένεια, τον Ολυμπιακό Βόλου. Η δημοτική αρχή προέκυψε δημοκρατικά από εκλογές. Υπέγραψε για να γίνουν τα έργα στο ΕΑΚ και την ευχαριστούμε. Έχω φίλους στη δημοτική αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κοντραριστώ μαζί τους για το καλό του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν θα είμαι μεμψίμοιρος αν δεν πάρουμε κάτι που ζητήσουμε. Ότι και αν έχει γίνει με τον δήμαρχο πιστεύω ότι κάπου μέσα στην καρδιά του έχει τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε να πάρουμε το ΕΑΚ για τρία ακόμη χρόνια. Εξάλλου, αυτό είναι το “σπίτι” του Ολυμπιακού.
Κάποτε ο Δημήτρης Μαρέδης που είναι προσκείμενος σε κάποιες παρατάξεις -και καλά κάνει- έγραψε ειρωνικά ότι θα κατέβω για δήμαρχος. Του λέω ότι άνοιξε μεγάλη πληγή με τον Σάκη Τζήμα και νομικά δεν θα κλείσει ποτέ. Δεν μίλησα τόσο καιρό και δεν θα πω περισσότερα, αλλά θα δείτε τις εξελίξεις. Αν κατέλθω θα το πω δημόσια και δεν θα εκμεταλλευτώ την ομάδα”.
Για το ότι ζήτησε να ανοίξουν τηλέφωνα παραγόντων: “Υπήρξε ένα επεισόδιο το οποίο καταγράφηκε από εμένα κατά λάθος, καθώς ήταν ανοικτό το κινητό. Ωστόσο, μετά και από έγκριση του συνομιλητή μου πάρθηκε το υλικό και βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα. Πρώην παράγοντας λέει ότι “θα πω ότι με χτύπησες” και άλλα. Ήταν και άλλοι που βρισκόταν υπό νόμιμη παρακολούθηση. Υπάρχει ένας συνδυασμός συνομιλιών που πιθανόν θα βγάλει λαβράκια”. Τα πράγματα είναι σοβαρά και καλό θα ήταν κάποιοι να μείνουν μακριά από τον Ολυμπιακό”.
Για την επικείμενη μεγάλη χορηγία από εταιρεία παγκοσμίου φήμης: “Μεγάλος χορηγός στην ομάδα είναι ένας επιχειρηματίας 18 ετών, ο Γιώργος Στραβέλλας. Η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε ιδιόκτητη γη και είναι μεγάλη. Μέσω της επένδυσης που έκανε έχει εγκριθεί για τον Ολυμπιακό μία τεράστια συνεργασία με μία επιχείρηση παγκοσμίου φήμης που δραστηριοποιείται στο χώρο του κ. Στραβέλλα. Αυτή αξιολόγησε τον ίδιο, όπως και εμένα. Διαπίστωσαν τις θεάσεις που έχουμε και αυτά είναι που μετρούν γι’ αυτούς. Πρόκειται για εταιρεία ελαστικών”.
Για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο ΕΑΚ: “Πάντα σε συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι θα είναι στο πλευρό μας και οι βουλευτές και εδώ να ευχαριστήσω τον κ. Μεϊκόπουλο, από τον οποίο δεν το περίμενα, αλλά και τους κ.κ. Μακρή, Μπουκώρο και Τριαντόπουλο. Μόλις μας παραχωρηθεί επίσημα το γήπεδο τότε θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις μας για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων”.
Για τη σχέση του με τη Νίκη: “Αγαπώ και σέβομαι τη Νίκη και ιδιαίτερα τον Βασίλη Βενέτη που είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Είχα πει ότι δεν έπρεπε να φύγει από το “Παντελής Μαγουλάς” και δικαιώθηκα. Έπρεπε να προβλέψουν τις καταστάσεις οι άνθρωποι της ομάδας. Ωστόσο, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτης είναι ότι καλύτερο για τη Νίκη αυτή την εποχή. Εύχομαι στη Νίκη καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου”.
Για τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών στον Ολυμπιακό: “Στη σημερινή προπόνηση θα είμαι “παρών” και θα γίνουν πληρωμές στους ποδοσφαιριστές. Θα μοιραστούν και οι καινούργιες φόρμες. Θέλουμε όλα να είναι στην εντέλεια και να μην υπάρχει το παραμικρό παράπονο”.
Για τους συνεργάτες του στην ομάδα και ιδιαίτερα την “ψυχή” των γραφείων, τον Μίλτο Μαργαρό: “Είναι τιμή για μας που αποδέχθηκε την πρότασή μου ο Περικλής Λασκαράκης. Δεν θέλουμε να φθαρεί σε αυτή την κατηγορία. Και μόνο η οντότητά του προσδίδει στον Ολυμπιακό τα μέγιστα. Φυσικά μετά θα χρειαστεί η βοήθειά του.
Από εκεί και πέρα όλοι οι συνεργάτες είναι εξαιρετικοί και τους ευχαριστώ, ενώ δημόσια πρέπει να ευχαριστήσω και τον Ερασιτέχνη για τη βοήθειά του. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στον Μίλτο Μαργαρό. Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο σαν τον Μίλτο. Είναι ένας άριστος συνεργάτης που για πρώτη φορά αμείβεται, αλλά το αξίζει. Στόχος μου γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι μόνο η αύξηση των αμοιβών τους”.
Για την επικείμενη συνεργασία με τον Α.Σ. Βόλος 2004: “Ήταν να κάνουμε μία συνάντηση για το θέμα με το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε μια και είχαμε τον Αγιασμό και μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ίσως και αύριο να γίνει αυτή η συνάντηση”.
Για τους επαγγελματίες της περιοχής: “Έχουμε απομακρύνει μόνοι μας τους επαγγελματίες της περιοχής. Τους “πληγώσαμε” και πρέπει να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο. Δεν μπορεί επειδή είναι επαγγελματίες να θέλουμε μόνο να δώσουν στην ομάδα. Θα πρέπει και εμείς να τους αφήσουμε χρήματα με όποιο τρόπο μπορούμε, π.χ. σε ένα εστιατόριο θα φάει η ομάδα ή σε ένα ξενοδοχείο θα καταλύσει. Θα τους βοηθούμε και θα μας βοηθήσουν”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις