Για τη συγκροτημένη και φιλόδοξη προσπάθεια της Νίκης Βόλου να αλλάξει φέτος κατηγορία, παρά το μεγάλο συναγωνισμό, με εντυπωσιακές προσθήκες στο ρόστερ, τον Κώστα Γεωργιάδη στον πάγκο, τον ξεσηκωμό του κόσμου και επικεφαλής διοικητικά το δίδυμο των Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη για 7η σερί χρόνια μίλησε στο monobala.gr o Aλέξανδρος Τσεμπερίδης.
Ο νέος τεχνικός διευθυντής των «κυανόλευκων», που είχε ανάλογο πόστο παλιότερα στην Τρίγλια, είναι παλαίμαχος της Νίκης και ξέρει καλά που ήρθε, ενώ παλιότερα συνεργάστηκε με τον Γεωργιάδη σε Αγροτικό Αστέρα, Απόλλωνα Πόντου και Τρίγλια.
Ο Καστοριανός παράγοντας, που έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα, την οργάνωση, τη λειτουργία και το σχεδιασμό των Θεσσαλών ξεκαθαρίζει ότι οι κινήσεις φέτος γίνονται με μόνο στόχο την άνοδο στη Super League. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του…
«Κράτησα επαφές και ήξερα τι θα συναντούσα»
-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις στην επιστροφή του Αλέξανδρου Τσεμπερίδη μετά από χρόνια και αυτή τη φορά όχι ως παίκτης, αλλά από άλλο ρόλο;
«Τα ήξερα τα πράγματα στη Νίκη Βόλου, τι θα συναντούσα και τι θα αντιμετώπιζα. Ήξερα πού ήρθα και τι ελλείψεις υπήρχαν, πού έπρεπε να εστιάσω. Είχα στενή επαφή αυτά τα χρόνια με τον Βασίλη Βενέτη και τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και μετά τη χρονιά που έπαιξα εδώ. Κράτησα επαφή και με τους δυο, όπως και με τον Χρήστο Τζιώρα και τον Μανώλη Αποστολίδη και φυσικά τον Κώστα Γεωργιάδη. Τον εκτιμώ πολύ, ήμασταν σε τρεις ομάδες και φυσικά ήταν ευκαιρία να συνυπάρξουμε ξανά».
«Δεν παίζουμε μόνοι μας, θα είναι δύσκολη χρονιά-Ο κόσμος κατάλαβε ότι θα γίνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη εξαετία»

-Πως βλέπετε στη Νίκη τον ανταγωνισμό στην κατηγορία και τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο;
«Ξέρουμε καλά ότι θα είναι μια χρονιά πολύ δύσκολη, δεν παίζουμε μπάλα μόνοι μας. Χρειάζεται υπομονή και να είμαστε όλοι μαζί σε μια υποτιθέμενη στραβή. Να δείξουν όλοι πίστη και εμπιστοσύνη στο εγχείρημα και όσους απαρτίζουν την ομάδα, όπως και εμείς στα παιδιά. Τους ευχαριστούμε για την αρχή που έκαναν, το έδειξαν με την αγάπη τους, τα διαρκείας, με τη στήριξη στα φιλικά και το Κύπελλο.
Έχουν καταλάβει ότι θα γίνει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες έξι χρονιές των Παπακωνσταντίνου και Βενέτη στη διοίκηση. Είδαν καλές κινήσεις σε ονόματα παικτών και ακόμα δεν ολοκληρώσαμε, θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
Όσο για τον ανταγωνισμό, υπάρχουν ομάδες που σπαταλούν χρήματα και δηλώνουν δημόσια το στόχο τους, όπως εμείς, αλλά πάντα περιμένουμε και μια-δυο ευχάριστες εκπλήξεις, όπως αντίστοιχα και κάποιες δυσάρεστες».
«Οι οικονομίες Παπακωνσταντίνου και Βενέτη γίνονται υπερβάσεις για τη Νίκη-Χρήματα που δεν δαπανούν άλλες ομάδες και δε ξέρω που θα ήταν η ομάδα χωρίς αυτούς»
-Είναι το μεγάλο όραμα των Παπακωνσταντίνου-Βενέτη να ανεβάσουν τη Νίκη στη Super League;
«Το σημαντικό είναι ότι δεν είναι άνθρωποι που κάνουν επένδυση περιμένοντας να πάρουν πίσω χρήματα. Άλλοι κάνουν διαχείριση και λίγο μάτωμα. Εδώ οι οικονομίες τους γίνονται υπερβάσεις για τη Νίκη Βόλου.
Τα νούμερα που δαπανά η Νίκη Βόλου χωρίς υπερβολή δεν πέφτουν στο τραπέζι από άλλες ομάδες! Λεφτά που φεύγουν… καθαρά από την τσέπη ενός επενδυτή, έδωσαν ένα… σκασμό χρήματα χωρίς να περιμένουν επιστροφή. Δεν είναι εύκολο ειδικά στην επαρχία με λιγότερες χορηγίες.
Συνήθως αυτοί που κάνουν κριτική δεν γνωρίζουν πόσο ματώνουν οι δυο συγκεκριμένοι για την ομάδα. Πρέπει όμως να υπολογίζουν τι οικονομικές θυσίες έχουν κάνει έμπρακτα αυτή την εξαετία. Σίγουρα αξίζουν μεγαλύτερες διακρίσεις στην ομάδα, αλλά χωρίς αυτούς τους δυο δεν γνωρίζω πραγματικά πού θα βρισκόταν η Νίκη Βόλου.
Βλέπω τι γίνεται στο χώρο και άλλες ομάδες. Είναι κρίμα να μη βάλει πλάτη ο κόσμος και να μη στηρίξει ακόμα και στη στραβή αυτούς τους ανθρώπους, που κάνουν θυσίες και ματώνουν. Όποιες μπαίνει στην οικογένεια της Νίκης Βόλου από την πρώτη στιγμή το αντιλαμβάνεται».
«Μοναδικό δίδυμο που το κάνει στην Ελλάδα αυτό, για 7 χρόνια με ίδιο στόχο, άλλοι φεύγουν»

-Έχουν πεισμώσει από την προηγούμενη εξαετία και πλέον είναι και πιο έμπειροι;
«Αυτοί οι δυο πρέπει να ακούσουν και μερικά παραπάνω μπράβο. Να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, να δούμε τους προϋπολογισμούς της προηγούμενης εξαετίας. Χρήματα που χάθηκαν.
Είναι το μοναδικό δίδυμο στην Ελλάδα που το κάνει αυτό, για 7η σερί χρονιά να επιμένει για άνοδο! Άλλοι φεύγουν, άλλοι αλλάζουν στόχο, άλλοι μειώνουν το μπάτζετ. Άλλοι έμειναν λιγότερα χρόνια και με λιγότερα λεφτά».
«Ανέβηκε το μπάτζετ-Όλες οι κινήσεις για την άνοδο»
-Άλλαξε η φιλοσοφία και ο στόχος συνεπώς σε σχέση με πέρυσι…
«Ανέβηκε πολύ το μπάτζετ από πέρυσι και αποδεικνύουν τη μεγάλη και πραγματική τους αγάπη. Έχουν μόνο όραμα την Α΄ Εθνική. Όλες οι κινήσεις γίνονται με αποκλειστικό στόχο φέτος την άνοδο. Μόνο η πρώτη θέση θα ήταν επιτυχία για εμάς αυτή τη χρονιά».
«Όπλο η διοίκηση, καμία προσφυγή έξι χρόνια-Σημαντικά συνέπεια και ηρεμία»
-Ποιο θα είναι το ατού της Νίκης Βόλου φέτος, στην προσπάθεια για το κάτι παραπάνω;
«Το όπλο είναι η διοίκηση, που δεν έχει μια προσφυγή έξι χρόνια. Είναι σημαντικό να έχεις οικονομική συνέπεια και ηρεμία όπως εμείς. Στα αποδυτήριά μας δεν υπάρχει το εγώ, είμαστε οικογένεια και δεν αρχίσαμε ακόμα. Είμαστε στεναχωρημένοι για τον αποκλεισμό από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, αλλά για αυτό μπορούμε να καυχιόμαστε. Διαθέτουμε καλά παιδιά και επαγγελματίες και ως τώρα δεν έχουμε τραυματισμούς».
«Υπερπλήρες ρόστερ με όσους έρθουν-Θεωρούμε ότι θα ανεβαίναμε άλλες χρονιές, στη θέση άλλων που πέτυχαν»
-Από το ρόστερ είστε ευχαριστημένοι; Κρίνεται επαρκές για τον υψηλό στόχο και θεωρείται ότι οι βασικές επιλογές σας αποκτήθηκαν; «Με όσους έρθουν μέσα στην εβδομάδα (σ.σ. δήλωση πριν την έλευση Γκαραβέλη και Στοϊλτσεβιτς) θεωρούμε ότι θα είμαστε υπερπλήρεις.
Συγκριτικά με άλλες χρονιές στην κατηγορία, θεωρούμε ότι η Νίκη Βόλου με αυτό το ρόστερ θα ανέβαινε, αν ήταν στη θέση άλλων ομάδων που τα κατάφεραν.
Έχουμε τα πλεονεκτήματα και τις συνθήκες, είναι θετικά και υπέρ μας, σε διοίκηση, προπονητή, ενισχυμένο ρόστερ και κόσμο. Πήραμε και έγκριση για μια κερκίδα ακόμα».
«Ευρωπαϊκό πλάνο αποφάσεων από τον προπονητή-Τυφλή εμπιστοσύνη σε Γεωργιάδη»
-Από τα δείγματα γραφής σε φιλικά και Κύπελλο είστε ικανοποιημένοι;
«Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά αυτό είναι κομμάτι του προπονητή. Ακολουθούμε ένα ευρωπαϊκό πλάνο, που ο προπονητής αποφασίζει για ενδεκάδα και αποστολή.
Όλες οι αγωνιστικές επιλογές του ανήκουν, έχει το… καρπούζι και το μαχαίρι. Εμείς προσπαθούμε να τα διαμορφώσουμε όλα όπως θέλει.
Ο ρόλος μου είναι να μου πει χαρακτηριστικά μεταγραφικών στόχων, να προτείνω παίκτες κατάλληλους με βάση τα θέλω του και με συνεννόηση
να δώσει εκείνος το τελικό ΟΚ και να διαλέξει. Όλοι εμπιστευόμαστε τυφλά τον Κώστα Γεωργιάδη».
«Αν δεν δείξεις σεβασμό, θα σε τιμωρήσουν»
-Πως βλέπετε την πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ;
«Όλες οι πρεμιέρες είναι δύσκολες, αυτό το ξέρουμε. Πολλές φορές στραβοπατούν οι ομάδες και αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε. Πρέπει να κερδίσουμε και στα δυο εντός της εκκίνησης, και μετά τον Καμπανιακό, αλλά πάμε βήμα-βήμα.
Ο ΠΑΟΚ Β είναι ένας αντίπαλος με νεαρά και φιλόδοξα παιδιά, που αν δεν δείξεις σεβασμό θα σε τιμωρήσουν».
«Το κλειδί η διαχείριση σε νίκες και ήττες-Όλες καλές ομάδες, θα κριθεί στην ψυχολογική ετοιμότητα στα playoffs η άνοδος»

-Κλείνοντας, ποιο θα είναι το κλειδί και το μυστικό για να πετύχει φέτος η Νίκη Βόλου; Τι χρειάζεται να έχει ως βασικό και απαραίτητο συστατικό;
«Δεν υπάρχει περίπτωση, όπως και να λέγεται η ομάδα σου, να μην κάνει ”κοιλιά”. Μπορεί να είναι όχι μόνο σε ήττες, αλλά και σε εμφανίσεις. Η΄ να νικήσεις στο 90΄, ή να ισοφαριστείς στο 90΄.
Εκεί λοιπόν είναι το θέμα και το κλειδί, η διαχείριση σε νίκες και ήττες. Αν είμαστε όπως πρέπει και όπως λέμε ότι θέλουμε να είμαστε, όλα θα κριθούν στα playoffs.
Όποιος εκεί είναι πιο έτοιμος ψυχολογικά θα πετύχει, γιατί ούτως ή άλλως όλοι έχουν καλές ομάδες, από αυτές που στοχεύουν στην άνοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις