Δίπλωσε τις νίκες ο Βόλος, 2-1 τον Αστέρα

Χαμογέλασε ξανά ο Βόλος, έμεινε χαμηλά ο Asteras AKTOR! H ομάδα του Φεράντο, επικράτησε 2-1 των Αρκάδων και διατήρησε την ομάδα του Παντελίδη… συγκάτοικο του Πανσερραϊκού στην τελευταία θέση!

Το κλασσικό 4-2-3-1 από τον Χουάν Φεράντο για τον Βόλο με Σιαμπάνη στην εστία και άμυνας με Σόρια, Κάργα, Χέρμανσον και Φορτούνα. Ο Κόμπα και ο Μαρτίνεθ οι δυο χαφ, ο Χουάνπι μπροστά τους, ενώ εξτρέμ ήταν Λάμπρου και Τζόκα με Χάμουλιτς στην κορυφή.

Για τον Asteras AKTOR o Σάββας Παντελίδης, επέλεξε τον Παπαδόπουλο στην εστία, ενώ στην άμυνα ήταν οι Φερνάντεθ, Ιβανόφ, Σίπτσιτς, και Σιλά. Ο Έντερ με τον Μουνιόθ τα δυο χαφ, ο Καλτσάς δεξιά, ο Κέτου αριστερά και ο Καλτσάς, πίσω από τον Μακέντα.

Το ματς:

Πολύ καλή η εκκίνηση των γηπεδούχων στην αναμέτρηση με την πρώτη τελική να έρχεται μόλις στο 5′ με το μακρινό σουτ του Τζόκα που πέρασε άουτ. Ο Βόλος ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε με περισσότερη άνεση και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου και στο 9′ ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή του στην αναμέτρηση.

Όμορφη πάσα του Λάμπρου κάθετα στον Χάμουλιτς, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε περιοχή και πλάσαρε, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Σάββας Παντελίδης, είδε τα όποια πλάνα του να καταρρέουν νωρίς, αφού ο Μεντιέτα, αποχώρησε με τραυματισμό στο 13′ δίνοντας τη θέση του στον Χουάν Μπαρτόλο.

Οι φιλοξενούμενοι, δεν είχαν ιδέες και καλή συνεννόηση επιθετικά, όμως στο 26′ ήρθε η πρώτη επίσκεψή τους στα αντίπαλα καρέ. Κάθετη πάσα με τον Κετού να φεύγει στην πλάτη της άμυνας έχοντας δίπλα του τον Μακέντα, αλλά τελευταία στιγμή ο Κάργας σταμάτησε την προσπάθειά του.

Ήταν η ώρα του Βόλου να βγει ξανά μπροστά και στο 35′ ήρθε η… λύση από μια ατομική ενέργεια. Φοβερό σλάλομ του Λάμπρου, ο οποίος συνέκλινε από τα αριστερά, έφτασε στον άξονα και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σίπτσιτς, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα για το 1-0.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έπρεπε να βρει τον τρόπο να απειλήσει και να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χορτάρι και στο 40′ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Κετού βρήκε κάθετα τον Φερνάντες, αυτός έκανε το γύρισμα στον Καλτσά, που ήρθε με φόρα και έκανε το σουτ, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, επεφύλασσε από μια μεγάλη στιγμή για κάθε ομάδα. Στο 44′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, όταν ο Ιβάνοφ, έκανε κάκιστο υπολογισμό και «τσαφ», ο Χάμουλιτς βγήκε… φάτσα με τον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και έφυγε άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει. Ο Κετού έκανε απίθανη ντρίμπλα επάνω στον Κάργα, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Μακέντα δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι και να την σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

H εκκίνηση του δευτέρου μέρους βρήκε τον Αστέρα να έχει την υποχρέωση της αντίδρασης και να είναι πιο δραστήριος. Η ομάδα του Παντελίδη να προσπαθούσε στο να πατήσει στην περιοχή του Βόλου και στο 57′ απείλησε. Ο Μακέντα υποδέχθηκε την μπάλα, την έσπασε δεξιά στον Καλτσά, αυτός επιχείρησε ένα γύρισμα με το εξωτερικό, αλλά μπλόκαρε ο Σιαμπάνης.

Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και στο 59′ έχασαν σπουδαία στιγμή για το 2-0. Φοβερή αντεπίθεση με τον Χουάνπι να παίρνει μέτρα και να σπάει την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στην περιοχή δεξιά στον Κόμπα, αυτός στο τετ-α-τετ έκανε το μυτάκι, αλλά ο Παπαδόπουλος αρχικά απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Σίπτσιτς απομάκρυνε!

Το δεύτερο… κύμα απειλής από την ομάδα του Φεράντο συνεχίστηκε. Αρχικά στο 63′ ο Χουάνπι έκανε ένα σουτ υπό πίεση που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε απίθανη χαμένη ευκαιρία. Ο Κόμπα πήρε την μπάλα και έκανε το γύρισμα, ο Χέρμανσον δεν πλάσαρε, η μπάλα πέρασε ο Λάμπρου έκανε σουτ που κόντραρε και ο Φορτούνα στη συνεχεια κέρδισε κόρνερ.

Ωστόσο οκτώ λεπτά αργότερα ο Βόλος βρήκε δεύτερο γκολ. Εκτέλεση κόρνερ του Χουάνπι, ο Κάργας έκανε την κεφαλιά, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, αλλά ο Φορτούνα πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το 2-0!

Οι δυο προπονητές ανακάτεψαν αρκετά την τράπουλα και σε μια ανύποπτη φάση στο 81′ ο Αστέρας μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς όταν ο Κάργας, έκανε πέναλτι στον Χαραλαμπόγλου το οποίο υποδείχθηκε έπειτα από έλεγχο στο VAR. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστοχώντας, μείωσε σε 2-1 κάνοντας το φινάλε… θρίλερ!

Aυτό επιβεβαιώθηκε επτά λεπτά αργότερα, αφού οι πανηγυρισμοί «έσβησαν» απότομα από τα χείλη των ανθρώπων του Asteras AKTOR! Από κόρνερ που κέρδισαν στο 88′ οι φιλοξενούμενοι, η μπάλα έφτασε στον Έντερ, αυτός έκανε αρχικά «τσαφ», εν συνεχεία γέμισε και ο Χαραλαμπόγλου έκανε την προβολή και σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR. Ως το τέλος οι προσπάθειες της ομάδας του Παντελίδη δεν ήταν αρκετές και έτσι ο Βόλος πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο.

Οι ενδεκάδες του ματς:

Bόλος (Χουάν Φεράντο): Σιαμπάνης -Σόρια, Κάργας, Χέρμανσον, Φορτούνα – Κόμπα, Μαρτίνεθ, Χουάνπι – Λάμπρου, Τζόκα, Χάμουλιτς

Asteras AKTOR (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος – Ιβανόφ, Σίπτσιτς, Φερνάντεθ, Σιλά – Έντερ, Μουνιόθ, Μεντιέτα, Κέτου – Καλτσάς, Μακέντα

Διαιτητής: Πολυχρόνης
Βοηθοί: Μηνούδης, Μωϋσιάδης
4ος: Μαχαίρας
VAR: Παπαδόπουλος, Μέγας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις