Ηρακλής: Μεταγραφική ενίσχυση σε όλες τις γραμμές

«Ο Ηρακλής πρέπει να ενισχυθεί και για τα δυο δεδομένα για να είναι έτοιμος, επειδή ίσως αργήσει λίγο αυτή η απόφαση.

Είτε πάμε με ένα όμιλο με μεγαλύτερες δυσκολίες, είτε με δυο ομίλους όπως πέρυσι».

Τάδε έφη Μπάμπης Τεννές στις 21 Μαϊου κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα και τα οποία αποτυπώνουν πλήρως την απόφαση που έχει παρθεί για ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των κυανόλευκων ενόψει της νέας χρονιάς.

Βάσει μάλιστα των αποχωρήσεων που υπήρξαν μέχρι στιγμής (Τσιριγώτης, Καλουτσικίδης, Μιράντα) αλλά και όσων θα ακολουθήσουν (δε θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους αρκετοί εξ αυτών) το ρόστερ… αποψιλώνεται σημαντικά για έναν Ηρακλή που ξεκάθαρα θα κάνει πρωταθλητισμό τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Με τη διαμορφωθείσα κατάσταση του ρόστερ είναι δεδομένο ότι ο Ηρακλής θα κινηθεί για την απόκτηση παικτών σε όλες τις γραμμές, καθώς καμία εξ αυτών δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη.

Αρχή με τη θέση 1»

Ένας από τους παίκτες που έχουν ανανεώσει μέχρι στιγμής το συμβόλαιό τους και για τη νέα χρονιά είναι ο Δημήτρης Στουρνάρας.

Ο νεαρός τερματοφύλακας «εξαργύρωσε» την καλή χρονιά που πραγματοποίησε και θα βρίσκεται και πάλι στο ρόστερ των κυανόλευκων.

Οι άνθρωποι της ομάδας αναζητούν όμως και άλλον τερματοφύλακα, με περισσότερη εμπειρία, με τον οποίο ο νεαρός γκολκίπερ θα συνθέσει ένα δυνατό δίδυμο.

Μαρκετζιάνι και Γιαννίκογλου όπως φαίνεται δεν είναι στα πλάνα της νέας χρονιάς, αν και με τον Ιταλό η κατάσταση δείχνει περισσότερο περίπλοκη, καθώς είχε μπει στο… περιθώριο από τα μέσα της χρονιάς και μετά, όμως ουδέποτε λύθηκε το συμβόλαιό του. 

Στόπερ και μπακ

Η απόκτηση του Ροντρίγκο Εραμούσπε που δείχνει «κλειδωμένη προσφέρει στον Ηρακλή εμπειρία και ποιότητα στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου υπήρξε πρόβλημα πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια και κυρίως στα πιο σημαντικά με αντιπάλους ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα. 

Στο ρόστερ βρίσκεται επίσης ο Σιδεράς αλλά και ο Δημητρίου που προ ημερών ανανέωσε και αυτός το συμβόλαιό του. 

Οσον αφορά τον Διαμαντή η παραμονή του στην ομάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει, όμως σε περίπτωση που ο Ηρακλής πάρει αδειοδότηση τότε πολύ πιθανόν να κινηθεί για απόκτηση και άλλου κεντρικού αμυντικού με τα χαρακτηριστικά του Εραμούσπε.

Στα δεξιά της άμυνας η αποχώρηση Καλουτσικίδη άφησε μόνο τον Κιβρακίδη που έχει συμβόλαιο και τη νέα σεζόν, ενώ στα αριστερά υπάρχει μόνο ο Αναστασίου, συνεπώς αναζητούνται τα «ταίρια» τους για να συμπληρωθούν τα δίδυμα. 

Φουλ της ενίσχυσης μεσοεπιθετικά 

Ελλείψεις πολλές και σημαντικές υπάρχουν στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και στην επίθεση.

Από τους… περσινούς ο μοναδικός που έχει ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ηρακλή είναι ο Ορέστης Τσιντώνης που είναι μεταξύ «6» και «8», ενώ υπάρχει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2025.

Οι πιθανότητες παραμονής του Μπελμόντ είναι μοιρασμένες, ο Χάμοντ ανήκει στον Λεβαδειακό, θέλει να συνεχίσει στον Ηρακλή όμως πολιορκείται και από άλλες ομάδες (τον τελευταίο λόγο έχει ο Γιάννης Κομπότης), το τοπίο είναι θολό για τον Πατράλη, ενώ εξαιρετικά δύσκολα θα συνεχίσει ο Παπασάββας και ο Ντουκουρέ που αντιμετώπισε πέρυσι αρκετά προβλήματα τραυματισμών. 

Με αυτά τα δεδομένα είναι ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση δύο αμυντικών μέσων και ενός επιτελικού. 

Στα άκρα της επίθεσης ο Μπάμπης Τεννές «τσεκάρει» περιπτώσεις παικτών (και για τις δύο περιπτώσεις, αδειοδότησης ή μη) αφού οι μοναδικοί που έχουν απομείνει είναι ο Κυνηγόπουλος (υπέγραψε πέρυσι διετές συμβόλαιο) και ο νεαρός Μωυσίδης. 

Τέλος στην κορυφή της επίθεσης η αποχώρηση Τσιριγώτη δημιούργησε μεγάλο κενό, το οποίο δεν έγινε μεγαλύτερο μετά την ανανέωση συμβολαίου με τον Κούστα. 

Στόχος των κυανόλευκων, ειδικά αν το Πρωτάθλημα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, είναι η απόκτηση δύο ακόμη επιθετικών, ενός πιο έμπειρου και ενός μικρότερου ηλικιακά για να υπάρχει «βάθος» και επιλογές.

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις