“Περίπατος” παραμονής στο Αγρίνιο για τον Βόλο

Ο Βόλος είχε άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο, εκεί όπου επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-0, για την 7η αγωνιστική των playouts. Μία νίκη που τον έφερε πιο κοντά στην παραμονή, μετά και την ήττα της Athens Kallithea.
Πανηγυρίζοντας έφυγε από το Αγρίνιο ο Βόλος, ο οποίος έκανε περίπατο κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο σύλλογος του Κώστα Γεωργιάδη επικράτησε με 0-3, στον αγώνα για την 7η αγωνιστική των playouts

O φιλοξενούμενος παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και δικαιώθηκε πετυχαίνοντας δύο γκολ. Την αρχή έκανε ο Σούντγκρεν, για να ακολουθήσει ο Χιλ πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο σύλλογος της Μαγνησίας πέτυχε από νωρίς γκολ, με τον Χουάνπι να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, αλλά αυτό το πήρε πίσω ο Φωτιάς.

O Βόλος, με αυτή τη νίκη, έφτασε στο +7 από την Athens Kallithea, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα παραμονής. Από την άλλη, ο σύλλογος του Γιάννη Πετράκη είχε εξασφαλίσει νωρίτερα την παραμονή στην κατηγορία. 

Ανώτερος ο Βόλος βρήκε δυο γκολ

To ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνουν το γκολ. Η πρώτη στιγμή ανήκε στον Κόμπα (10′), αλλά το σουτ του από μακριά κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάβες. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Φεράρι (26′), που δοκίμασε την τύχη του από αριστερά της περιοχής, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο πρώτο μέρος οι ευκαιρίες έρχονταν με το σταγονόμετρο και εκείνος που προσπαθούσε περισσότερο ήταν ο Βόλος.

Τελικά δικαιώθηκε στο 34ο λεπτό. Μετά από υπέροχη συνεργασία, ο Κόμπα τροφοδότησε τον Σούντγκρεν αριστερά και εκείνος επιχείρησε ένα φοβερό μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στην εστία του Τσάβες. Ακολούθησε η τεράστια διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 39′. Ο Χουάνπι υποδέχθηκε την μπάλα εντός της περιοχής και επιχείρησε από αριστερά διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μύγας πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε επίσης να σκοράρει.

Το έργο του Βόλου έγινε πιο εύκολο στο 45+2′. Ο Χιλ προσπάθησε να βγάλει μπαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι του Παντελάκη και ο Φωτιάς έδειξε τη λευκή βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάμπρου, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσάβες. Ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 0-2 του ημιχρόνου.

Διαστάσεις θριάμβου και προσπάθεια αντίδρασης

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βόλος μετέτρεψε σε θριαμβευτική τη νίκη του. Συγκεκριμένα, στο 55ο λεπτό ο Χουάνπι πάτησε περιοχή από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και έκανε το πλασέ γγια το 0-3. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τετέι. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Φωτιάς έλεγξε τη φάση και έκρινε πως ο τελευταίος είχε κάνει φάουλ στον Καλογερόπουλο νωρίτερα.

Η ταχύτητα στο ματς, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε. Στο 68′ ο Λάμπρου είχε νέα ευκαιρία, με τον Τσάβες να μπλοκάρει το σουτ του. Το ίδιο έκανε και στο υπέροχο σουτ του Κόμπα, το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βάλει το γκολ της τιμής, με δεδομένο πως η ανατροπή ήταν σχεδόν αδύνατη. Κοντά σε αυτό έφτασε ο Λομόνακο, όμως ο Σιαμπάνης έδιωξε την εντυπωσιακή του κεφαλιά στο 79′.

Ο Λαχούντ στο 90′ έχασε επίσης καλή ευκαιρία, όταν από καλό σημείο έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σιαμπάνη. Η τελευταία προσπάθεια ήταν του Κόντε, όταν το υπέροχο σουτ του σταμάτησε εντυπωσιακά από τον Τσάβες.

 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Βόλος: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Καλογερόπουλος, Ντε Καμπς, Χουάνπι, Χιλ, Κόμπα, Μύγας, Λάμπρου, Φεράρι, Χέρμανσον

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μλάντεν, Παντελάκης, Στάγιτς, Μπακάκης, Μπουζούκης, Λιάβας, Κουντούρης, Αποστολόπουλος, Ρόα και Τετέι

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις