Σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕΑ την Παρασκευή (21/11) θα εξεταστεί ο φάκελος για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής.
Στην αποκάλυψη ότι την Παρασκευή (21/11) η ΕΕΑ θα εξετάσει τα δικαιολογητικά του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ώστε να χορηγήσει άδεια αγοράς των μετοχών της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής προχώρησε ο Ηλίας Αρκούδης. Ο φάκελός του χαρακτηρίζεται, φυσικά, πλήρης και η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί μόλις δώσει τα χέρια με τον Στράτο Ευγενίου.
Το μέλος της Επιτροπής μίλησε στην εκπομπή «Game Changers» της ΕΡΤnews και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το θέμα Λουκίνα. Όπως ορθά είπε, η ΕΕΑ εξετάζει τον φάκελο του υποψήφιου αγοραστή και όχι τις οφειλές.
Ο Αρκούδης δήλωσε αρχικά: «Φρόντισε ο πρόεδρος να συνεδριάσουμε αύριο για δύο μεταβιβάσεις ομάδων. Η μία είναι της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής στον κύριο Μονεμβασιώτη».
Ο ένας εκ των παρουσιαστών, Άρης Γάτας είπε στον Ηλία Αρκούδη: «Υπάρχει μία εκτελεστή και αμετάκλητη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δεν εκτελείται από τη Super League 2 για άγνωστο λόγο, για οφειλές του Ηρακλή στον ποδοσφαιριστή Λουκίνα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά απλήρωτο ποδοσφαιριστή και θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί ήδη 24 βαθμοί για απλήρωτες δόσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την ΕΕΑ για να προχωρήσει τη διαδικασία ή δεν το λαμβάνετε υπόψη;».
Ο Αρκούδης απάντησε: «Δεν μας αφορά εμάς. Εμείς εξετάζουμε αν ο αγοραστής έχει όλα τα στοιχεία που πληροί ο νόμος. Αν τα έχει δίνουμε την έγκρισή μας. Αν αφαιρεθούν βαθμοί είναι δουλειά της ΕΠΟ και των δικαιοδοτικών οργάνων».
Ο Γάτας συνέχισε: «Είναι μια ομάδα, η οποία δεν πληρώνει έναν ποδοσφαιριστή συστηματικά. Αυτό της δίνει το δικαίωμα να πάρει τις μετοχές και να προχωρήσει τις διαδικασίες της μεταβίβασης από τη στιγμή που αυτή η ομάδα και τυπικά και ηθικά, δεν λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει να το κάνει;».
Και το μέλος της ΕΕΑ είπε: «Είναι διαφορετικό πράγμα η μεταβίβαση μετοχών και οι οφειλές σε κάποιον παίκτη. Εμείς κρίνουμε σε αυτή τη φάση αν ο οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής έχει αυτά που προβλέπει ο νόμος. Μια ομάδα μπορεί να οφείλει. Κρίνουμε τις ομάδες όταν χορηγούμε το πιστοποιητικό ή όταν προκύπτουν θέματα για ανάκλησή του ή κατάπτωση εγγυητικής. Εδώ η οφειλή δεν είναι του Ηρακλή, της Τρίγλιας. Είναι του παλιού Ηρακλή».
Αν υπάρχουν φαινόμενα πολυιδιοκτησίας έπειτα από τις καταγγελίες για Αιγάλεω, Ηλιούπολη, Καβάλα:
«Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες, αλλά καμία δεν έχει μπορέσει να τεκμηριωθεί με αποδείξεις. Εμείς συνεχίζουμε την έρευνα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις















