Στοίχημα: Με τα γκολ στο Λουξεμβούργο (video)

Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί μια… όμορφη ανάμνηση και πλέον η δράση μεταφέρεται στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Θα ασχοληθούμε στοιχηματικά λοιπόν, με τη «μάχη» του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάντζ, το Ζυρίχη – Μπάγερ Λεβερκούζεν και το Σάρπσμποργκ – Μάλμε, από το ποδόσφαιρο. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Εφές Αναντολού – Φενέρμπατσε από τη Euroleague. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα προγνωστικά μας για το σημερινό κουπόνι στοιχήματος.

Σκοράρει αλλά προβληματίζει πίσω ο Ολυμπιακός

Στο Λουξεμβούργο ταξιδεύουν οι «Ερυθρόλευκοι» για την τρίτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί, θα αντιμετωπίσουν την Ντουντελάντζ, σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι, αν και μετράνε δύο ήττες στους ομίλους, στάθηκαν αξιοπρεπώς κόντρα σε Μίλαν και Μπέτις. Παρόλα αυτά, λύγισαν λόγω της ποιότητας των αντιπάλων τους και δεν πήραν κάτι από τα παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα ανέβηκαν στην τέταρτη θέση, αφού επικράτησαν εύκολα με 4-1 τη Προγκρές. Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη, μετά και το 1-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ , και έμεινε πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος. Στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και ήταν καλός στο «Σαν Σίρο», πλήρωσε τα ατομικά λάθη στο τέλος και ηττήθηκε με 3-1. Κόντρα στην Μπέτις δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά κράτησε το μηδέν στην άμυνα και βγήκε αλώβητος από το παιχνίδι, το οποίο τελείωσεμ ε δέκα παίκτες. Απόψε, ο Μαρτίνς ετοιμάζει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του τους Μεριά, Τσιμίκα και Χασάν. Η Ντουντελάντζ μπορεί να δέχεται εύκολα γκολ, όμως διαθέτει γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη, και λόγω της επιθετικής τους ποιότητας και των αμυντικών τους πορβλημάτων, θεωρούμε ότι θα σκοράρουν και οι δύο. Goal/Goal λοιπόν, σε απόδοση 1.90.

Περνάει δύσκολα στην Ελβετία η Λεβερκούζεν

Το ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου θα διεξαχθεί απόψε στη Ζυρίχη, ανάμεσα στην ομώνυμη οάδα και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πρόκειται για δύο ομάδες με διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση των αγώνων. Από τη μία, η Ζυρίχη φροντίζει πολύ την άμυνά της, παίζει προσεκτικά και δεν στηρίζεται στην επιθετική της κλάση. Ενδεικτικά, και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε με το ίδιο σκορ, 1-0, επί της ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο και επί της Λουντογκόρετς στην Ελβετία. Από την άλλη, οι «Ασπιρίνες» ποντάρουν πολλά στο επιθετικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών τους, και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. 2-3 στην έδρα της Λουντογκόρετς και 4-2 την ΑΕΚ Λάρνακας. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για τη Λεβερκούζεν να πιάσει τέτοια απόδοση και απέναντι στη Ζυρίχη, που ξέρει να κλείνει καλά τους χώρους και παραμένει συνεχώς συγκεντρωμένη στο στόχο. Και οι δύο, προέρχονται από ισοπαλίες στα πρωταθλήματά τους, στα οποία πραγματοποιούν μέτριες πορείες. Η αφέλεια της Λεβερκούζεν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του σημερινού ματς. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι δεν θα τα βάψουν μαύρα σε περίπτωση ισοπαλίας. Πιστεύουμε ότι η Ζυρίχη θα περιορίσει τη Μπάγερ και στηρίζουμε το 1Χ, που το βρίσκουμε στο 2.10.

Πολλά γκολ στη Νορβηγία

Σε έναν όμιλο όπου όλες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς, η Σάρπσμποργκ υποδέχεται τη Μάλμε για να αρχίσει το… ξεκαθάρισμα. Οι γηπεδούχοι πήραν την παρθενική νίκη τους στην Εευρώπη σε φάση ομίλων, απέναντι στη Γκενκ με το καθαρό 3-1, ενώ έχουν χάσει από τη Μπεσίκτας με το ίδιο σκορ. Ο ενθουσιασμός που τους διακρίνει, τους καθιστά πολύ επικίνδυνους κια αυτό έχει φανεί ήδη. Η Μάλμε απογοήτευσε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όπου έχασε με 2-0 από την Γκενκ, αλλά στη συνέχεια πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί τις ισχυρής Μπεσίκτας, πάλι με 2-0. Επιτέλους, η Σάρπσμποργκ έβαλε τέλος στο σερί των επτά ηττών που είχε στο πρωτάθλημα, στο οποίο βρίσκεται στην ένατη θεση, μακριά από τη διάκριση. Οι Σουηδοί από την άλλη, κέδισαν τη Χάμαρμπι και τους βρίσκουμε στην τέταρτη θέση, να παλεύουν για την τριάδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Η αμυντική αστάθεια που χαρακτηρίζει και τις δύο ομάδες λογικά θα κάνει και σήμερα την εμφάνισή της. Παράλληλα, αμφότεροι οι αντίπαλοι διακρίνονται για μια… άγνοια κινδύνου, που τους οδηγεί σε συχνό σκοράρισμα. Το Over 2.5 εντοπίζεται σε απόδοση 1.91, και με βάση τα δεδομένα αποτελεί ιδιαίτερα αξιόλογη επιλογή.

Δεν… παίζει η φετινή Εφές

Ντέρμπι της Πόλης στη Euroleague, ανάμεσα στην Εφές Αναντολού και τη Φενέρμπαχτσε, στο «Σινάν Ερντέμ». Το γήπεδο της Εφές θα είναι κατάμεστο, αφού η διοίκηση ανακοίνωσε πως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν ήδη μια φορά φέτος, στο Σούπερ Καπ Τουρκίας, όπου η Εφές επικράτησε με 65-62. Οι γηπεδούχοι είναι… άλλη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι τόσο αφελείς και διαθέτουν μεγάλη ποιότητα. Έχουν πάρει ήδη δύο σημαντικά «διπλά» στη διοργάνωση, επί της Μπάγερν και της Κίμκι, όμως ηττήθηκαν στην έδρα τους από την Ζαλγκίρις. Η Φενέρ από την άλλη, πληγώθηκε από τον τραυματισμό του Ένις, που θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός. Έτσι, η ομάδα του Ομπράντοβιτς συμφώνησε με τον Έρικ Γκριν για την αντικατάσταση του Ένις. Οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει το «τρία στα τρία» στην Ευρωλίγκα, με σημαντική νίκη στη Λιθουανία επί της Ζαλγκίρις. Η απουσία του Ένις σήμερα έιναι κρίσιμη, και περιορίζει τι επιθετικές λύσεις του Ζοτς. Η Εφές είναι εκρηκτική, και επιτέλους, πιο συγκεντρωμένη αμυντικά. Έχει τα φόντα να κερδίσει ξανά τη Φενέρ, ή έστω να τη δυσκολέψει… αφάνταστα. Επιλογή μας λοιπόν είναι η Εφές +4.5, σε απόδοση 1.85.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας. Παράλληλα, στο κανάλι μας στο youtube έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις εκπομπές για τα σημαντικότερα παιχνίδια της Σούπερλιγκ, αλλά και τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη!

Το βίντεο για τον αγώνα Ντουντελάντζ – Ολυμπιακός

Το βίντεο για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Βίντι

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις