Εντολή Ιβάν Σαββίδη για «νέα Τούμπα»

Με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συναντήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αντιπροέδρου του συλλόγου, Μάκη Γκαγκάτση.

Στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου αναλύθηκαν όλα τα νομικά πλαίσια που εξασφάλισε ο «Δικέφαλος του Βορρά», ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα του συγκεκριμένου σχεδίου.

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, αρχαιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο, εύρεση γραφείων που μπορούν να αναλάβουν την κατασκευή κλπ) και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα διαδικαστικά.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, από το paokfc.gr.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν τη ρύθμιση και έχουν έτσι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στο νέο γήπεδο και στην καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

Θεωρούμε την παραχώρηση αυτή αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξυπηρετηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης και είναι μια ρύθμιση που θα έπρεπε να ισχύει σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υψηλότερες δυνατές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία όλων των απαραίτητων ζωνών προελέγχου για ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει μόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διευθετήσεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Νέας Τούμπας.