«Διπλό» ουσίας και… ηρεμίας για Ολυμπιακό με Ντουντελάνζ

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο Λουξεμβούργο και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Ντουντελάνζ. Με σκορερ τους Τοροσίδη και Φορτούνη πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Europa League που τον βάζει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Παράλληλα απέκτησε και ηρεμία μετά τη «φουρτούνα» στο Ηράκλειο, ενώ φάνηκε ξανά το επιθετικό πρόβλημα καθώς χρειάστηκαν 21 τελικές, τις δέκα στην εστία, για να σκοράρει δύο φορές.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ήταν κινητικοί και στρίμωξαν για τα καλά την Ντουντελάνζ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαν όμως ουσία στο παιχνίδι τους παρά το γεγονός ότι πίεσαν και έβγαλαν πολλές φάσεις. Ειδικά από την στιγμή που ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο (18′) αντί του τραυματία του Γκερέρο, ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την αντίπαλο του, έστω και χωρίς καθαρόαιμο φορ.

Η μπάλα ωστόσο δεν του έκανε το χατήρι καθώς έκαναν την εμφάνισή τους τα κρούσματα αναποτελεσματικότητας που αποτελούν και το μεγάλο πονοκέφαλο του Πέδρο Μαρτίνς. Η πιο καλή στιγμή του ήταν στην κεφαλιά του Λάζαρου στο 23′ που κατέληξε στο δοκάρι, ενώ ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν η κύρια απειλή με συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρτίνς. Είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις τις οποίες δημιουργούσε. Ο Φορτούνης έχασε καλή στιγμή στο 54′ αλλά η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Μπονεφουά. Με την Ντουντελάνζ περισσότερο να προσπαθεί να αμυνθεί παρά να επιτεθεί, ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και κατάφερε να βρει δίχτυα από στημένη φάση. Στο 66′ από κόρνερ του Φορτούνη, ο Τοροσίδης σκόραρε με κεφαλιά και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο.

Η Ντουντελάνζ δεν έδειξε αντίδραση, οι Πειραιώτες πήραν εκτός από ψυχολογία και… μέτρα στο γήπεδο και είχαν και νέο δοκάρι με τον Λάζαρο στο 77′. Χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα μέχρι το φινάλε κατάφεραν να πετύχουν μια σημαντική νίκη -τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά- την οποία σφράγισε ο Φορτούνης στο 81′.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65′ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51′ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Χρίτι (74′ Κένια),Τουρπέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (69′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (16′ Χριστοδουλόπουλος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις