Μαύρη βραδιά για τον ΠΑΟΚ με Βίντι

Ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά το διπλό της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, μετατράπηκε σε… εφιάλτη για τους Θεσσαλονικείς. Η Βίντι με τρομερή εμφάνιση επικράτησε καθαρά και δίκαια 2-0, αποδιοργάνωσε πλήρως την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που φάνηκε να έχει προβλήματα ανάπτυξης και δημιουργίας και πήρε ένα αποτέλεσμα που κάνει τον όμιλο… κουβάρι ενόψει της συνέχειας, αφού μόνο η Τσέλσι έχει «καθαρίσει» ήδη με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (9 βαθμοί) κι όλες οι άλλες ομάδες έχουν από 3 βαθμούς!

Ο ΠΑΟΚ παρότι φάνηκε να μπαίνει ορεξάτος και με διάθεση στο ματς, είδε τη Βίντι να κλείνει ολόσωστα τους διαδρόμους, να παραδίδει… σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας και να «χτυπά» σε καίρια σημεία για να τελειώσει το ματς με δυο γκολ που προήλθαν από εκμετάλλευση των κενών στα μετόπισθεν της ομάδας του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ, πλέον, συγκεντρώνεται στο ντέρμπι της Δευτέρας (29/10) με τον Παναθηναϊκό ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το Europa League και την πρόκριση, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει για τη νίκη στη Βουδαπέστη την επόμενη αγωνιστική έτσι ώστε να έχει ελπίδες…

Με αλλαγές ο Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου έκανε κάποιες αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, μετά και το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έχοντας επιλέξει να ξεκινήσει τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, με τους Σάκχοφ και Κάνιας να είναι αμυντικά χαφ. Ο Ελ Καντουρί ήταν αριστερά, ο Λημνιός δεξιά και ο Πέλκας πίσω από τον Νίκο Καρέλη.

Στον αντίποδα, η Βίντι αγωνίστηκε με το συνηθισμένο της σύστημα (5-3-2) και τον Κοβάτσικ κάτω από τα δοκάρια. Οι Φιόλα, Γιουχάζ, Νεγκό, Βινίσιους και Στοπίρα ήταν στην πεντάδα της άμυνας με τους Πάτκαϊ, Χάτζιτς και Μιλάνοφ στην τριάδα πίσω από τους Χούστι και Σκέποβιτς που ήταν δίδυμο στη «γραμμή κρούσης».

Δυο «χτυπήματα» από νωρίς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με όρεξη και διάθεση στο ματς, έκανε κατοχή και είχε την υπεροχή, αλλά η Βίντι πολύ γρήγορα οργανώθηκε σωστά και δεν του επέτρεψε να απειλήσει την εστία της. Οι Ούγγροι σταδιακά έψαχναν και τρόπο να βγάλουν κάποιες αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές, κατάφεραν να «παγώσουν» την Τούμπα. Στο 12’ ο Κρέσπο εκτίμησε λάθος τη φάση, έχασε τον προωθημένο Νεγκό κι αυτός έκανε το γύρισμα για να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα ο Χούστι.

Το γκολ της Βίντι ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να επιτεθεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, πλην όμως δεν το έκανε με ορθόδοξο τρόπο. Οι Ούγγροι έκοβαν εύκολα κάθε προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου, βρίσκοντας και δεύτερο γκολ στο 45’ μετά από σέντρα του Γιουχάζ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Στοπίρα με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 0-2 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς, βάζοντας τον Ουάρντα αντί του Λημνιού. Αυτό δεν έφερε όμως το αποτέλεσμα που θα περίμενε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν 69% κατοχή της μπάλας, προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις αλλά δεν μπορούσαν με την ομάδα του Νίκολιτς να παραδίδει… σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας.

Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, η Βίντι έβρισκε και περισσότερους χώρους χωρίς όμως να βγάλει κι αυτή «καθαρή» φάση. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περάσει και το μισό δεύτερο ημίχρονο, κι αφού είχαν μπει το ματς και οι Μπίσεσβαρ και Καρέλης, για να φτιάξει καθαρή φάση κι αυτή από στημένη μπάλα σε κεφαλιά του Βαρέλα. Οι Ούγγροι έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 0-3 με τον Κόβατς στις καθυστερήσεις, ενώ ο Μπίσεσβαρ με εκτέλεση φάουλ απείλησε κι αυτός στις καθυστερήσεις. Το τελικό 0-2, σε κάθε περίπτωση, φέρνει προβληματισμό στον ΠΑΟΚ κυρίως για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Τόσκα, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (52’Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (46’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Καρέλης (66’Μπίσεσβαρ)

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Χάτζιτς, Χούστι (74’ Κόβατς), Νέγκο, Πατκάι, Στοπίρα, Γιουχάι, Σκέποβιτς (65’ Χότζιτς), Μιλάνοφ (78’ Νικόλοφ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις