Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή στα ανοιχτά της Ζακύνθου, συνταράσσοντας όλη τη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού το μέγεθος ήταν 6,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζακύνθου.

Ήταν δυνατός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε βοή, ενώ έπεσαν πράγματα. Κάτοικοι αναφέρουν ότι λόγω της ώρας και της έντασης ξύπνησαν μνήμες 2008.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα, ιδιαίτερα αισθητός στο Μεσολόγγι και είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Στην Πάτρα μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν τόσο αισθητός που νόμισαν πως θα πέσεις το σπίτι.

Αιθητός έγινε και στο Αγρίνιο, όππου κάτοικοι ανέφεραν πως ήταν μεγάλης διάρκειας με μεγάλο βουητό.

Μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί κι άλλη σεισμική δόνηση, στο ίδιο σημείο, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ που είχε γίνει αισθητή μέχρι την Ηλεία.

Την εικόνα που επικρατεί στο νησί της Ζακύνθου μετά τον μεγάλο σεισμό, μετέφερε ο δήμαρχος του νησιού, από το κέντρο επιχειρήσεων.

Ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς μίλησε στον Real FM 97,8 τονίζοντας:

«Είχαμε ένα πρωτόγνωρο σεισμό νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Δεν έχουμε φόβο για τσουνάμι, δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Από εκεί και μετά, μικρές πτώσεις βράχων. Η Ζάκυνθος έχει αντισεισμική προστασία. Μέσα στα σπίτια μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποια αντικείμενα, κάποιες κολώνες τσιμεντένιες. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή εγκλωβισμός».

«Συνιστούμε ηρεμία και ψυχραιμία στον κόσμο. Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία διότι θα πρέπει να περάσουν κλιμάκια ελέγχου, θα ελεγχθούν και μετά θα λειτουργήσουν», σημείωσε.

Και κατέληξε: «Έχουν σημειωθεί μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποιες πτώσεις ρεύματος από τσιμεντένιες κολώνες που έπεσαν. Η εικόνα αυτή που μεταφέρω είναι συνολική, είμαι στο κέντρο επιχειρήσεων»

Πηγή: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις