Κ. Δέρβος: Ο Ολυμπιακός Β. δεν θα κατέβει στην Α2 απλά για τη συμμετοχή

Στη Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αγωνίζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Τα ηνία της ομάδας, ως γνωστόν, ανατέθηκαν από τη διοίκηση του συλλόγου στον Κώστα Δέρβο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε να επιδείξει μια επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο του Κενταύρου Ζαγοράς. Ο Βολιώτης τεχνικός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Classico» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86», όπου μίλησε για τα εξής θέματα:

Για το ότι η γυναικεία ομάδα είναι εντελώς νέα: «Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δύο μήνες που έχω αναλάβει την ομάδα, η διοίκηση και οι προπονητές κάνουμε αγώνα δρόμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα από το μηδέν. Στην αρχή θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν κορμό και στη συνέχεια να τη ενισχύσουμε για να γίνει όσο πιο πολύ μπορεί ανταγωνιστική στο πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που έχουμε μπροστά μας.

Οι εξελίξεις και η μέχρι τώρα πορεία των ενεργειών που έχουμε κάνει, είναι ενθαρρυντικές και ίσως παραπάνω από το αναμενόμενο. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατεβεί απλά για τη συμμετοχή. Θα κατέβει προσπαθώντας να αφήσει το στίγμα του μ’ αυτή τη νέα ομάδα στην κατηγορία».

Για τις νεαρές παίκτριες που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής: «Το να προωθούνται νέα παιδιά, να μπαίνουν και να παίζουν σ’ αυτή την κατηγορία, σίγουρα τους κάνει καλό. Θα βελτιωθούν πάρα πολύ, διότι θα πάρουν παραστάσεις, τις οποίες θα ήταν δύσκολο να έχουν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστούσε στην Α2 ανεβαίνοντας και στην Α1. Εάν γίνει δουλειά πάνω σε βάσεις που στηρίζονται σε νέα κορίτσια τα οποία προέρχονται από το φυτώριο, τότε μπορεί να καρποφορήσει».

Για την Ελένη Ζήτη: «Η Ελένη Ζήτη δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Πήραμε μια απόφαση η διοίκηση και εγώ, στο πλαίσιο της ανανέωσης που γίνεται, θελήσαμε να αφήσουμε χώρο για τα πιο μικρά κορίτσια. Έτσι η Ελένη δεν θα βοηθήσει φέτος».

Για τη σημερινή πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Ο αγώνας αυτός ουσιαστικά εντάσσεται στο πλαίσιο του μονταρίσματος. Η ομάδα βρίσκεται στην τελική της μορφή μόνο δύο εβδομάδες, οπότε δεν έχουμε μεγάλο διάστημα προετοιμασίας. Κακά τα ψέματα υπάρχουν ομάδες από τις οποίες απέχουμε πάρα πολύ. Εκεί θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχουν και ομάδες που θα προσπαθήσουμε να τις κοιτάξουμε στα μάτια και αν είναι δυνατόν να καταφέρουμε να βρεθούμε πιο πάνω από αυτές. Θα προχωράμε βάζοντας στόχους σιγά-σιγά, όπως είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Για το ποιοι προβλέπει ότι θα είναι οι αντίπαλοι για τη σωτηρία: «Πιστεύω ότι θα είναι οι Τιτάνες Δράμας, που αντιμετωπίζουμε στη 2η αγωνιστική σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, αν και δεν το θέλαμε τόσο νωρίς. Επίσης είναι ο Πανσερραϊκός και πιθανόν ο Πιερικός/Αρχέλαος. Είναι περιορισμένος ο αριθμός των ομάδων που δεν είναι πολύ δυνατές».

Για περαιτέρω ενίσχυση: «Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο. Βέβαια δεν μιλάμε για προσθήκες, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν κάποιες φοιτήτριες που έχουν δοκιμαστεί και θα αποκτηθούν, έτσι ώστε να δυναμώσουμε κι άλλο το ρόστερ. Η βάση της ομάδας, πάντως, είναι η ήδη υπάρχουσα, δηλαδή οι μικρές και τρεις-τέσσερις έμπειρες παίκτριες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις