Τσιμπανάκος: Το ντέρμπι Νίκης-Ολυμπιακού είναι γιορτή για το Βόλο

Οι αναμετρήσεις Νίκης-Ολυμπιακού, των δύο κορυφαίων ομάδων της Μαγνησίας, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Μαγνησίας και όχι μόνο, ανεξάρτητα από την κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες. Φέτος, το ενδιαφέρον είναι σαφώς μεγαλύτερο, καθώς και οι δύο πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και το παιχνίδι λογίζεται ως ντέρμπι κορυφής. Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ η Νίκη ακολουθεί στη 2η θέση, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος είναι από τα άτομα που βοηθούν και στηρίζουν τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico». Αναφέρθηκε, όπως είναι φυσικό, στο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» του Βόλου, στο οποίο όπως τόνισε, αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος: «Το κυριακάτικο ντέρμπι της Νίκης με τον Ολυμπιακό αποτελεί παιχνίδι γιορτή για την πόλη του Βόλου. Αναμετρώνται οι δύο πιο ιστορικές ομάδες της Μαγνησίας και το παιχνίδι κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων. Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό, είναι ζήτημα της Νίκης, το πώς θα το διαχειριστεί με την αστυνομία. Εμείς θέλουμε να πάρουμε εισιτήρια, έτσι ώστε και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να μπορούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Ωστόσο, η τελική απόφαση είναι της αστυνομίας και όποια κι αν είναι αυτή, θα τη σεβαστούμε. Ο κ. Τόλιας γνωρίζει το ποδόσφαιρο, έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και δεν είναι απλά ένας ταξίαρχος της αστυνομίας, που έχει καθίσει σε μία καρέκλα και δεν γνωρίζει τι εστί ποδόσφαιρο. Έχουμε αποφασίσει, εφόσον μας δοθούν εισιτήρια, να τα προπληρώσουμε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε…
Θεωρούμε, ως διοίκηση, πως ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου πρέπει να είναι «παρών» στο ντέρμπι. Από κει και πέρα το θέμα δεν είναι δικό μας. Μακάρι να μπορούσαμε, εμείς από την πλευρά μας, να δώσουμε λύση. Η Νίκη είναι γηπεδούχος κι αυτή θα πρέπει να κοιτάξει, πως θα μπορέσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, να δώσουν το «παρών» στο ντέρμπι.
Επιπλέον, θα είναι και ένα σημαντικό έσοδο στο ταμείο του συλλόγου, να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις, παρότι τόσο η Νίκη, όσο και ο Ολυμπιακός, δεν περιμένουν μόνο από αυτά τα ντέρμπι για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων δεν είμαστε ζώα εν έτη 2018. Θέλουμε να πάμε στο γήπεδο, να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο και εύχομαι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Για τον Ολυμπιακό, πάντως, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι πέρα από τη νίκη. Αυτό που ζήτησε η διοίκηση από τους ποδοσφαιριστές, είναι να… πεθάνουν μέσα στο γήπεδο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».
Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ρωτήθηκε, αν έχει δεχθεί πρόταση να κατέβει, ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, απαντώντας σχετικά:
«Όντως, μ’ έχουν κάνει κρούση δύο παρατάξεις, ενόψει των δημοτικών εκλογών, να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό Βόλου και τίποτα άλλο. Μέλημά μας είναι η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει και στη συνέχεια υπάρχει χρόνος να σκεφτώ. Αυτό που θα τονίσω είναι, ότι όποιος πολεμά τον Ολυμπιακό Βόλου είναι απέναντι μας.
Επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει – αυτή τη στιγμή – το πολιτικό κομμάτι. Ούτε και έχω μέσα μου την… αρρώστια να γίνω πολιτικός. Οφείλω, ωστόσο, να ευχαριστήσω δημόσια τους Βολιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι βοηθούν και στηρίζουν τον Ολυμπιακό.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη και τον πρόεδρο του Γ.Σ Αλμυρού κ. Παπακωνσταντίνου για την παραχώρηση του σταδίου Αλμυρού και τη φιλοξενία που είχαμε στα δύο παιχνίδια έδρας που δώσαμε, με Πιερικό και Στυλίδα. Να είναι σίγουροι, πως η βοήθειά τους προς τον σύλλογο εκτιμάται από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Στόχος της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι η ομάδα να αλλάξει κατηγορία και να ξεφύγει από το τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Ήδη οι βάσεις έχουν μπει, κρατούμε χαμηλούς τόνους και προχωράμε. Δεν θέλουμε να δίνουμε υποσχέσεις στον κόσμο. Σταθερά και αγαπημένοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τον Ολυμπιακό και πάλι μεγάλο. Όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια που επιχειρείται…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις