Κούτσης: «Να φανούμε αντάξιοι της αγάπης του κόσμου»

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι των «αιωνίων» του Βόλου, έδωσε ο Γιώργος Κούτσης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια όμως έδωσε την υπόσχεση πως οι ποδοσφαιριστές του θα δώσουν τα πάντα ώστε να φανούν αντάξιοι της αγάπης του υπέροχου κόσμου της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κούτση

«Έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά αυτό που λέγεται Νίκη Βόλου. Πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση, υπάρχει όραμα, υπάρχει οργάνωση πάνω σε υγιή πλαίσια. Κι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό, ώστε αυτή ομάδα να εξελιχθεί και να πάει στην κατηγορία όπου ανήκει και δεν αναφέρομαι στη Football League. Είναι μία ομάδα με ξεχωριστή δυναμική που απαρτίζεται από το λαϊκό στρώμα του Βόλου. Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι, πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είχαν ένα Σαββατοκύριακο για να χαρούν, να δουν τους ήρωές τους, γιατί έτσι πιστεύω πως έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές, να τους κάνουν χαρούμενους αλλά και κάποιες φορές λυπημένους. Αυτές οι ομάδες που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα έχουν αυτή τη δυναμική, τη μαγεία και τις κάνει ξεχωριστές».

Για τις ακαδημίες

«Θα ήθελα να αναφερθώ πως πέρα από την πρώτη ομάδα έχω αφιερώσει χρόνο και στα αναπτυξιακά τμήματα, στα οποία ηγείται ο κ. Παρασκευαΐδης, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο, είναι εξειδικευμένος στο αντικείμενο, είναι κάτι το οποίο αγαπάει, ενημερώνεται και προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του ώστε να ολοκληρωθεί, αυτό που θέλουμε όλοι, να βγαίνουν παίκτες μέσα από τα σπλάχνα της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την κάθε ομάδα και όχι μόνο για την Νίκη Βόλου».

Για τη διοίκηση και το κλίμα της ομάδας

«Υπάρχει ένα κλίμα στην ομάδα που δεν το συναντάς συχνά. Υπάρχει μία διοίκηση κι ένας πρόεδρος που έχει προσφέρει πάρα πολλά και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό μέρος που είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Εδώ τα αυτονόητα υπάρχουν, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα, μας συμπαραστέκονται και είναι κάτι που όχι μόνο το βιώνουμε καθημερινά, αλλά το αισθανόμαστε κιόλας. Έτσι, θα ήθελα αυτούς τους ανθρώπους να τους ευχαριστήσω, όπως και τους ποδοσφαιριστές. Να ξέρετε, είμαστε όλοι μαζί, ό,τι κάνουμε το κάνουμε όλοι μαζί κι ό,τι πετύχουμε θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Είναι μία συνταγή απλή, δοκιμασμένη και ταυτόχρονα επιτυχημένη»

Για τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει στην ομάδα

«Δεν υπάρχει ομάδα που δεν έχει αδυναμίες. Εμείς τις έχουμε εντοπίσει και προσπαθούμε να τις εξαλείψουμε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Θέλουμε να εξελιχθούμε ως ομάδα και να φτάσουμε στο επίπεδο να μην αφήνουμε περιθώρια στους αντιπάλους να ελπίζουν πως μπορούν να πάρουν κάτι από τους αγώνες με εμάς. Δεν είναι εύκολο αλλά με δουλειά θα γίνει».

Για το αν υπάρχει άγχος στους παίκτες για το ντέρμπι

«Το άγχος είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχω παίξει πολλά ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής , γνωρίζω την πίεση που υπάρχει. Γνωρίζω την κατάσταση του βαθμολογικού πίνακα, όμως πάνω απ’ όλα είναι μία νίκη γοήτρου, τόσο για εμάς όσο και για τον αντίπαλο. Τα στοιχεία που έχει ένα ντέρμπι είναι συγκεκριμένα. Αυτός που το θέλει πιο πολύ, αυτός θα το πάρει. Αυτός που θα δείξει μεγαλύτερο πάθος. Αυτός που θα αγωνιστεί και θα τρέξει περισσότερο. Είναι θέμα των πρωταγωνιστών. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία σε υψηλό βαθμό το ντέρμπι αυτό θα γείρει προς τα εμάς»

Για το αν η Νίκη θέλει μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα λόγω της βαθμολογικής διαφοράς που χωρίζει τους δύο αντιπάλους

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για διαφορές στη βαθμολογία. Η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή μπορεί να εξαλειφθεί πολύ εύκολα. Μην ξεχνάμε έχουμε και τον μεταξύ μας αγώνα στον 2ο γύρο. Έχουμε να διανύσουμε έναν μαραθώνιο. Θεωρώ ό,τι μόλις έχουμε ξεκινήσει».

Για την μετ’ εμποδίων προετοιμασία της ομάδας

«Είχαμε παιχνίδια με καλούς αντιπάλους κι εκτός έδρας. Κάναμε ένα πολύωρο ταξίδι να πάμε στην Ιτέα, όπου παίξαμε με μία καλή ομάδα και θέλαμε ένα αποτέλεσμα, κι επιστρέψαμε με τον ίδιο τρόπο. Καθίσαμε μία μέρα και την επόμενη είχαμε το ταξίδι για το Ηράκλειο, όπου είχαμε να αγωνιστούμε κόντρα σε μία ομάδα Σούπερ Λιγκ και μετά επιστροφή. Επιστρέψαμε την Τετάρτη και στο μυαλό μας ήταν πώς να διαχειριστούμε αυτή την ταλαιπωρία παρά να δώσουμε έμφαση στο τακτικό κομμάτι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν δουλέψαμε αρκετά το τακτικό κομμάτι, απλά το δουλέψαμε με λίγο διαφορετικό τρόπο».

Για το ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο

«Καταρχάς θα πρέπει να σημειώσω πως και οι δύο ομάδες διαθέτουν πολιτισμό. Ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο και σ’ αυτό δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια. Βοηθάει και τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν ένα θέαμα αντάξιο της ποιότητάς τους. Θα πρέπει κάποια στιγμή όταν θέλουμε τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα να μην του βάζουμε απαγορεύσεις. Είναι οξύμωρο».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου

«Είναι μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα γίνει όχι ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής, αλλά ένα παιχνίδι μεγαλύτερης κατηγορίας».

Για τις απουσίες του Λόρι Κέρι και του Αλέξανδρου Αναστασίου

«Κάθε απουσία παίκτη ή παικτών από την ομάδα είναι απώλεια. Ο Κέρι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μ’ ενδιαφέρει η υγεία του πάνω απ’ όλα. Να είναι καλά και με τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει στην ομάδα. Για τον Αλέξανδρο Αναστασίου να σας ενημερώσω πως μόλις χθες, άνοιξε το μάτι του. Αυτό με κάνει να νιώθω και κάποια ικανοποίηση γιατί καταλαβαίνεις πως μεταδίδεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα σου να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσει την ψυχή του. Αυτά τα δύο παιδιά έδωσαν την ψυχή τους στο ματς. Δεν φοβήθηκαν ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν δύο άτυχες στιγμές, όμως εγώ κρατάω ό,τι με το πάθος που έδειξαν στον αγώνα, μου απέδειξαν ό,τι είναι πραγματικοί ηγέτες».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο της Νίκης

«Ο κόσμος της Νίκης αδιαμφισβήτητα είναι υπέροχος. Αυτό που μπορούμε να πούμε σ’ αυτόν τον κόσμο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να φανούν αντάξιοι ενός τέτοιου ντέρμπι, να αγωνιστούν με τον τρόπο που ξέρουν, να βάλουν το πάθος που είναι απαραίτητο και να δείξουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Αυτό είναι μία υπόσχεση. Οι ποδοσφαιριστές έχουν λάβει το μήνυμα και θα πράξουν αναλόγως. Τον κόσμο της ομάδας τον θέλουμε, τόσο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Το βλέπουμε σε πολλές ομάδες, σε στραβά αποτελέσματα ο κόσμος όχι μόνο δεν στηρίζει αλλά μπαίνει στη διαδικασία να κατακρίνει και η κατάσταση να γίνει χειρότερη. Ο κόσμος της Νίκης έχει το μεγαλείο να είναι δίπλα στην ομάδα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις