Χαμένοι και οι… δύο

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά, από τη στιγμή που δεν τις έκανε γκολ, θα μπορούσε και να δεχθεί εκείνος από την ΑΕΚ. Αυτό δεν συνέβη και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, στο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε περισσότερο από 35.000 κόσμο.

Αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει την παράδοση η οποία θέλει το «τριφύλλι» να μη χάνει… ποτέ από τη σημερινή του αντίπαλο από το 2006, ανεβάζοντας το εντός έδρας αήττητο σερί απέναντι της σε 16 ματς, με οκτώ νίκες κι άλλες τόσες ισοπαλίες. σε Λεωφόρο ή Ολυμπιακό στάδιο!

Αποτέλεσμα, παράλληλα, που αφήνει τον Παναθηναϊκό χωρίς νίκη σε δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι, παρότι σήμερα ήταν πολύ βελτιωμένος, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και παρέμειναν στο -6, στην κούρσα του φετινού τίτλου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκό ήταν σε γενικές γρμμές καλύτερος, χωρίς βέβαια να είναι τόσο απειλητικός όσο θα μπορούσε, με βάση τις… συνθήκες, βοηθούμενος πολύ από την παρουσία του Κουλιμπάλι στο δεξί άκρο της άμυνάς του.
Μπήκε δυνατά, είχε τον έλεγχο του ματς αλλά χωρίς να είναι τόσο απειλητικός, με τους Γιόχανσον και Ινσούα πάντως να έχουν πολύ ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι και να είνι εκείνοι που δημιούργησαν τις περισσότερες φάσεις.

Από δική τους συνεργασία οι «πράσινοι» έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά μόλις στο 4’, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε, τροφοδότησε τον Μακέντα που βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά σούταρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ!

Ο Κουλιμπαλί είχε μια ακόμα καλή στιγμή, μετά από ατομική ενέργεια και σουτ που πέρασε ελάχιστ όυτ στο 33’, για τον Παναθηναϊκό που εκείνο το σημείο και μετά έχασε την… σπιρτάδα του.

Η ΑΕΚ στον αντίποδα πίεσε ψηλά, αλλά τα εύκολα λάθη των παικτών της στο κέντρο δεν την άφησαν να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις τα αντίπαλα καρέ. Χωρίς βέβαια κι αυτή να «φάει» πολλές φάσεις…

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως απείλησε για πρώτη φορά στο 35ο λεπτό και αυτή μετά από λαθος του Μαυρομάτη, με τον Πόνσε ωστόσο να σεντράρει εντελώς άστοχα κι ενώ ο Λιβάγια… καραδοκούσε! Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να νικήσει τον Διούδη με σκαστή κεφαλιά, ένα λεπτό μετά, ενώ και το σουτ του Μάνταλου στο 37ο λεπτό εξοστρακίστηκε πάνω στον Γιόχανσον.

Στην επανάληψη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει πλευρές στους Πόνσε και Μάνταλο για να τους… βάλει στο ματς κι όντως η «Ένωση» μπήκε πολύ καλύτερα, ελέγχοντας τον ρυθμό από νωρίς.

Μετά τα διστακτικά πρώτα 15 λεπτά, το παιχνίδι έγινε… ροντέο, με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 58’, όταν ο Μάνταλος σέντραρε αλλά Πόνσε και Μπογέ δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας… Ενώ τρία λεπτά μετά, ο Λιβάγια δοκίμασε τα ρεφλέξ του Διούδη, με μακρινό δυνατό σούτ. Το μομέντουμ ήταν υπέρ της και θα μπορούσε να κάνει το 1-0 στο 64’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου να περνάει ωστόσο άουτ.

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62’, προκειμένου να φρεσκάρει το «μυαλό» της ομάδας του και στο 66ο λεπτό ο Μπουζούκης έχασε φοβερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Όπως συνέβη μάλιστα και με τον Χατζηθεοδωρίδη, που ήρθε από τον πάγκο, αλλά αντί να πασάρει σε έναν εκ των Μακέντα ή Ινσούα επέλεξε να σουτάρει, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει τη μπάλα!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να καταφέρει να μετουσιώσει αυτή του την πίεση και σε ένα γκολ που ήθελε και ενδεχομένως να άξιζε, με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, για να διατηρηθεί έτσι το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αυστριακού Ντράχτα…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης (62’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72’ Γκάλο), Πόνσε (78’ Κλωναρίδης).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις