Νικητής ο κόσμος στο “clasico” του Βόλου (photos)

Με μοναδικό νικητή το βολιώτικο ποδοσφαιρικό κοινό (περισσότεροι από 5.000 θεατές στο Πανθεσσαλικό) έληξε το ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες στο χορτάρι να αναδεικνύονται ισόπαλες, δίχως τέρματα. Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο “άναψε” στο τελευταίο του χρονικά κομμάτι, με κάποιες καλές στιγμές για γκολ εκατέρωθεν, κερδισμένος ο Ολυμπιακός που παρέμεινε μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, δύο πόντους μπροστά από την δεύτερη Νίκη.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καραγεωργόπουλος

Η διάταξη των ομάδων

Με μία μεγάλη έκπληξη στη… “σκακιέρα” ξεκίνησε το ντέρμπι, με τον Λόρι Κέρι, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι την περασμένη Κυριακή στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Ιτέας και σύμφωνα με τη διάγνωση των ιατρών θα χρειάζονταν έναν μήνα για το τραυματισμένο χέρι του να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και, μάλιστα, πήρε φανέλα βασικού!

Για λογαριασμό της Νίκης, λοιπόν, ο κ. Κούτσης επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο και στο κέντρο αυτής τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Στα “εξάρια” αγωνίστηκαν οι Ρόβας και Τσεμπερίδης, με τον Μέτσε να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Ταβάρες (αριστερά) και Κέρι (δεξιά), με τον Τζιώρα να είναι η “αιχμή του δόρατος” στην επίθεση των “μπλε”.

Από την άλλη, για τον Ολυμπιακό, ο κ. Αμανατίδης έδωσε τα γάντια του βασικού πορτιέρο στον Γιακουμή, σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα αγωνίστηκε ο Σάββας, αριστερά ο Μπουτζίκος και στα σέντερ μπακ οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Στην τριάδα των χαφ στον άξονα επιλέχθηκαν οι Ρόκας, Ναζίμ και Λώττας, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει περισσότερο δημιουργικά καθήκοντα στο γήπεδο. Σερτζίνιο (αριστερά) και Σκοπελίτης (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Φλίγκο να κινείται σε θέση σέντερ φορ.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να ψάχνουν τα πατήματά τους. Απόρροια αυτού ήταν οι συνεχόμενες εναλλαγές κατοχής και η απουσία κάποιας ευκαιρίας για γκολ εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη τελική προσπάθεια της αναμέτρησης στο 7′, με τον Φλίγκο να υποδέχεται την μπάλα στον άξονα, κοντά στη μεγάλη περιοχή και να την “ανοίγει” αριστερά στον Σερτζίνιο, ο οποίος ελίχθηκε και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά της Νίκης να επιχειρήσει το πρώτο της σουτ στον αγώνα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να εκδηλώσει επιθετικές προσπάθειες, οι οποίες, όμως, παρέμειναν ανολοκλήρωτες. Από την άλλη, η Νίκη περίμενε με υπομονή πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό της και προσπάθησε να τον “χτυπήσει” στην αντεπίθεση, με “στόχο” τον Τζιώρα, δίχως, όμως, επιτυχία. Στο 29′, ο Λώττας κινήθηκε στον άξονα, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και σούταρε, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη που ήλεγχε τη φάση.

Στο 33′, η Νίκη πραγματοποίησε την πρώτη της αναγκαστική αλλαγή, με τον Ρόβα να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και στη θέση του να περνά ο Μακενγκό. Ο Γάλλος αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, με τον Ταβάρες να παίρνει θέση “δεκαριού” και τον Μέτσε να αγωνίζεται στη θέση του αποχωρήσαντα Ρόβα, πλάι στον Τσεμπερίδη, στα αμυντικά χαφ. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε αργός, οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ξεκάθαρη ευκαιρία για κάποιο τέρμα και το θέαμα, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ήταν ιδιαίτερα “φτωχό”. Μοναδική καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια από το 30′ κι έπειτα, ήταν ένα μακρινό σουτ του Μέτσε από τον άξονα, το οποίο πέρασε “χλιαρά” δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιώργο Κούτση να αντικαθιστά τον φανερά ανέτοιμο Λόρι Κέρι, περνώντας στη θέση του τον Αλέξα Βουκομάνοβιτς στη δεξιά πτέρυγα, θέση στην οποία αγωνίστηκε ακόμα μία φορά με τη φανέλα της Νίκης, την περασμένη Κυριακή, στην Ιτέα, όταν πάλι είχε αντικαταστήσει τον τραυματία αρχηγό των κυανόλευκων.

Αγωνιστικά, η επανάληψη ξεκίνησε, έχοντας την ίδια εικόνα, με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτο ημιχρόνου. Νευρικότητα στην κυκλοφορία και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες έφεραν συνεχόμενες εναλλαγές κατοχής της μπάλας κι έλλειψη ρυθμού σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Στο 61′, η Νίκη έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία για γκολ στην αναμέτρηση, μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Ιορδανίδης έκλεψε την μπάλα στον άξονα, πάνω από τη μεσαία γραμμή και σε κατάσταση αντεπίθεσης “σέρβιρε” κάθετα στον Φάμπιο που μπήκε στην μεγάλη περιοχή σε θέση τετ-α-τετ με τον Γιακουμή, αλλά υπό την πίεση του Οικονομόπουλου, πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που απομάκρυνε με τα χέρια.

Στο 64′, ο Περικλής Αμανατίδης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στον αγώνα τον Ζγκούρι στη θέση του Σάββα. Ο νεοεισελθών ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα μεσοεπιθετικά, με τον Σκοπελίτη να αναλαμβάνει ρόλο μπακ από την ίδια πλευρά. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια των τυπικά φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ στον άξονα, με σέντρα στην “καρδία” της μεγάλης περιοχής της Νίκης, ο Λεάντρο έπιασε την ανάποδη κεφαλιά, με τον Αποστολίδη, όμως, να μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο της εστίας του. Στο 76′, η Νίκη απάντησε με ένα σουτ του Μακενγκό εκτός περιοχής κι από τα αριστερά, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή.

Στο 81′, ο Ολυμπιακός είχε τη δική του σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Φλίγκος κινήθηκε από τα δεξιά, επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Λώττα να υποδέχεται την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και να τη “στρώνει” στον ερχόμενο Σγκούρι που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω στον Τσεμπερίδη που απομάκρυνε με αυτοθυσία, σχεδόν επί της γραμμής. Το παιχνίδι πήρε “φωτιά”, με τη Νίκη να απαντά με δική της μεγάλη ευκαιρία, ένα λεπτό αργότερα. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος από τα αριστερά πέρασε τον Σκοπελίτη και με το δεξί του πόδι έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Ταβάρες που ολομόναχος επιχείρησε την κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Γιακουμής σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, η Νίκη πάλι με πρωταγωνιστή τον αριστερό της οπισθοφύλακα, απείλησε εκ νέου για το 1-0. Ο Μακενγκό στον άξονα, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, “άνοιξε” αριστερά του στον Παπαδόπουλο που επιχείρησε στην κίνηση μία σέντρα-σουτ, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, δίχως κάτι το περαιτέρω αξιοσημείωτο, με τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο των φιλοξενουμένων να πανηγυρίζουν την ισοπαλία που τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Νίκη Βόλου (Κούτσης): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης (88′ λ.τρ. Παπαδήμας), Ρόβας (33′ λ.τρ. Μακενγκό), Τσεμπερίδης, Μέτσε, Κέρι (46′ Βουκομάνοβιτς), Φάμπιο Ταβάρες, Τζιώρας (58′ Ιορδανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Γιακουμής, Σάββας (64′ Ζγκούρι), Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (79′ Κόλα), Ναζίμ, Λώττας (90+2′ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο, Σκοπελίτης, Φλίγκος (90′ Καμπλιώνης)

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις