Σε οριακό σημείο η Αναγέννηση Καρδίτσας

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 ανφέρεται στην άτυπη τελευταία συνέλευση – συζήτηση του συλλόγου, ζητώντας έμπρακτα την στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μετά και την άτυπη συνέλευση – συζήτηση για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας, της προηγούμενης Πέμπτης το ΔΣ του ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας 1904, θέλει να τονίσει φρεσκάροντας την μνήμη αρκετών στην πόλη μας ότι:

Ο ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 είναι ένας σύλλογος με νόμιμη σύσταση και με εγκεκριμένο από την Καταστατική Γεν. Συνέλευση, καταστατικό εναρμονισμένο με τον νέο αθλητικό νόμο. Σε αυτό προβλέπεται ο σκοπός λειτουργίας του συλλόγου και καθορίζονται όλες οι διαδικασίες όπως η εκλογή ΔΣ, ο τρόπος εγγραφής μέλους, κλπ.

Ο ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας μετά την πτώση της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας από την Φουτμπολ Λίγκ η οποία συμμετείχε σαν ΠΑΕ δηλαδή επαγγελματική ομάδα, η οποία οριστικοποιήθηκε από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου 2018, όπως ορίζει ο νόμος και αφού πλέον με την πτώση διαλύεται η ΠΑΕ η ποδοσφαιρική ομάδα γίνεται ερασιτεχνική και ανήκει στο μητρικό ερασιτεχνικό σωματείο από το οποίο δημιουργήθηκε, συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 12η Ιουλίου 2018 δηλώνοντας ότι αδυνατεί για λόγους οικονομικούς να κατεβάσει την ομάδα μόνη της στην Γ’ Εθνική, που μπορεί να είναι νομικά ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλλά τα ελάχιστα έξοδα συμμετοχής μόνο αγγίζουν τα 80000 ευρώ, προσκαλώντας όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει οικονομικά και οργανωτικά την συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, προχωρώντας παράλληλα και το ίδιο το ΔΣ σε επαφές εξουσιοδοτώντας τον τότε πρόεδρο κ. Κορέλα σε αυτό τον σκοπό.

Στην 1η Γενική Συνέλευση με συμμετοχή περίπου 50 ατόμων, αφού έγινε συζήτηση επί του θέματος ο τότε πρόεδρος ανέφερε ότι από τις επαφές που έγιναν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, υπάρχουν άνθρωποι χωρίς να αναφερθούν ονόματα που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά και το μόνο που μένει είναι να καθοριστεί το οργανωτικό κομμάτι και μάλιστα αφού αναφέρθηκε και από συμμετέχοντα φίλαθλο ότι υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος δόθηκε έγκριση ια συνέχιση των επαφών και ραντεβού για την επόμενη Πέμπτη σε επαναληπτική ΓΣ για να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον αυτό επίσημα και με ονόματα.

Με την πάροδο μιας μέρας το Σάββατο 14 Ιουλίου ο τότε πρόεδρος κ. Κορέλας και χωρίς ενδιάμεση σύγκληση ΔΣ, παραιτήθηκε από την θέση του για προσωπικούς λόγους, ακολουθώντας τον ο τότε Αντιπρόεδρος κ. Αγραφιώτης, παραιτήσεις που τα περισσότερα μέλη του ΔΣ έμαθαν από τον Τύπο, αφήνοντας στην μέση την όλη προσπάθεια.

Τα εναπομένοντα 9 μέλη του ΔΣ συναισθανόμενα το ιστορικό βάρος των στιγμών αφού ενδεχόμενη παραίτηση όλου του ΔΣ σήμαινε ότι Σύλλογος φτάνει στα πρόθυρα της διάλυσης και αφού δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από κάποιον αποφάσισαν σαν θεματοφύλακες της ύπαρξης του Ιστορικού Συλλόγου μας, να βάλουν μπροστά το καλό του συλλόγου και να παραμείνουν στις θέσεις τους, αναδιαρθρώνοντας το ΔΣ και συνεχίζοντας την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για Το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Έτσι ανανεώνοντας την πρόσκληση για τυχόν ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την ποδοσφαιρική ομάδα συγκάλεσε 2η Γενική Συνέλευση στην οποία και παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον των κ. Μπίρδα, Μπαλτά και Κατσίκη να αναλάβουν την οργάνωση και στήριξη ποδοσφαιρικής ομάδας που θα συμμετάσχει στην Γ Εθνική. Αφού η πρόταση αυτή ήταν και η μοναδική που κατατέθηκε επίσημα και δημόσια ενώπιον της ΓΣ του Συλλόγου, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρόντων και ξεκίνησε η υλοποίηση της.

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 δηλώνει δημόσια ότι λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της ιστορίας και της ύπαρξης του Συλλόγου, ότι θα συνεχίσει την τιτάνια προσπάθεια στήριξης και λειτουργίας των τμημάτων μας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ . Έχοντας στις τάξεις μας εγγεγραμμένους 200 αθλητές και αθλήτριες, 8 προπονητές και τμήματα αγωνιστικά και ακαδημίες σε όλα τα αθλήματα, εκπροσωπώντας την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε έχοντας την ευθύνη αθλητικής διαπαιδαγώγησης τόσων παιδιών και απέναντι στις οικογένειες των αθλητών μας, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εκπλήρωση του οράματος της δημιουργίας ενός μεγάλου αθλητικού συλλόγου που να ενώνει τους Καρδιτσιώτες απανταχού της γης.

Ο ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας με περιουσία τα γραφεία του που μόνος του συντηρεί και λειτουργεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, και τα οποία έχει προσφέρει αφιλοκερδώς σε όλες τις ΠΑΕ των τελευταίων χρόνων, με επίσης περιουσία το αθλητικό κέντρο Γ. Μπαζής που δημιούργησε μόνος του στο παραχωρημένο χώρο από τον Δήμο Καρδίτσας στον Σταυρό Καρδίτσας, με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής, που μόνος του συντηρεί και λειτουργεί, στεγάζοντας την ποδοσφαιρική Ακαδημία του Συλλόγου, αθλητικό κέντρο που παραχωρεί σε όλες τις ΠΑΕ αφιλοκερδώς τα τελευταία χρόνια για τις προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας και τέλος περιουσία την υπόσχεση για απόκτηση νέου αθλητικού κέντρου στον ιστό της πόλης μας που βαίνει προς υλοποίηση, νέο αθλητικό κέντρο που θα είναι η αφετηρία για την δημιουργία ισχυρού και αυτόνομου αθλητικού συλλόγου για την δεύτερη εκατονταετία της ζωής του συλλόγου μας, δηλώνει επίσης προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να αφήσει να διαλυθούν και να απαξιωθούν όλα αυτά.

Τέλος όσον αφορά τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ανοικτή συζήτηση της προηγούμενης Πέμπτης προκύπτουν τα εξής:

Μετά την δήλωση του κ. Κατσίκη ότι η Διοικούσα Επιτροπή στην ουσία αποτελείται μόνο από τον ίδιο, ο οποίος έχει φτάσει και ο ίδιος σε οριακό σημείο για την συμμετοχή του στο εγχείρημα, το ΔΣ του ΑΣ Αναγέννηση κάνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην αναγέννηση της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Συλλόγου μας, της σημαίας και πηγή υπερηφάνειας για χιλιάδες Καρδιτσιωτών των τελευταίων γενεών, να παρουσιαστεί εντός 10ημέρου από σήμερα ενώπιον του ΔΣ και της ΓΣ του Συλλόγου, βοηθώντας, πλαισιώνοντας την υπάρχουσα, ή δημιουργώντας Νέα Διοικούσα Επιτροπή αρμόδια για την οργάνωση και οικονομική στήριξη της ποδοσφαιρικής ομάδας, η όποιος αμφιβάλλει ή ότι θεωρεί λάθος τις έως τώρα αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου και έχει νέα πρόταση διοίκησης του ΑΣ να παρουσιαστεί ενώπιον του ΔΣ και άμεσα να προκηρυχθούν διαδικασίες εκλογής νέου σχήματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη διατήρησης της έμψυχης και άψυχης περιουσίας του σημερινού ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας 1904, όπως παραπάνω αναλύθηκε.

Αφήνοντας στην άκρη τις «τσάμπα μαγκιές» και την κριτική του καφενειακού επιπέδου και συμμετοχής στα δρώμενα από τον καναπέ και με λόγια του αέρα και με υπαρκτό ενδιαφέρον μόνο με λάικ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτέλους, οι Αναγεννησιώτες της πόλης μας ας έρθουν κοντά στον Σύλλογο που αγάπησαν οι παππούδες και προπαππούδες μας, ας δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στηρίζοντας ο καθένας με τον τρόπο του, για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της για μια ακόμα φορά και η ποδοσφαιρική μας ομάδα, συνυφασμένη με το Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο στο Πανελλήνιο“.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις