Παπαθεοδώρου: Σημαντικά φιλικά πριν το Ευρωπαϊκό

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ U18 βρίσκεται από την Πέμπτη 16/7 στο Βόλο και προετοιμάζεται για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στα κλειστά γυμναστήρια της Ν. Ιωνίας και της Πορταριάς. Ο προπονητής της Εθνικής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε…

…στην μέχρι τώρα προετοιμασία, αλλά και στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Εθνική το τριήμερο 18-20 Ιουλίου: «Έχουμε κάνει μια σκληρή προετοιμασία εδώ και ένα μήνα, ωστόσο, μας λείπουν τα φιλικά παιχνίδια. Έχουμε παίξει μόνο δύο, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με τη Γερμανία. Οπότε τα παιχνίδια που θα δώσουμε στο τουρνουά το προσεχές τριήμερο είναι πολύ σημαντικά, γιατί θα μας βοηθήσουν στο να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να συνθέσουμε το παζλ μεταξύ των παιδιών που ήρθαν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και των υπολοίπων παικτών της ομάδας. Θα δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι με την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».
Για το αν η Εθνική έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά και να κατακτήσει ένα μετάλλιο ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Είναι πολύ μακριά να σκεφτόμαστε τα μετάλλια. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μια διαφορετική ομάδα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κούρασης, καθώς οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τις 25 Μαΐου. Υπήρχε μεγάλη πίεση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Καλό θα είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και πρέπει να περάσουμε από αυτόν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, για να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια».
Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε: «Υπάρχει το πρόβλημα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στο Βόλο. Ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό του και στο Παγκόσμιο. Ξεκουράστηκε αρκετές μέρες, κάνει θεραπεία και δεν είμαστε σίγουροι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Προσπαθεί πάρα πολύ και οι επόμενες μέρες θα είναι κριτήριο γι’ αυτόν κατά πόσο θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και θα εξαρτηθούν πολλά από την παρουσία του».
Για το ποιες ομάδες χρίζει ως φαβορί της διοργάνωσης ανέφερε: «Παραδοσιακά η Σερβία, η Κροατία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν τον πρώτο λόγο. Από εκεί και πέρα επειδή μιλάμε για ηλικίες 17 και 18 χρονών, τα παιχνίδια είναι πολύ ανοιχτά και οι καταστάσεις κάθε μέρα είναι διαφορετικές. Τα παιδιά δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν μετά από μία ήττα ή ύστερα από μια νίκη. Οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά αυτές οι ομάδες που προανέφερα είναι οι πιο δυνατές του τουρνουά».
Τέλος, όσον αφορά το κλειστό της Ν. Ιωνίας και αν είναι ευχαριστημένος από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ο προπονητής της Εθνικής τόνισε: «Έχω έρθει στο Βόλο με τη Κηφισιά πριν από τρία χρόνια. Θεωρώ πως η εγκατάσταση είναι σε καλό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε κάτω από καλές συνθήκες. Ωστόσο, πολύ σημαντικό είναι να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, να στηρίξει τα παιδιά και την Εθνική ομάδα. Αρχής γενομένης από τα φιλικά που θα δώσουμε από αύριο θα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν οι φίλαθλοι ένα πρώτο δείγμα και εμείς από την πλευρά μας να τους ευχαριστήσουμε και να τους κάνουμε να έρθουν στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις