Στοίχημα: «Ανοιχτό» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ!

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου ανήκουν στο παρελθόν και την παράσταση κλέβει σήμερα το ντέρμπι αιωνίων για τη EuroLeague! Φυσικά, για την ίδια διοργάνωση, στοιχηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της Κίμκι με την Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά, έχουμε και ποδόσφαιρο, όπου θα ασχοληθούμε με τα παιχνίδια της Λιλ με το Στρασβούργο, για τη Ligue 1, και της Αντβέρπ με την Οστάνδη για το βελγικό πρωτάθλημα. Το μενού είναι πλούσιο, επομένως ας περάσουμε αμέσως στα προγνωστικά για το στοίχημα!

Μπορεί να ανέβει το σκορ στο ντέρμπι

Η EuroLeague είναι στην έκτη αγωνιστική της και από το σημερινό της πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι των αιωνίων, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες έχουν ρεκόρ 3-2 στη διοργάνωση και η νίκη απόψε θα ήταν πολύτιμη για αυτούς. Παρόλα αυτά, ένας θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του, και μετράει δύο κακές ήττες, από Μπάγερν εκτός και Ζαλγκίρις εντός. Παράλληλα, κέρδισε με δυσκολία την Μπουντούσνοστ, ενώ για το Κύπελλο Ελλάδας πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα, με αντίπαλο τον Προμηθέα. Ο Ολυμπιακός είχε πιο εύκολο έργο στο Κύπελλο, αφού αντιμετώπισε τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ και τον νίκησε με άνεση. Οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει ήδη δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στην Ευρωλίγκα, επί της Κίμκι και επί της Μπασκόνια, αλλά το αποψινό παιχνίδι είναι σαφώς πιο δύσκολο, λόγω και των ειδικών συνθηκών. Είναι φανερό, ότι οι ελληνικές ομάδες προσπαθούν να παίξουν σύγχρονο, επιθετικό μπάσκετ, και η φιλοσοφία των προπονητών δεν αναμένεται να αλλάξει. Η τακτική και του Μπλατ, προσφέρεται για να δούμε ένα θεαματικό ντέρμπι, διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το νικητή. Ο Παναθηναϊκός, και λόγω της έδρας, είναι το φαβορί, αλλά τα τελευταία χρόνια οι έδρες είναι για να… σπάνε. Επομένως, θα εστιάσουμε αλλού, και συγκεκριμένα στο Over / Under. Το όριο των 152.5 πόντων δεν είναι σε καμία περίπτωση άπιαστο, για τις φετινές ομάδες, που έχουν το ταλέντο να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Στηρίζουμε λοιπόν, το Over 152.5, σε απόδοση 1.93.

Σε καλή κατάσταση η Κίμκι

Την Μπαρτσελόνα υποδέχεται η Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν άσχημα τη σεζόν, και μοιραία βρίσκονται στο 1-4. Κάλλιστα, θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη συγκομιδή, αφού έχασαν μέσα από τα χέρια τους τα ματς με Αρμάνι και Εφές. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι δείχνουν να συνέρχονται σιγά-σιγά, και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, επί της Γκραν Κανάρια. Συνολικά, προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και EuroLeague, και ευλεπιστούν να τις κάνουν τέσσερις, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι «Μπλαουγκράνα», μετά το πέρασμα από την Τουρκία με τη νίκη επί της Νταρουσάφακα, κέρδισαν και τη Μακάμπι στη Βαρκελώνη και έφτασαν το ρεκόρ τους στο 3-2. Γνώρισαν την παρθενική τους ήττα στην ισπανική λίγκα από τη Φουενλαμπράδα, και επιβεβαίωσαν ότι έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Σίγουρα, πρόκεται για δύο ποιοτικά σύνολα που θέλουν να διεκδικήσουν, και να πάρουν, την πρόκριση στα πλέι – οφς του θεσμού. Η Κίμκι φαίνεται να καίγεται περισσότερο για τη νίκη, αφού έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, και μάλλον έχει το πάνω χέρι κόντρα στην Μπάρτσα, σε συνδυασμό με τη δύναμη της έδρας. Οι γηπεδούχοι μοιάζουν να έχουν βελτίωση στην εικόνα τους, και αυτό που μένει είναι να σταθεροποιηθούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομαδα για να την εμπιστεύεσαι, και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της έδειξε αποπροσανατολισμένη. Θεωρούμε ότι η Κίμκι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, και ποντάρουμε στη νίκη της, σε απόδοση 1.70.

Κερδίζει η Λιλ

13η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Γαλλίας, και η Λιλ φιλοξενεί στο «Σταντ Πιερ-Μωρουά» το Στρασβούργο. Οι «Λιλουά» έπεσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα από την Παρί την περασμένη εβδομάδα. Στάθηκαν καλά, εκτός έδρας, αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων και ηττήθηκαν με 2-1. Είχε προηγηθεί το 2-0 από το Στρασβούργο, για το Λιγκ Καπ Γαλλίας, ως εκ τούτου, η Λιλ μετράει δύο σερί ήττες. Το Στρασβούργο από την άλλη, δεν είναι σε καλή κατάσταση, και το έδειξε και κόντρα στην Τουλούζ, αν και έπαιζε στο γήπεδό του. Το τελικό 1-1, ήταν ό,τι καλύτερο μπορουσε να πάρει το Στρασβούργο από αυτό το ματς. Η Λιλ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη της έδρας της, όπου έχει έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με γκολ 15-3! Επιθυμεί να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τη Λυών, όντας στην τρίτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Επίσης, οι γηπεδούχοι θέλουν να ανακάμψουν από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα , και έχουν την ποιότητα να το κάνουν απόψε. Το Στρασβούργο αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα, τα οποία δύσκολα θα αφήσει ανεκμετάλλευτα η Λιλ, η οποία με τη σειρά της δεν δέχεται εύκολα γκολ. Εύκολα ή δύσκολα, η Λιλ μπορεί να βρει τον τρόπο για να κατακτήσει απόψε τους τρεις βαθμούς, και να συνεχίσει το τρομερό ρεκόρ στο γήπεδό της. Ο «άσος» εντοπίζεται σε απόδοση 1.80, και κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογος.

Πολλά γκολ στο Βέλγιο

Η εξαιρετική φέτος Αντβέρπ, υποδέχεται την Οστάνδη, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βελγίου. Οι γηπεδούχοι έχουν καταστήσει σαφές, στο πρώτο μισό της διοργάνωσης, ότι δεν θα συμμετέχουν απλά, αλλά θα πρωταγωνιστήσουν. Μετά τη σπουδαία νίκη τους στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, με 0-2, βρίσκονται στην τρίτη θέση, και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στην καλή αμυντική λειτουργία τους. Βέβαια, όπως και οι σημερινοί αντίπαλοί τους, μετράνε τέσσερα Over 2.5 στα τελευταία έξι παιχνίδια τους. Η Οστάνδη, βρήκε διαφυγή μετά τις πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς νίκη, και κέρδισε 2-1 τη Σαρλερουά. Φιγουράρει στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες τις κατηγορίες. Σαφώς, με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα αμφότερων των ομάδων, η Αντβέρπ είναι το φαβορί για τη νίκη. Ωστόσο, ο τρόπος παιχνιδιού τους και οι αριθμοί τους, μας κατευθύνουν σε μια άλλη επιλογή. Η Οστάνδη μπορεί να σκοράρει, αλλά δύσκολα δεν θα παραβιαστεί η εστία της. Το παιχνίδι έχει τα φόντα να «ανοίξει», αφού και η Αντβέρπ μπορεί να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό της. Έτσι, καταλήξαμε στο Over 2.5, που το βρίσκουμε σε απόδοση 1.75.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας. Παράλληλα, στο κανάλι μας στο youtube έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις εκπομπές για τα σημαντικότερα παιχνίδια της Σούπερλιγκ, αλλά και τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις