“Χόρεψε”… πεντοζάλι τον Απόλλωνα Μακρ. ο Ολυμπιακός Β. (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου και έφτασε άνετα στη νίκη, κερδίζοντας με 5-0 τους φιλοξενούμενους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας της προϋποθέσεις για την επίτευξη γκολ, είτε με οργανωμένες επιθέσεις από τον άξονα και τα άκρα, είτε με γρήγορες αντεπιθέσεις, που έβγαιναν από ωραίες κάθετες μπαλιές (σ.σ. κυρίως του Ναζίμ, του Κόλα και του Λώττα).

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να προηγηθεί με τον Φλίγκο στο 14’. Στη συνέχεια υπήρξε ένα 25λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν, διότι δεν ήταν ψύχραιμοι στο τελείωμα των φάσεων. Όμως, Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βρουν τον τρόπο και τελικά διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ναζίμ στο 39’, ενώ ο Λώττας έκανε το 3-0 στο 40’, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με σκορ ασφαλείας.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο «γκάζι», καθώς δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών. Ο Μπουτζίκος σημείωσε το 4-0 στο 55’, ενώ ο Σερτζίνιο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 77’, καθώς δεν επετεύχθει άλλο τέρμα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου:
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά παρατάχθηκαν οι Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο και Μπουτζίκος. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Ναζίμ και Κόλα. Ρόλο «δεκαριού» είχε ο Λώττας, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά). Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Φλίγκος.

Πώς παρατάχθηκε ο Απόλλων Μακρυχωρίου:
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Βάιος Καραγιάννης, παρέταξε επίσης τους «κυανόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γεωργαντζάς. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Δ. Τεντολούρης και το αριστερό ο Κουλοκτσής, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ισούφης και Τσιμπούκας. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Κρανιώτης, με τον Κοντοβά. Μπροστά τους στο άξονα τοποθετήθηκε ο Α. Τεντολούρης, που είχε δίπλα του, τον Τζουμάκη (δεξιός μεσοεπιθετικός) και τον Κατσιγιάννη (αριστερός μεσοεπιθετικός). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Ξέρρας.

«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου
Μόλις στο 7’ ο Ναζίμ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο Γεωργαντζάς. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λώττας δοκίμασε σουτ από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14’ ο Φλίγκος πλάσαρε από κονρά τον πορτιέρο των Φιλοξενούμενων, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Λώττα, ανοίγοντας το σκορ 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Στο 21’ και στο 22’ τα σουτ που επιχείρησε ο Σερτζίνιο κατέληξαν αμφότερα εκτός εστίας. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 24’. Αρχικά, ο Α. Τεντολούρης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει επάνω σε αμυνόμενο του Ολυμπιακού Βόλου και να καταλήγει κόρνερ, ενώ το κοντινό σουτ του Δ. Τεντολούρη στο ίδιο λεπτό, απέκρουσε στην αριστερή του πλευρά ο Γεωργαντζάς, στέλνοντας τη μπάλα εκ νέου κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σερτζίνιο επιχείρησε το σουτ από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ. Στο 39’ ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το 2-0 με συρτό σουτ του Ναζίμ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, έπειτα από πάσα του Σκοπελίτη. Στο επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το 3-0 με σουτ του Λώττα μέσα από την αντίπαλη περιοχή, «κλειδώνοντας» την υπόθεση νίκη.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Φλίγκος επιχείρησε σουτ από κοντά στο 45’+1’, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε για τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα ασφαλείας.



Γκολ και στο δεύτερο μέρος από τους «ερυθρόλευκους»
Έξι λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παπουτσογιαννόπουλος μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τη δεξιά πλευρά και επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Γεωργαντζάς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Λεάντρο πήρε την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 55’ ο Μπουτζίκος με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γεωργαντζά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 4-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπουτζίκος έπιασε κοντινή κεφαλιά μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Γεωργαντζάς κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια.
Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε και άλλο την απόδοσή του. Στο 76’ ο Λώττας σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει σε κεφάλι αντίπαλου αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 5-0, με συρτό σουτ του Σερτζίνιο από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Ευθυμιάδη από τη δεξιά πλευρά. Στο 84’ ο Ευθυμιάδης επιχείρησε σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Σερτζίνιο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων κι έτσι το 5-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Λαθύρη.


Σκόρερ: 14’ Φλίγκος, 39’ Ναζίμ, 40’ Λώττας, 55’ Μπουτζίκος, 77’ Σερτζίνιο.
Κίτρινες
: 38’ Ισούφης, 50’ Κουλοκτσής.
Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας).
Βοηθοί
: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος (71’ Παπαϊωάννου), Λεάντρο (79’ Νόνης), Οικονομόπουλος, Κόλα, Σερτζίνιο, Ναζίμ (59’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (59’ Καμπλιώνης), Λώττας, Σκοπελίτης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Γεωργαντζάς, Δ. Τεντολούρης, Κουλοκτσής, Τζιμπούκας, Ισούφης, Κοντοβάς (61’ Μιντζάλι), Κατσιγιάννης, Τζουμάκης (52’ Μυριώτης), Κρανιώτης, Α. Τεντολούρης, Ξέρρας (46’ Τζούνιορ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις