Αμανατίδης: Πρόκληση τα παιχνίδια που ακολουθούν

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου δήλωσε ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Περικλής Αμανατίδης, μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την εμφάνιση και τη νίκη τους, ενώ ανέφερε πως το παιχνίδι Κυπέλλου ΕΠΣΘ με τη Νίκη και τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας για το πρωτάθλημα, αποτελούν πρόκληση για τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των “ερυθρολεύκων”:

“Είδαμε πάρα πολύ σοβαρά το παιχνίδι, γιατί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος είναι και το Μακρυχώρι και Έκανε κάποιες σημαντικές νίκες. Οι παίκτες μας είδαν το παιχνίδι όπως πραγματικά έπρεπε. Είχαν αποτελεσματικότητα και προσπάθησαν να κάνουν επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και από τον άξονα. Νομίζω, ότι μέσα σε ένα τέταρτο προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του παιχνιδιού και έβγαλαν αρκετές αρετές μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και τους δίνω συγχαρητήρια. Το γήπεδο σήμερα μας ευνόησε. ¨Ηταν ένα γρήγορο γήπεδο για μας και δεν σας κρύβω ότι έτσι θέλουμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η συνέχεια είναι πάρα πολύ καθοριστική. Έχουμε ένα παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη και δύο παιχνίδια εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Σ’ αυτά τα ματς θα δείξουμε, πραγματικά, αν αξίζουμε την πρώτη θέση που έχουμε στη βαθμολογία. Αυτό είναι για μας πρόκληση. Πιστεύω, πως με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε.
Ευχαριστώ πάρα πολύ το Βάιο Καραγιάννη, ήταν πραγματικά ένας παίκτης διαμάντι. Τον είχα ποδοσφαιριστή προς το τέλος της καριέρας του. Τόσο ο Βάιος, ο οποίος έχει και παρουσία σε Μουντιάλ ως ποδοσφαιριστές και όλοι αυτοί οι σπουδαίοι παίκτες του παρελθόντος, να δώσουν ότι μπορούν στο ποδόσφαιρο, να δώσουν τα φώτα τους σε νέα παιδιά, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει αλλάξει επίπεδο. Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε, υπάρχουν ταλέντα, έχουμε και δύναμη και θέληση.


Για το γεγονός ότι δεν φαίνονται οι απουσίες στην ομάδα και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο καλύπτουν επάξια οποιοδήποτε κενό: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται στην ομάδα. Να έρχονται από πίσω παιδιά, τα οποία τα χρειαζόμαστε και θα τα χρειαστούμε στο μέλλον με μαθηματική ακρίβεια. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους ποδοσφαιριστές και σε λίγες μέρες θα έχουμε μία καλή εικόνα, όσον αφορά τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό. Είναι δυσάρεστο γεγονός για ένα ποδοσφαιριστή. Χάνει στιγμές, αγώνες και μέρος από την προσπάθεια. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Το επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός. Ποτέ δεν θα αποτελέσει δικαιολογία για τον Ολυμπιακό Βόλου, ότι δεν πετύχαμε γιατί έλειψαν κάποιοι παίκτες. Αυτό δεν υπάρχει και ως φιλοσοφία το έχουν δεχθεί τα παιδιά”.
Για το πως αντιμετωπίζει η ομάδα το παιχνίδι Κυπέλλου ΕΠΣΘ την προσεχή Τετάρτη με τη Νίκη: “Μία φράση μόνο θα πω. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι όπως πρέπει”.

Β. Καραγιάννης: Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί
Από την πλευρά του ο προπονητής του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, Βάιος Καραγιάννης, στις δηλώσεις του τόνισε πως η αποστολή της ομάδας του ήταν εξαιρετικά δύσκολη και το γνώριζαν όλοι, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, φαβορί για την άνοδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Απόλλωνα:
“Ξέραμε από την αρχή της εβδομάδας ότι η αποστολή μας ήταν δύσκολη. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ένα βαρύ όνομα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών, να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει, προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε κάπως ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν τα καταφέραμε και λογικό ήταν, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από μας και Δίκαια μας κέρδισε.
Πιστεύω, πάντως, πως θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στο παιχνίδι, καθώς οι δυνατότητες της ομάδας δεν είναι αυτές που δείξαμε σήμερα. Δεν με πείραξε η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς την περιμέναμε, αλλά το γεγονός ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό είναι και το παράπονό μου. Την ευθύνη για την ήττα την παίρνω επάνω μου. Μπορούσαμε να κρατήσουμε δύο-τρεις παίκτες εκτός ενδεκάδας, καθώς βρίσκονται στο όριο καρτών, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα από τον πάγκο να καλυφθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Αναγκαστικά αγωνίστηκαν και ένας από αυτούς συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι με την αναγέννηση Καρδίτσας.
Η συνέχεια είναι δύσκολη για μας. Οφείλουμε να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε για σωθεί η ομάδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους στόχους του και στο φίλο μου Περικλή Αμανατίδη, τον οποίο είχα προπονητή στους Νέους Πόρους μετά την ΑΕΚ, εύχομαι τα καλύτερα”.
Για το αν η ομάδα του παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της: “Σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε από την αρχή της χρονιάς, πλην του σημερινού, ήμασταν πάρα πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί. Για πρώτη χρονιά η ομάδα αγωνίζεται στην Γ εθνική κατηγορία. Το Μακρυχώρι είναι ένα μικρό χωριό και είναι πολύ μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Κι αν στο τέλος η ομάδα καταφέρει και διατηρηθεί στην κατηγορία, θα είναι μεγάλη επιτυχία”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις