“Αιώνια μονομαχία”στο Φάληρο

Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό στο αιώνιο ντέρμπι την ώρα που στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ψάχνει μόνο τη νίκη κόντρα στον δεύτερο Ατρόμητο. Να παραμείνει στην κορυφή θέλει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ανοικτό ματς στην Λαμία, στα παιχνίδια της Κυριακής στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι θέλοντας να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις και να στείλει μήνυμα πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει μέχρι τέλος το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την άνετη νίκη επί της Ντουντελάνζ με 5-1 για τους ομίλους του Europa League μια νίκη που τους κρατάει ζωντανούς στην μάχη της πρόκρισης, ενώ και στο πρωτάθλημα το διπλό μέσα στο «Βικελίδης» έδειξε τον χαρακτήρα της ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του μεγάλου ντέρμπι τόνισε για άλλη μια φορά στους παίκτες του πως είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους και είναι στο χέρι τους να το δείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στα αγωνιστικά εκτός έμειναν οι Τσιμίκας, Μεριά και Φετφατζίδης, ενώ μπήκε αποστολή ο Τουρέ. Στα της ενδεκάδας ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται σοβαρά την ίδια ενδεκάδα με αυτή του Άρη.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο Γ. Καραϊσκάκης για το τρίτο σερί ντέρμπι του. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι από την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του ελπίζουν η τρίτη να είναι και η φαρμακερή και να φτάσουν στη νίκη.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με τον Μαυρομμάνα κάνει όλο το πρόγραμμα και να δηλώνει παρών ενώ ο Γιόχανσον μπήκε, ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις και αποχώρησε. Είναι στην αποστολή αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα τον ρίξει στην μάχη ο Δώνης.

Στα της ενδεκάδας ένα μικρό προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι Διούδης, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα με τους Μουνιέ και Πούγγουρα να διεκδικούν μια θέση.

Στα υπόλοιπα ματς της Κυριακής η πρωταθλήτρια ΑΕΚ φιλοξενεί στο άδειο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και να μειώσει την διαφορά από τους Περιστεριώτες. Το ευχάριστο είναι ότι το κλίμα βελτιώθηκε μετά την εμφάνιση στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με την ΑΕΚ να στέκεται αξιοπρεπέστατα και να επιστρέφει στις εμφανίσεις που την έχει συνηθίσει ο κόσμος της.

Στα αγωνιστικά νέα ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει τον Κλωναρίδη που συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τένοντα του γονάτου, ενώ εκτός είναι και οι Τσιγκρίνσκι (για λόγους ξεκούρασης) και Οικονόμου. Αντίθετα, επιστρέφει ο Μπακασέτας. Στον Ατρόμητο θέλουν να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις και μετά τον ΠΑΟΚ να πάρουν βαθμό ή βαθμούς και από την ΑΕΚ. Η ψυχολογία είναι στα ύψη, οι Κουλούρης, Χατζηισαϊας και Γιαννούλης επιστρέφουν (μοναδική απουσία αυτή του Βασιλακάκη) και στο Περιστέρι ελπίζουν σε κάτι καλό.

Στην Τούμπα, ο πληγωμένος από την Ευρώπη ΠΑΟΚ θέλει να επουλώσει τις πληγές του κόντρα στον Παναιτωλικό. Στον Δικέφαλο του Βορρά υπήρξε προβληματισμός για την εμφάνιση στην Ουγγαρία και για τον λόγο αυτό έγινε και κουβέντα με τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας ώστε άμεσα η απόδοση του ΠΑΟΚ να επανέλθει στα γνωστά στάνταρ. Εκτός ο τραυματίας Αντρέ Βιεϊρίνια, ο τιμωρημένος Λέο Μάτος και ο Αμρ Ουάρντα, επέστρεψαν οι Χατσερίντι, Κίτσιου και Μαουρίσιο.

Με πολλές απουσίες ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη ο Παναιτωλικός με τον Τραϊανό Δέλλα να μην υπολογίζει τους Μιχάι, Έρικσον, Μάρκος Πάουλο, Μοράρ, και Χαντάκια με τα «καναρίνια» να ελπίζουν πως αυτή την φορά θα δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό της Νέας Σμύρνης.

Τέλος, στην Λαμία η τοπική ομάδα θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί της έχοντας συμπληρώσει αισίως έξι ματς χωρίς ήττα (2 νίκες-4 ισοπαλίες) και αν δεν ηττηθεί και τώρα θα ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας της. Το ευχάριστο για τον Μάκη Χάβο είναι η επιστροφή του Μπλάζιτς ενώ αντίθετα εκτός είναι ο τραυματίας Σαράνοφ και ο φευγάτος Μαστούρ. Ο Αστέρας από την πλευρά του ψάχνει γιατρικό μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και ο Σάββας Παντελίδης ευελπιστεί πως στην Λαμία θα γυρίσει ο τροχός. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις αφού το όνομά του έχει συνδεθεί έντονα με τον Άρη. Στα αγωνιστικά εκτός ο τραυματίας Φερνάντεθ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή (11/11)

ΑΕΚ – Ατρόμητος (15:00 NS2)
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (17:15, NS3)
Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (19:00, ΕΡΤ1)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19:30, NS1)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις