Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 6ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Παρελθόν αποτελεί και η 6η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ,  που ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές, ως προς τα αποτελέσματά της και τις εξελίξεις που αυτή έφερε.

Ξεκινώντας από την κορυφή της βαθμολογίας βλέπουμε ότι  Δήμητρα και Αγ. Παρασκευή συγκατοικούν στην πρώτη θέση, γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτόγνωρο, αφού η μία χαρακτηρίζεται ως νεοφώτιστη-  αν και η ομάδα της Ευξεινούπολης έχει μακρά θητεία στη μεγάλη κατηγορία- ενώ η Αγία Παρασκευή σίγουρα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, δεδομένου ότι κατά κανόνα στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία της και γενικότερα σε νεαρότερης ηλικίας ποδοσφαιριστές.

Η “κατάληψη” της πρώτης θέσης από τις δύο παραπάνω ομάδες, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι η Δήμητρα επικράτησε εκτός έδρας επί του Ρήγα Φεραίου με 2-0, ενώ η Αγία Παρασκευή κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της τον πρωτοκλασάτο Σαρακηνό με 3-1, στο γειτονικό ντέρμπι.

Για τον Ρήγα Φεραίου ήταν μία αγωνιστική που θα σημαδέψει την περαιτέρω πορεία του, δεδομένου ότι ο προπονητής Θανάσης Μπίλης που κλήθηκε το καλοκαίρι να χτίσει την ομάδα, που θα επανέλθει στα εθνικά πρωταθλήματα αποτελεί παρελθόν,  με την ομάδα του Βελεστίνου να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην ανακοίνωση του νέου προπονητή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Άλλο ένα αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση ήταν η εντός έδρας νίκη της Αγίας Άννας επί της Ακρόπολης με 1-0,  σε μία αναμέτρηση που συγκυριακά σημειώθηκε μόνο ένα τέρμα, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο και δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, από τις οποίες φυσιολογικά θα έπρεπε να έχουν προκύψει κι άλλα τέρματα.

Ο Αίας έκανε τη δουλειά του και επικράτησε στην έδρα του επί του αδύναμου φέτος Πρωτεσιλάου με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ με 2-0, από ισάριθμα πέναλτι που καταλογίστηκαν, με τους  φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται τουλάχιστον για το πρώτο από αυτά.
Ο Πρωτεσίλαος με συγκομιδή μόλις δύο τερμάτων σε έξι αγωνιστικές,  ένα εκ των οποίων σημειώθηκε σήμερα, έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Διαγόρας χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα επικράτησε της Σκιάθου με 3-0 σημειώνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο,  αν και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σκοράρει από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Τα ευμενή σχόλια των αντιπάλων της   απέσπασε η ομάδα της Σκιάθου, η οποία έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο αρκετές από τις αρετές της- αν και περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο-  έχοντας ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση του αγώνα πέντε 15χρονους στη σύνθεσή της, εξαιτίας και πολλών αναγκαστικών απουσιών, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι το πλάνο της “παραγωγής”  ντόπιων παικτών βρίσκεται σε εξαιρετική πορεία.

Ο Πύρασος που  βρισκόταν σε ασυνήθιστα χαμηλές θέσεις εξαιτίας των πολλών αλλαγών που έχουν συμβεί στο σύλλογο το τελευταίο διάστημα κι έχοντας μόλις μια νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ζευγάρωσε τις επιτυχίες του, πήρε μία νίκη ψυχολογίας επί του Ηρακλή Βόλου με 2-1, με τα τέρματα να σημειώνονται στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης  κι αφού προηγουμένως, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0.
Ο Ηρακλής, σ’ ακόμα ένα παιχνίδι υπό τις οδηγίες του Νίκου Τσιαντάκη, έδειξε ότι δεν θα αποτελεί εύκολη λεία για κάθε αντίπαλο.

Η αντικατάσταση ενός προπονητή, μετά από 15 χρόνια παρουσίας στον ίδιο πάγκο, αναμφισβήτητα από μόνο του αποτελεί σημαντικό γεγονός κι αυτό συνέβη μεσοβδόμαδα στην ομάδα του Μαγνησιακού.
Ο Βασίλης Πανόπουλος αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Βαγγόπουλο, με την ομάδα του Μαγνησιακού, πιο ήρεμη πλέον, να καταφέρνει να κερδίσει με 2-0 τις Μυρμηδόνες ένα πολύ σημαντικό από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος αγώνα κι έχοντας πετύχει  την πρώτη νίκη της σεζόν, ξεκολλώντας ταυτόχρονα από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ίσως στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλα να ήταν διαφορετικά αν οι φιλοξενούμενοι είχαν ευστοχήσει σε πέναλτι λίγα λεπτά πριν δεχτούν το πρώτο εις βάρος τους γκολ.
Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Ρήγας-Δήμητρα 0-2
Μαγνησιακός-Μυρμιδόνες 2-0
Αίας-Πρωτεσίλαος 3-1
Ηρακλής-Πύρασος 1-2
Διαγόρας-Σκιάθος 3-0
Αγία Παρασκευή-Σαρακηνός 3-1
Αγία Άννα-Ακρόπολη 1-0

Η Βαθμολογία

Η επόμενη 7η αγωνιστική
Δήμητρα- Μυρμηδόνες
Πρωτεσίλαος- Ρήγας Φ.
Πύρασος- Μαγνησιακός
Σκιάθος- Αίας
Σαρακηνός- Ηρακλής Β.
Ακρόπολη- Διαγόρας
Αγ. Άννα- Αγ. Παρασκευή

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για τη 6η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Ο Αίας… “καθάρισε” από νωρίς
Με νέο προπονητή… “έσπασε το ρόδι”  ο Μαγνησιακός
Δίκαια κι απλά… ο Διαγόρας επικράτησε της Σκιάθου
Νίκη… ψυχολογίας για Πύρασο
Για τους γηπεδούχους… νίκη κορυφής, στο ντέρμπι της Αγ. Παρασκευής
Πλούσιο θέαμα… ένας νικητής, στο Αγ. Άννα- Ακρόπολη
Νίκη εκτός έδρας για Δήμητρα… ένταση «εντός έδρας» για Ρήγα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις