Φλίγκος: Πρωταθλητής στο τέλος ο Ολυμπιακός

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» καλεσμένοι στο στούντιο ήταν ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Φλίγκος και ο αμυντικός των «κυανολεύκων» Τάσος Καντούτσης, οι οποίοι μίλησαν για την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά και το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου.
Ο Κώστας Φλίγκος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, πως η φετινή χρονιά, θα είναι η χρονιά του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, στους αντιπάλους των «ερυθρολεύκων» και το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Αναλυτικά:

Για το πολύ καλό φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Ήμουν και πριν από δύο χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου και είχαμε κάνει το ίδιο ξεκίνημα. Έξι νίκες σε έξι παιχνίδια, για να χάσουμε στο έβδομο ματς από τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας στο 90’ με γκολ του Σάκη Σάββα. Τότε, παρά τα νικηφόρα αποτελέσματα είχα πει, ότι δύσκολα θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Γιατί έβλεπα κάποια πράγματα που δεν μου άρεζαν. Φέτος στον Ολυμπιακό έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι επαγγελματίες και πάρα πολύ καλά παιδιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Το βλέπω στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Πρόπερσι παίζαμε με θεωρητικά μικρές ομάδες και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα. Φέτος στις επτά πρώτες αγωνιστικές βλέπουμε τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σε όλα τα παιχνίδια . Έχουμε κατοχή μπάλας, παράγουμε πολλές φάσεις και πετυχαίνουμε πολλά τέρματα. Επίσης, περισσότεροι  φίλαθλοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Εννοείται ότι υπάρχει πίεση. Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει κόσμο από πίσω, η πίεση είναι μεγάλη. Όταν, όμως, ο ποδοσφαιριστής μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αυτή την πίεση την ξεπερνά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και αυτό το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι στην ομάδα».

Για το πόσο καθοριστικά είναι τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν: «Στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Ιτέας και ΑΟ Σελλάνων, θα δείξουμε τις δυνάμεις μας. Είδαμε, πως η Νίκη πέρασε δύσκολα από την Ιτέα και έφερε ισοπαλία με τα Σέλλανα. Από την πλευρά μας θα δουλέψουμε σκληρά και θα πάμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύο ομάδες με αποκλειστικό στόχο τη νίκη».

Για το παιχνίδι Κυπέλλου ΕΠΣΘ με τη Νίκη: «Έφτασε η ώρα να κερδίσουμε τη Νίκη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι δίπλα μας, όπως ήταν κοντά μας και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Όσοι συμπαίκτες μου δεν είχαν ξαναζήσει αυτή την ατμόσφαιρα εντυπωσιάστηκαν».

Για τον αν έλειψε η τόλμη από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Νίκη:  «Όντως, δεν είχαμε τόλμη στην τελική πάσα. Είχαμε κατοχή μπάλας 70-30, με τη Νίκη, ωστόσο, να έχει κλείσει πολύ καλά όλους τους χώρους. Γι’ αυτό το λόγο και δεν είχαμε παραγωγή φάσεων. Δεν είχαμε την εύκολη τελική πάσα, που δείξαμε στα υπόλοιπα παιχίδια ότι διαθέτουμε».

Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τις ομάδες του ομίλου: «Τα αποτελέσματα δείχνουν, πως Ολυμπιακός και Νίκη είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου. Αν και πρέπει να αναφέρω μία ακόμα ομάδα και αυτή είναι ο Αλμυρός, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός. Είναι αήττητος και απ’ ότι γνωρίζω υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Πολύ καλή ομάδα είναι και τα Μετέωρα, τα οποία και αντιμετωπίσαμε».

Για το ρόστερ του Ολυμπιακού: «Πιστεύω, πως την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός δεν θα χρειαστεί να αλλάξει πολλούς παίκτες, εφόσον ανέβει κατηγορία. Έχει ποδοσφαιριστές πολύ καλούς, επιπέδου Φούτμπολ Λιγκ, ενώ είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Διαθέτει, επίσης και αξιόλογους νεαρούς παίκτες, εξελίξιμους και με πολλά προσόντα».

Για το να υπάρχει χαλάρωση στην ομάδα, όταν «καθαρίζει» νωρίς τα παιχνίδια: «Στον Ολυμπιακό δεν χαλαρώνουμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ακόμη και αν στο ημίχρονο προηγούμαστε με 3-0, μπαίνουμε στο γήπεδο σαν να είναι το σκορ 0-0. Κι αυτό, καθώς δεν θέλουμε να χαλάσει η εικόνα της ομάδας. Ο κόουτς δεν μας αφήνει ούτε λεπτό να χαλαρώσουμε».

Για το πρόβλημα γηπέδου που αντιμετώπισε η ομάδα στις προπονήσεις: «Όταν έκλεισε το Πανθεσσαλικό ψάχναμε να βρούμε γήπεδο για προπόνηση. Ευτυχώς που υπάρχει και το γήπεδο της Άλλης Μεριάς, το οποίο είναι πολύ ωραίο. Δυστυχώς ήμασταν σαν τσιγγάνοι και πηγαίναμε από δω και από κει για να προπονηθούμε».

Το μήνυμα που στέλνει στο κόσμο για το σημερινό παιχνίδι με τη Νίκη: «Εύχομαι να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, όπως αυτό του πρωταθλήματος. Να έχει πολύ κόσμο και από τις δύο ομάδες, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό, γιατί εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Πιστεύω, ότι θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις