Χωρίς άγχος για την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου

Με θέληση για το διπλό-πρόκριση, αλλά και με το μυαλό της στο πρωτάθλημα, η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα (14/11, 17:00) τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Οι κυανόλευκοι προέρχονται από την επιβλητική νίκη τους την περασμένη Κυριακή στην Καρδίτσα, με σκορ 6-1 κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, και με καλή ψυχολογία επιθυμούν να κερδίσουν και το ερχόμενο ντέρμπι, προκειμένου να συνεχίσουν με ανεβασμένο ηθικό κι ηρεμία την προσπάθειά τους στη Γ’ Εθνική, καθώς αυτοσκοπός τους παραμένει το πρωτάθλημα κι η άνοδος στην Football League. Βέβαια, η αποστολή τους δε θα είναι εύκολη, καθώς θα αντιμετωπίσουν έναν επίσης ιδιαίτερα “φορμαρισμένο” αγωνιστικά αντίπαλο, σε ένα Πανθεσσαλικό που θα έχει μόνο ερυθρόλευκο χρώμα και παλμό στις κερκίδες του, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών της Νίκης να μην παρευρεθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γεγονός που πάντα παίζει τον ρόλο του σε ένα ντέρμπι.

Χωρίς Ρόβα και Φάμπιο

Αγωνιστικά, δύο προβλήματα αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κούτσης. Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων για το σημερινό ματς, αλλά και για το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Φωκικό, την προσεχή Κυριακή, είναι οι Βασίλης Ρόβας και Φάμπιο Ταβάρες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από το ίδιο πρόβλημα τραυματισμού (θλάση στον δικέφαλο), με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα. Η αποστολή του ντέρμπι, από πλευράς κυανόλευκων, δεν έχει ανακοινωθεί, με το τεχνικό τιμ να αποφασίζει για αυτήν, λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ως εκ τούτου, μοιάζει μάταιη μία πρώτη εκτίμηση της αρχικής εντεκάδας που θα επιλέξει ο κ. Κούτσης.

Βάσει, πάντως, των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής από πλευράς Νίκης στο… “χορτάρι”, ένα πιθανό σχήμα θα περιλάμβανε τον Μανώλη Αποστολίδη κάτω από τα γκολπόστ, αριστερά στην άμυνα τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, δεξιά τον Έρβιστ Μετούσι και στα σέντερ μπακ τους Χρήστο Καρτσαμπά και Τάσο Καντούτση. Ως “εξάρια” πιθανό να αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Τσεμπερίδης και Νέτι Μέτσε, με τον Γιώργο Ιορδανίδη ή τον Κρις Μακένγκο να εκτελεί χρέη “δεκαριού”, κινούμενος μπροστα από τους δύο πρώτους. Στις πτέρυγες ίσως επιλεχθούν οι Λόρι Κέρι (δεξιά) και Γιάννης Δωματάς (αριστερά), ενώ σε θέση σέντερ φορ πιθανόν να ξεκινήσει ο Χρήστος Τζιώρας. Βέβαια, στο πλαίσιο των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων και των σημαδιών κόπωσης από ορισμένους βασικούς στο κυανόλευκο rotation ποδοσφαιριστές, δεν είναι απίθανο να υπάρξει ένα μικρό rotation, το οποίο θα επιτρέψει σε κάποιους παίκτες να πάρουν τις απαραίτητες, βάσει συνθηκών, ανάσες, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Διαιτητές

Ο Δημήτρης Θεοχάρης θα διευθύνει το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού με τους Παναγιώτη και Δημήτρη Σακκά βοηθούς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις