Καντούτσης: Μικρή κατηγορία η Γ’ Εθνική για τη Νίκη

Ολυμπιακός και Νίκη αναμετρώνται σήμερα στις 17.00 στο Πανθεσσαλικό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Στις δύο ομάδες υπάρχει αισιοδοξία για πρόκριση, παρότι ο μεγάλος στόχος και των δυο είναι η κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο και η άνοδος στη Φούτμπολ Λιγκ.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» καλεσμένοι στο στούντιο ήταν ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Φλίγκος και ο αμυντικός των «κυανολεύκων» Τάσος Καντούτσης, οι οποίοι μίλησαν για την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά και το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου.

Ο Τάσος Καντούτσης τόνισε πως οι συνθήκες δουλειάς στη Νίκη είναι εξαιρετικές και δεν αξίζει αυτή η ομάδα να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Αναλυτικά:

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα και την κούραση που υπάρχει: «Η αλήθεια είναι, ότι έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Μέσα σε μία εβδομάδα χρειάστηκε να δώσουμε τρία δυνατά ματς, συμπεριλαμβανομένου και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Κάναμε μεγάλα ταξίδια. Από την Ιτέα ήρθαμε Βόλο, ταξιδέψαμε στη συνέχεια για Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη, επιστρέψαμε και δώσαμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν δεν κάνω λάθος, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε δώσει 13 αγώνες, πράγμα που δεν συναντάς σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Από κει και πέρα, έχουμε κάνει μία σωστή προετοιμασία, αλλά όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια είναι λογικό να υπάρχουν και κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί. Εύχομαι αυτή η κακοδαιμονία που υπάρχει στην ομάδα τον τελευταίο καιρό να σταματήσει».

Για το περιβάλλον που βρήκε στη Νίκη και πως βλέπει τη φετινή χρονιά: «Πριν έρθω στη Νίκη, είχα μία συζήτηση με τον Αλέξανδρο Τσιμπερίδη, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Καλαμάτα. Μου είπε τα καλύτερα. Ωστόσο, οφείλω να πω, πως όταν ήρθα στην ομάδα δεν περίμενα να είναι τόσο καλά τα πράγματα. Οι συνθήκες στο σύλλογο είναι εξαιρετικές, οι εγκαταστάσεις πολύ καλές, ενώ την οργάνωση που υπάρχει, δεν την συναντάς σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Η διοίκηση, ο κόσμος, όλα είναι εξαιρετικά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη χρονιά που διανύουμε και χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή των βαθμών, καθώς θέλαμε να είχαμε το απόλυτο. Αν και με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα ντέρμπι, το οποίο θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ούτε εμείς, ούτε ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, εκείνο το παιχνίδι που μπορούσαμε να το πάρουμε, ήταν αυτό με τον ΑΟ Σελλάνων.  Όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Όσον αφορά, ποια ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα είναι εκείνη που θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια».

Για την αλλαγή προπονητή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος: «Η αλλαγή προπονητή ήταν μία δύσκολη στιγμή για μας, καθώς έγινε πολύ γρήγορα. Θεωρώ, ωστόσο, πως και ο καινούργιος προπονητής που ήρθε είναι πάρα πολύ καλός και μας έχει βοηθήσει, τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο τακτικό».

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Η ατμόσφαιρα μου άρεσε πραγματικά, γιατί υπήρχε κόσμος στο στάδιο και από τις δύο ομάδες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Νίκης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός και μας ενθάρρυνε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μετά το τέλος του αγώνα και παρά την ισοπαλία μας χειροκρότησε. Αυτό μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε και να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους».

Για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα ντέρμπι. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να κερδίσουμε. Θεωρώ, ότι στόχος και των δύο ομάδων είναι το πρωτάθλημα Από κει και πέρα, σε τέτοιου είδους παιχνίδια με ιδιαιτερότητα και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου».

Για το αν πιστεύει, πως Νίκη και Ολυμπιακός θα ανέβουν και οι δύο στη Φούτμπολ Λιγκ: «Είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου και πιστεύω όπως του χρόνου και οι δύο θα είμαστε στη Φούτμπολ Λιγκ. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι λάθος αυτό που γίνεται με την αναδιάρθρωση, γιατί πάλι τη νέα χρονιά, η ομάδα που θα ανέβει θα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Εύχομαι να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές και στον Ολυμπιακό Βόλου να ανέβει, ως δεύτερος. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Νίκη είναι μεγάλες ομάδες και δεν αξίζει να αγωνίζονται στην Γ’ κατηγορία».

Για το πρόβλημα με τα γήπεδα που αντιμετώπισε η ομάδα στις προπονήσεις: «Όντως το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Ο αγωνιστικός χώρος  του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» είναι επικίνδυνος και παραλίγο να πάθουμε ζημιά στο παιχνίδι με το Μακρυχώρι, καθώς αυτό το γήπεδο είναι ακατάλληλο για παιχνίδια».

Για το ποιες ομάδες θεωρεί δυνατές στον όμιλο: «Ο Αστέρα Ιτέας και ο ΑΟ Σελλάνων έχουν δυνατές έδρες και είναι δύσκολες ομάδες στα γήπεδά τους. Μου αρέσουν επίσης τα Μετέωρα, καθώς είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Δεν κλείνονται στην άμυνα. Ο Αλμυρός είναι, επίσης, μία δυνατή ομάδα που πιστεύω ότι θα έχει και αυτή μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Έχουμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες Είμαστε αγαπημένοι, όλοι μαζί μια οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.  Στην προπόνηση μπορεί να υπάρξει κάποια ένταση, αλλά δεν υπάρχει κανένας τσακωμός και γκρίνια μέσα στα αποδυτήρια».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις