Νίκη-πρόκριση του ο Ολυμπιακού Β. στο “clasico”


Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΘ πέρασε ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε με 3-2 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πέντε τέρματα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης και θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο του Θεσμού, τον Ρήγα Φεραίο, που κέρδισε εκτός έδρας με 1-3 την Αγχίαλο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ψυχωμένος για τη νίκη και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο 9’ και στο 14’ με κεφαλιές του Φλίγκου και του Λεάντρο, αντίστοιχα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο «κλάσικο». Στη συνέχεια, η Νίκη Βόλου μείωσε σε 2-1 με κοντινό σουτ του Κέρι στο 35’. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σερτζίνιο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 3-1 στο 45’+4’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη ήταν καλύτερη και κατάφερε να μειώσει νωρίς σε 3-2, με σουτ του Βουκομάνοβιτς στο 50’. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι και πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά στον εναπομείναντα χρόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, την οποία υπερασπίστηκε από το 68’ μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο νεαρός Χρήστος Πορής, που αντικατέστησε τον τραυματία Γιακουμή, πραγματοποιώντας επιτυχημένο ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα (σ.σ. δεν δέχθηκε γκολ).

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου:
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά παρατάχθηκαν οι Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο και Μπουτζίκος. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Ναζίμ και Κόλα. Ρόλο «δεκαριού» είχε ο Λώττας, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά). Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Φλίγκος.

Πώς παρατάχθηκε η  Νίκη Βόλου:
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιώργος Κούτσης, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μετούσι και το αριστερό ο Θ. Παπαδόπουλος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Παπαδήμας και Καντούτσης. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Τσεμπερίδης, με τον Μέτσε. Μπροστά τους στο άξονα τοποθετήθηκε ο Μακενγκό, που είχε δίπλα του, τον Κέρι (δεξιός μεσοεπιθετικός) και τον Δωματά (αριστερός μεσοεπιθετικός). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Βουκομάνοβιτς.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μακενγκό σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε με ευκολία τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς, πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο παιχνίδι. Στο 9’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά και στη συνέχεια ο Οικονομόπουλος μεταβίβασε τη μπάλα με το κεφάλι στον Φλίγκο, που άνοιξε το σκορ από κοντά (1-0), με άψογη κεφαλιά.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και 5 λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 14’ ο σπεσιαλίστας των στημένων φάσεων του Ολυμπιακού, Άρης Λώττας, εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Λεάντρο να νικά τους αμυνόμενους της Νίκης στον αέρα και με κοντινή κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων (2-1).

Η Νίκη προσπάθησε να απαντήσει στο 21’, με μακρινό σουτ του Μακενγκό, το οποίο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, καθώς είδε τη μπάλα να φεύγει μακριά από τα δοκάρια της εστίας του. Στο επόμενο λεπτό, ο
Φλίγκος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στο 22’ ο κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού έγινε αρχικά αποδέκτης της μπάλας στη μικρή περιοχή, έπειτα από λάθος του Καντούτση και στην συνέχεια προσπάθησε να κρεμάσει τον Αποστολίδη, πράγμα που θα πετύχαινε, αν ο Παπαδήμας δεν έσωζε τη Νίκη με διώξιμο επάνω στη γραμμή.
Στο 34’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα με άνεση. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι στο 35’. Δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο Δωματάς σούταρε από πλάγια θέση από τα δεξιά, με τον Γιακουμή να αποκρούει στη δεξιά του γωνία, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Κέρι κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και με ευθύβολο σουτ από το ύψος του πέναλτι να μειώσει σε 2-1.
Στο 45’+3’ ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς θεώρησε ότι ο Βουκομάνοβιτς βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Σερτζίνιο, ο οποίος ήταν εύστοχος από τα ένδεκα βήματα, κάνοντας το 3-1. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε προς τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.


Μπήκε ξανά στο ματς η Νίκη
Στο δεύτερο μέρος, η Νίκη Βόλου μπήκε πιο συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει σε 3-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Βουκομάνοβιτς βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού και με σουτ, πέτυχε το 3-2. Δύο λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν φάουλ σε αρκετά καλό σημείο, αλλά η μπάλα από την εκτέλεση του Κέρι, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.
Στο 68’ ο Γιακουμής ένιωσε ενοχλήσεις και μη μπορώντας να συνεχίσει, ανάγκασε τον προπονητή του, Περικλή Αμανατίδη, να τον αντικαταστήσει με τον νεαρό Πορή, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Επίσης, ο Γιακουμής κατά την αποχώρηση του από τον αγωνιστικό χώρο, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων».
Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», που έδωσαν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό και έμειναν ευχαριστημένοι από το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη.


Σκόρερ: 9’ Φλίγκος, 14’ Λεάντρο, 45’+4’ Σερτζίνιο – 35’ Κέρι.
Κίτρινες: 40’ Φλίγκος, 40’ Λώττας, 77’ Σκοπελίτης – 40’ Κέρι, 45’+3’ Βουκομάνοβιτς, 52’ Ιορδανίδης, 72’ Τσεμπερίδης.
Διαιτητής
: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Βοηθοί: Σακκάς Δ., Σακκάς Π. (Θεσσαλίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής (68’ λ.τρ. Πορής), Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Σκοπελίτης (83’ Καμπλιώνης), Λώττας (86’ Νώνης), Σερτζίνιο, Φλίγκος (71’ Ευθυμιάδης).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Τσεμπερίδης, Μέτσε (30’ Ιορδανίδης), Κέρι, Μακενγκό (81’ Τζιώρας), Δωματάς, Βουκομάνοβιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις