Κουτίνας: Επιπλέον κίνητρο ο κόσμος μας

Στο ραδιόφωνο του “VOLOS 98.6 FM” και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο Σάκης Κουτίνας. Ο Βολιώτης γκαρντ της Νίκης σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του και κάλεσε τον κόσμο την Κυριακή στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας όπου αντιμετωπίζουν τον Γ.Σ. Φαρσάλων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάκη Κουτίνα:

«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή πορεία και μακάρι να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος. Ο σχεδιασμός ήταν φέτος για να σώσουμε την κατηγορία. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο στόχος καθώς επιστρέφουμε σ’ αυτήν την κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια».

Για το ότι και την προηγούμενη σεζόν ο στόχος ήταν και πάλι η παραμονή αλλά η ομάδα κατάφερε να πάρει την άνοδο

«Η αλήθεια είναι το έχουμε και ως γούρι να λέμε ότι πάμε για την παραμονή. Πέρυσι έτσι είχε ξεκινήσει όμως κάποια στιγμή όταν είδαμε τις ομάδες της κατηγορίας, είπαμε ότι πάμε για άνοδο. Φέτος όμως είναι τελείως διαφορετική κατηγορία, είναι μία δύσκολη κατηγορία. Είναι ένας όμιλος στον οποίο πολλές ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο. Εξαιρώντας το Ανατόλια, δεν υπάρχει άλλο ξεκάθαρο φαβορί. Θα γίνει μάχη για την άνοδο αλλά και για την παραμονή».

Για το αν τους φορτώνει περισσότερο άγχος το γεγονός ότι οι σημαντικές νίκες τους έχει δώσει τον τίτλο του αουτσάιντερ για την άνοδο

«Η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες και μπορεί να διαχειριστεί τέτοια πίεση. Δεν μας αγχώνει αυτή η κατάσταση. Ίσα ίσα το ευχαριστιόμαστε και είμαστε χαρούμενοι. Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κι ότι καλύτερο πετύχουμε. Είναι επίσης, σημαντικό ότι η διοίκηση δεν μας έχει φορτώσει καθόλου με άγχος. Είμαστε πάρα πολύ καλά»

Για την αλλαγή στη φιλοσοφία του παιχνιδιού της ομάδας, χωρίς το κλασικό «5αρι»

«Ήταν μία απόφαση του προπονητή και της ομάδας να μην αποκτηθεί το βαρύ «5αρι» και να έχουμε ένα πιο ελαφρύ σχήμα κι αυτό μέχρι στιγμής έχει αποδώσει πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο μπάσκετ. Πλέον δεν υπάρχουν οι ψηλοί και τα βαριά κορμιά και παίζεται πιο γρήγορο μπάσκετ»

Για την μεγάλη ανατροπή στον αγώνα με τα Πεύκα, όταν η ομάδα έχανε με 28-13 στο πρώτο δεκάλεπτο

«Η ομάδα μπήκε πολύ νωθρά στον αγώνα όμως μετά λόγω ότι είχαμε μελετήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου, χτυπήσαμε ακριβώς εκεί. Έτσι ροκανίσαμε τη διαφορά και κερδίσαμε»

Για το επόμενο ματς με τον Γ.Σ. Φαρσάλων και την αναμενόμενη στήριξη του κόσμου

«Τα Φάρσαλα είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Είναι έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από Α1. Ελπίζω πως θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας που μας δίνει επιπλέον δύναμη και τον χρειαζόμαστε»

Για την συμπαράσταση του κόσμου της Νίκης στα μέχρι τώρα παιχνίδια

«Είμαστε από τις ομάδες  με τον περισσότερο κόσμο. Στο παιχνίδι με τις Σέρρες που η ώρα έπεσε λίγο πριν το ντέρμπι ποδοσφαίρου της Νίκης με τον Ολυμπιακό, πίστευα πως θα έχουμε πολύ λίγο κόσμο. Όμως διαψεύστηκα και εντυπωσιάστηκα με την προσέλευση του κόσμου. Μεγάλη εντύπωση έκανε ο κόσμος και στην ομάδα των Σερρών κάτι που μου το είπανε καθώς γνωρίζω κάποια παιδιά και τον προπονητή τους. Σίγουρα η παρουσία των φιλάθλων μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Στο γήπεδο έρχεται και κόσμος που δεν είναι φίλαθλοι της Νίκης αλλά φίλοι του μπάσκετ. Αυτό είναι όμορφο και συμβαίνει γιατί η ομάδα βγάζει υγεία. Μακάρι να έχουμε συνέχεια και στα θετικά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις