Το καθήκον… της με πεντάρα επί του Φωκικού (photos)

Επιστροφή στις νίκες με εμφατικό τρόπο για τη Νίκη Βόλου που κέρδισε τον Φωκικό στο Πανθεσσαλικό με 5-0, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Δύο τέρματα ο Τζιώρας (14′, 29′), από ένα Ιορδανίδης (62′), Κέρι (88′) και Βουκομάνοβιτς (89′).

Ρεπορτάζ: Κώστας Καραγεωργόπουλος

Η διάταξη των ομάδων

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κούτσης. Συγκεκριμένα, επέλεξε τον Μανώλη Αποστολίδη κάτω από τα γκολπόστ, αριστερά στην άμυνα τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, δεξιά τον Έρβιστ Μετούσι και στο κέντρο αυτής τους Τάσο Καντούτση και Νίκο Παπαδήμα που πήρε τη θέση του ανέτοιμου Χρήστου Καρτσαμπά, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Στα “εξάρια” αγωνίστηκαν οι Νέτι Μέτσε και Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, με τον Γιώργο Ιορδανίδη να κινείται μπροστά από αυτούς σε ρόλο “δεκαριού. Από τις πτέρυγες μεσοεπιθετικά επιχειρούσαν οι Λόρι Κέρι (δεξιά) και Γιάννης Δωματάς (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Χρήστος Τζιώρας.

Από την άλλη, ο προπονητής του Φωκικού, Νίκος Κόκκινος, επέλεξε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα τον Κουβέλη, αριστερά τον πρώην κυανόλευκο Κώστα Ζιώγα και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αμπραχαμιάν και Κοτσάι. Ως “κόφτης” αγωνίστηκε ο Μουράντοφ, με τους Χατζηστάμου και Σταθόπουλο να κινούνται μπροστά από αυτόν, στον άξονα, με περισσότερα δημιουργικά καθήκοντα. Κολοβός (αριστερά) και Κυριακόπουλος (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Μεγάλο να καλύπτει τη θέση του σέντερ φορ.

Αναγνωριστικό δεκάλεπτο

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό ήταν αναγνωριστικά, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης. Η Νίκη προσπαθούσε να εδραιώσει την κυριαρχία της, φτάνοντας αρκετές φορές κοντά στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά είτε οι βιαστικές επιλογές στην τελική πάσα, είτε οι αυστηρές αποφάσεις του διαιτητή Λεωνίδα, δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Γιώργου Κούτση να δημιουργήσει τη μεγάλη στιγμή για γκολ.

Τζιώρας “on fire”

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα, στο 14′ η Νίκη κέρδισε το πρώτο της κόρνερ από δεξιά. Μέτσε και Κέρι άλλαξαν την μπάλα, σε μία “κομπίνα” των δύο, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα, με τους αμυντικούς του Φωκικού να προσπαθούν να διώξουν ανεπιτυχώς. Η μπάλα πήρε ύψος στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Καντούτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Τζιώρα στη συνέχεια να νικά άπαντες στον αέρα και με δεύτερη κεφαλιά να “γράφει” το 1-0.

Μετά το τέρμα της Νίκης, ο Φωκικός ανέβασε τις γραμμές του, επιχειρώντας να δημιουργήσει, με το παιχνίδι να αποκτά ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς το σκηνικό μεταφερόταν ταχύτατα από τη μία περιοχή στην άλλη, δίχως κάτι το αξιοσημείωτο, βέβαια. Στο 20′ καταγράφηκε η πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα του κ. Κόκκινου. Μία στατική φάση από τα δεξιά εκτελέστηκε άσχημα από τον Σταθόπουλο, με τον Κέρι να απομακρύνει λανθασμένα πάνω στον Χατζηστάμου, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε ένα “χλιαρό” σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη, ο οποίος ήλεγχε απόλυτα τη φάση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φωκικός σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Κολοβός βρήκε πανέμορφα τον Μουράντοφ, ο οποίος στην “πλάτη” της άμυνας της Νίκης βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη, το πλασέ του, όμως, απομακρύνθηκε από τον έμπειρο πορτιέρο των γηπεδούχων σε κόρνερ.

Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, η Νίκη στο 29′ “καθάρισε” το τρίποντό της με ένα δεύτερο γκολ. Ο Κέρι έγινε κάτοχος της μπάλας στον άξονα και σέρβιρε εξαιρετικά στον κενό χώρο για τον Δωματά που “έφυγε” στην πλάτη του Κουβέλη από τα αριστερά. Ο εξτρέμ της Νίκης “πάτησε” την μπάλα στην περιοχή και σέντραρε με το δεξί του πόδι, στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Τζιώρας ξανά με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο σέντερ φορ της Νίκης “άγγιξε” το χατ-τρικ. Δωματάς και Παπαδόπουλος συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος επιχείρησε τη σέντρα, με τον Τζιώρα να πιάνει την κεφαλιά στην “καρδιά” της μεγάλης περιοχής, η οποία, όμως, κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Φωκικού, Παπαδόπουλου, που ήλεγχε τη φάση στο κέντρο της εστίας του.

Η Νίκη, χωρίς το άγχος του αποτελέσματος πλέον, “χόρευε” στο βροχερό Πανθεσσαλικό και στο 36′ έχασε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Κέρι, σε κατάσταση αντεπίθεσης, άλλαξε παιχνίδι αριστερά στον Δωματά, ο οποίος κατέβασε άψογα την μπάλα, προσέγγισε την αντίπαλη περιοχή κι έβγαλε τη σέντρα, με τον Τζιώρα από το ύψος της μικρής περιοχής να επιχειρεί την κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Τελευταία καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια του πρώτου μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Σταθόπουλου, από πλευράς Φωκικού, στο 40′, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Τα πρώτα 45′ ολοκληρώθηκαν με τη Νίκη να έχει… “ολοκληρώσει” την αποστολή της, μετατρέποντας την επανάληψη σε υπόθεση διαδικαστικού χαρακτήρα.

Προσπάθησε να ξαναμπεί ο Φωκικός

Η επανάληψη ξεκίνησε με αργό τέμπο. Στο πλαίσιο αυτού, ο Φωκικός πήγε να πιάσει… “στον ύπνο” τη Νίκη, φτάνοντας πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 49′. Ο Χατζηστάμου έκλεψε την μπάλα από τον Τσεμπερίδη στον άξονα, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αποστολίδη, εκείνος πάσαρε στον Κολοβό που από αρκετά πλεονεκτική θέση επιχείρησε το πλασέ, η μπάλα, όμως, πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 58′, ο Φωκικός είχε κι άλλη ευκαιρία για γκολ. Ύστερα από φάση διαρκείας κοντά στα καρέ της Νίκης, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα μακριά, με αποτέλεσμα ο Κοτσάι να γίνει κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, να φέρνει την μπάλα στο δεξί και να σουτάρει, με τον Αποστολίδη στην αριστερή του γωνία να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τιμώρησε με άλλα τρία γκολ η Νίκη

Η Νίκη, όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, δε συγχώρεσε την αδυναμία του αντιπάλου της να μπει ξανά στο παιχνίδι και στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τρία τα τέρματά της στο 62′. Στο “ανοικτό” γήπεδο, ο Κέρι είδε τον Μετούσι να κινείται από τα δεξιά, του “σέρβιρε” στον κενό χώρο, με τον δεξιό μπακ των κυανόλευκων να επιχειρεί τη συρτή παράλληλη σέντρα εντός περιοχής και τον Ιορδανίδη στο δεύτερο δοκάρι να “εκτελεί” τον Παπαδόπουλο για το 3-0. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι δύο αλλαγές του Γιώργου Κούτση στη ροή της αναμέτρησης συνεργάστηκαν, φτάνοντας πολύ κοντά στο τέταρτο τέρμα. Ο Ντινιωτάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, από τα αριστερά, και σέντραρε για τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος ανενόχλητος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, η οποία έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος των φιλοξενουμένων.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Το παιχνίδι, εξαιτίας και του κακού αγωνιστικού χώρου, το οποίο συνέχισε να επιβαρύνεται, λόγω της συνεχόμενης βροχής στον Βόλο, αλλά και των συνεχόμενων αλλαγών, έχασε την ποιότητά του, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε ανούσια κατοχή της μπάλας και αρκετές προσωπικές μονομαχίες. Στο 80′ καταγράφηκε η επόμενη πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη, προκειμένου να πετύχει και τέταρτο γκολ. Ο Κέρι πήρε την μπάλα στα πόδια του, έξω από τη μεγάλη περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε δυνατά, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει με υπερένταση. Στη συνέχεια της φάσης, ο Βουκομάνοβιτς πήρε το “ριμπάουντ”, με τον Σέρβο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο πορτιέρο, στέλνοντας την μπάλα με πλασέ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φωκικού.

Τελικώς, η Νίκη είχε δύο “κερασάκια” για την τούρτα της στην εκπνοή των 90′. Αρχικά, στο 88′ η Νίκη εκτέλεσε άριστα την αντεπίθεσή της, με τους Μέτσε και Μακένγκο να αλλάζουν την μπάλα στον άξονα, ο Γάλλος βρήκε στην κίνηση τον Κέρι που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία της εστίας του Φωκικού για το 4-0, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντινιωτάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, επιχείρησε όμορφη σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά “νίκησε” στην κλειστή του γωνία τον Παπαδόπουλο, κάνοντας πέντε τα τέρματα της ομάδας του.

Με αυτό το θεαματικό “ξέσπασμα” στο τέλος, λοιπόν, η ομάδα του Γιώργου Κούτση πήρε ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο που τη διατήρησε σε “απόσταση αναπνοής” από τον Ολυμπιακό που πήρε την ίδια ώρα το “διπλό” στην Ιτέα, κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Κούτσης): Αποστολίδης, Μετούσι (81′ Λάιος), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Μέτσε, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (77′ Μακένγκο), Κέρι, Δωματάς (67′ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (57′ Βουκομάνοβιτς)

Φωκικός (Κόκκινος): Παπαδόπουλος, Κουβέλης (80′ Πιέτρι), Ζιώγας, Αμπραχαμιάν (83′ Χρυσαφόπουλος), Κοτσάι, Μουράντοφ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Μεγάλος, Χατζηστάμου (81′ Αδάμ), Κολοβός (67′ Πελτέκης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις