Λιμνιάτης: Δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι

Ο στενός συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Εθνική Εφήβων U18, Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε για την ήττα από την Γαλλία, αλλά και το τελευταίο φιλικό τεστ της Εθνικής πριν το Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Σερβία, το οποίο θα διεξαχθεί απόψε στις 20.30 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. «Σε ένα χρονικό διάστημα προετοιμασίας με…

…πολύ λίγα φιλικά παιχνίδια, αυτό ήταν μόλις το τέταρτο, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά το θέμα είναι πως δεν ήταν σωστός ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι. Ο τρόπος που μπήκαμε, η διάθεση, η ενέργεια και η αντιμετώπιση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της γαλλικής ομάδας. Είναι δεδομένο πως σε όλες τις ηλικίες πως οι Γάλλοι έχουν παίκτες με σπουδαία αθλητικά προσόντα και είναι σίγουρα ένας τομέας που υστερούμε. Επομένως θα έπρεπε να λειτουργεί στο μυαλό μας λίγο καλύτερα, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με ποιο εμφατικό και πιο σωστό τρόπο. Παίξαμε εντελώς λάθος και παρότι μας κόστισε θεωρώ πως μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από μια τέτοια ήττα».
Για το παιχνίδι με τους Σέρβους, σχολίασε: «Είναι ανάλογο με το σημερινό ματς το αυριανό με την Σερβία θα δούμε τι αντίδραση θα έχουμε και πόσο καλύτερα θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Είναι δεδομένο πως σε σχέση με άλλες ομάδες –και στο Παγκόσμιο συνέβη ορισμένες φορές αυτό- υστερούμε στα αθλητικά προσόντα και αυτό θεωρούμε πως είναι και ένα στοιχείο που δεν το βρίσκουμε μόνο στην συγκεκριμένη ηλικία. Νομίζω πως από τους Παμπαίδες μέχρι τους Εφηβους και τους Νέους υπάρχουν ομάδες που υπερτερούν στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλά το μπάσκετ δεν είναι μόνο αθλητικά προσόντα, όσο κι αν έχει προχωρήσει αυτό το στοιχείο και μετράει πάρα πολύ. Εμείς θα πρέπει να βάλουμε κάποια άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με το μυαλό με την σκέψη με την απόφαση, με το πώς λειτουργούμε μέσα στο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το handicap που έχουμε σε σχέση με τα αθλητικά προσόντα. 100% θα πρέπει να καλυφθεί μέσα από την άμυνα. Σίγουρα μέσα στο τουρνουά θα υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά στο κομμάτι της τακτικής. Τώρα είμαστε στα φιλικά. Πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις