Με φιλανθρωπική διάσταση ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία με τον αριθμό ρεκόρ 143 συμμετοχών στον Μαραθώνιο Αθήνας 10 μέρες πριν, η εβδομάδα που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων στα μέλη στου Συλλόγου Δρομέων Βόλου, και προγραμματισμού για τη πλούσια συνέχεια που θα ακολουθήσει.

Η οργάνωση και οι κόποι των εκατοντάδων αθλητών του συλλόγου θα ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο στις 20 Απριλίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου μαζί με τον 26ο Δρόμο 5 χιλιομέτρων και τον Παιδικό Αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοίνωσε ότι ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου. Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό. Ειδική εκδήλωση θα γίνει την επόμενη του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου, ο Δήμος Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο επόμενο διάστημα θα συνεργαστούν ώστε η δράση να μη σταματήσει μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά να έχει στη κοινωνία του Βόλου και όχι μόνο, την απήχηση που αξίζει.

 Προκειμένου ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου να είναι καλύτερος από ποτέ, ήδη οι ετοιμασίες και ο προγραμματισμός ξεκίνησαν και είναι βέβαιο ότι οι επισκέπτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό θα ζήσουν εκπλήξεις που δεν ξαναέχουν δει. Mε τη βοήθεια του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ συμφωνήθηκε η φιλοξενία και φέτος της αποστολής του αδελφοποιημένου με τον ΣΔ Βόλου, Σωματείου από τη Κύπρο Ευ Ζην Λεμεσού. Πολύτιμη στην υποστήριξη του αγώνα θα είναι για μια ακόμη φορά η συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας. Οι εγγραφές θα ανοίξουν πιο νωρίς από ποτέ, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι άλλες δράσεις του ΣΔ Βόλου

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που πέρασε να μην υπήρξε συμμετοχή από τα μέλη του συλλόγου σε αγώνα στην Ελλάδα, υπήρξε όμως συμμετοχή στη Κύπρο. Στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων του 2ου Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Κλόκα ο οποίος τερμάτισε 11ος στη γενική κατάταξη και 1ος στη κατηγορία του με χρόνο 18.53.

Τη 1η Δεκεμβρίου θα γίνει το Ultra Trail Pelion απόστασης 80 χιλιομέτρων, και οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Από τον ΣΔ Βόλου θα τρέξουν στον αγώνα η Μάρθα Ξηροφώτου και ο Θανάσης Αλεξίου. Την επόμενη μέρα θα γίνει ο παράλληλος αγώνας 10 χιλιομέτρων CentaurHunterSecrets -Portaria running tour και μέλη του ΣΔΒ θα τρέξουν και θα ενισχύσουν τον αγώνα.

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ultra Trail Pelion, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τους εθελοντές. Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε διοργάνωσης και ενισχύουν τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα προσφέρει έμπρακτα τη βοήθεια στο Ultra Trail Pelion, και θα αναλάβει να στελεχώσει στον σταθμό της Αλυκόπετρας με 10 μέλη του, ενώ άλλοι θα βοηθήσουν και σε άλλους σταθμούς. Όλοι οι δρομείς του ΣΔ Βόλου που έχουν τη δυνατότητα, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι δηλώσεις εθελοντισμού συνεχίζουν να γίνονται είτε στον σύλλογο, είτε στον υπεύθυνο του Ultra Trail Pelion Κώστα Τσαντό.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει και ο 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, και ο ΣΔΒ συνεχίζοντας την ανελλιπή παρουσία στη διοργάνωση προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για να συμμετέχει στον αγώνα. Βάση της απόφασης του ΔΣ για κάθε εκδρομή, σε αυτή το ανώτερο ποσό ανά άτομο για τη μετάβαση-επιστροφή θα είναι 10 ευρώ, και τυχόν υπόλοιπο θα καλυφθεί από τον σύλλογο.

Η προκήρυξη για τον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια δημοσιεύθηκε, και ο αγώνας ορίστηκε να γίνει στις 16 Δεκεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή. Οι δρομείς του ΣΔ Βόλου προαιρετικά μπορούν να γράφονται επίσης στο κατάστημα Aspirina ώστε ο σύλλογος να στείλει ομαδική συμμετοχή.

Το 3ο Volos Santa Run θα γίνει το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30. Θα διατηρηθεί η ίδια διαδρομή με τις προηγούμενες χρονιές, απόστασης ενός χιλιομέτρου με εκκίνηση από το χωριό του Άη Βασίλη, θα διασχίζει την Ερμού και θα τερματίζει στον Άγιο Νικόλαο. Το Volos Santa Run θα εξακολουθήσει να μην έχει αγωνιστικό/ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διάσταση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις