Στη 2η θέση ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο κωπηλασίας στην Καστοριά

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη λίμνη της Καστοριάς, με την διεξαγωγή και της β’ φάσης που αφορά στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και Α.Με.Α., το 81ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που ανέδειξε πρωταθλητή τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Συνολικά 300 αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν…

…κάτω από άριστες καιρικές και αγωνιστικές συνθήκες, στην όμορφη λίμνη της Καστοριάς, παρουσία εκατοντάδων φίλων της κωπηλασίας, διεκδικώντας κάποιο από τα μετάλλια των 12+2 αγωνισμάτων.
Ο πολυνίκης και της α’ φάσης Ν.Ο. Ιωαννίνων κατάφερε να κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια και στη β’ φάση και συγκεκριμένα 5 χρυσά και 1 χάλκινο και να αναδειχθεί και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά. Δεύτερος σε συγκομιδή μεταλλίων στη Καστοριά ήταν ο ΟΕΑ/ΝΑΒ με 2 χρυσά, 3 ασημένια και ένα χάλκινο. Ο ΝΟΒΑ κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο. Από ένα χρυσό κατέκτησαν οι ΝΟΘ (και 1 ασημένιο), ΝΟΚατ (και 2 χάλκινα), ΝΟ Μαυροχωρίου (και 1 χάλκινο) καθώς και οι ΝΟΑργοστολίου και ΔΝΟΗ.
Ο ΝΟ Ιωαννίνων ήταν πρώτος και στη βαθμολογία με 95,5 β, ενώ ακολούθησαν οι ΟΕΑΝΑΒ με 73,5 και ΟΘ με 39,5 βαθμούς.
Στο σύνολο μετά κι από τις δυο φάσεις ο ΝΟΙ κατέκτησε 18 χρυσά 5 ασημένια και 6 χάλκινα ενώ στη 2η θέση ήταν ο ΝΟΘ με 11-8-5 και στην 3η ο ΟΕΑ/ΝΑΒ με 4-5-1.Ο ΝΟΒΑ κατέκτησε συνολικά 5 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια και κατέλαβε την 15η θέση.
Οι Βολιώτες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που κατέκτησαν μετάλλια στη β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν οι εξής:
Τετράκωπος άνευ κορασίδων: Αργυρό μετάλλιο Ασπασία Γιάννου, Αναστασία Καλανδαρίδη, Ελένη Αγιώτη, Μαρία Παλαιολόγου (ΟΕΑ/ΝΑΒ)
Δίκωπος άνευ κορασίδων: Αργυρό μετάλλιο Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ιωάννα Μπιτζιλαίου (ΟΕΑ/ΝΑΒ)
Σκιφ κορασίδων: Χρυσό μετάλλιο Μαργαρίτα Γεωργούδη (ΟΕΑ/ΝΑΒ), αργυρό μετάλλιο Ευαγγελία Δεμελή (ΝΟΒΑ)
Τετράκωπος μετά παίδων: Χάλκινο μετάλλιο Χαράλαμπος Μυριντζός, Χρήστος Τσαμασιώτης, Νικόλαος Βαλσάμης, Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Φόβος (ΟΕΑ/ΝΑΒ)
Διπλό σκιφ παίδων: Χρυσό μετάλλιο Παναγιώτης Ψαρρός, Βασίλης Κουκουτής (ΟΕΑ/ΝΑΒ)
Τετράκωπος σκιφ παίδων: Αργυρό μετάλλιο Γρηγόρης Σχιζοδήμος, Λάμπρος Αθανασίου, Βασίλης Σάμιος, Βασίλης Μπαρούτας (ΟΕΑ/ΝΑΒ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις