Πανηγυρική… αθώωση της Καβάλας

Ανατράπηκε πλήρως η πρωτόδικη απόφαση* της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ κατά της Καβάλας για το παιχνίδι με τον Άρη Αβάτου.

Οι «Αργοναύτες» είχαν τιμωρηθεί με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο ενώ είχε επιβληθεί και τριετής αποκλεισμός από τα γήπεδα στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αντώνη Αντωνίου.

Η ομάδα της Μακεδονίας είχε κάνει έφεση και την Τετάρτη (22/11) έγινε γνωστό ότι τόσο αυτή όσο και ο Αντωνίου αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν τις εφέσεις του σωματείου ΑΟ Καβάλα και του προέδρου του Αντώνιου Αντωνίου κατά της υπ’ αριθμ. 270/2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και απάλλαξε τους εκκαλούντες από το αποδιδόμενο σε αυτούς πειθαρχικό αδίκημα».

*Η πρωτόδικη απόφαση: «Στην υπόθεση κατά των κάτωθι εγκαλουμένων: 1) σωματείου με την επωνυμία ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο και 2) Αντώνιου Αντωνίου, Προέδρου του ανωτέρω σωματείου. ΔΙΚΑΖΕΙ απόντων των εγκαλουμένων. ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους εγκαλούμενους πειθαρχικά ελεγκτέους για αδικήματα που φέρεται ότι τελέστηκαν στις 14-10-2018, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ στο γήπεδο του σωματείου ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον εγκαλούμενο Αντωνίου Αντώνιο α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ, και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ την ποινή της διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές.

ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τους εγκαλούμενους για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς  (άρθρα 10 παρ.1 εδ.δ΄σε συνδυασμό με το άρθρο 12 Πειθ.Κωδ. ΕΠΟ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις