Ολυμπιακός Β.: «Θα κάνουμε συναντήσεις με όποιον θέλουμε»

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου, σχετικά με την συνάντηση που είχε στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, εξέδωσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για ακόμη μία φορά βιάστηκαν οι επαγγελματίες συγγραφείς ανακοινώσεων σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου να εκδώσουν αναίτια και απρόκλητα ένα  ηθικοπλαστικό πόνημα για την εκπαίδευση των νέων.

Αυτή τη φορά χαρακτήρισαν τσούρμο, αποτυχημένους, ανύπαρκτους, ιδιοτελείς, κουτοπόνηρους, τυχοδιώκτες, αχταρμά και φυσικά απατεώνες τα μέλη του ΔΣ που επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον υφυπουργό Αθλητισμού για να του εκθέσουν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου.

Φυσικά απορούμε από πού αντλούν αυτές τις πληροφορίες για τα άτομα μας, μια και δεν είχαμε την τιμή να συναναστραφούμε, τουλάχιστον κοινωνικά μαζί τους.

Πέρα από το κολάσιμο των χαρακτηρισμών, που να ευχαριστούν τον Θεό ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι να κατοικοεδρεύουμε στα Δικαστήρια, τους απαντάμε επί της ουσίας.

O ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος του Βόλου, με βαθιές ρίζες στη κοινωνία και ως εκ τούτου ένα μέγεθος για τη πόλη αυτή και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ένας εκ των οποίων ανταποκρίθηκε στην αίτηση μας και εστίασε στις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός συνολικά σε όλα τα τμήματα του και στο ποδόσφαιρο φυσικά, που το μοναδικό πρόβλημα του, με υπαιτιότητα του Δήμου, είναι ότι δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη φυσική του έδρα, ακόμη και για έναν Αγιασμό.

Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δήμου ανάγονται στις ανασφάλειες αυτών που αντιμάχονται στα λόγια το σύστημα και στις πράξεις, φέρονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και τα αντιμετωπίζουμε με κατανόηση.

Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε να λέγαμε, να βγάλουμε και καμιά ανακοίνωση, ως προσφιλής μαζί με τις μηνύσεις, αντισυστημική συνήθεια.

Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες απαξιωτικές ανακοινώσεις, δυστυχώς για σας:

  1. Μπορούμε να πάμε και παρακάτω από τη Λαμία
  2. Δεν δίνουμε σε κανέναν σας διαπιστευτήρια, περπατάμε στη πόλη με το κεφάλι ψηλά. Δεν μας κρατά κανείς και για τίποτε.
  3. Δεν ζητάμε από κανέναν την άδεια για να εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, που τα εκατοντάδες μέλη του μας έχουν κάνει την τιμή να τα εκπροσωπούμε.
  4. Ο όρος παράγοντας με την έννοια που του δίνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν μας εκφράζει σε καμιά περίπτωση και τους τον χαρίζουμε.

Εν κατακλείδι, θα κάνουμε όποιες συναντήσεις θέλουμε, θα μιλάμε με όποιον θέλουμε και έχει ευήκοα ώτα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα το επικοινωνούμε στα μέλη μας και στους χιλιάδες φιλάθλους μας, που είναι και οι μοναδικοί κριτές του έργου μας.

Στο μόνο σημείο που θα συμφωνήσουμε με τους συντάκτες της ανακοίνωσης, είναι ότι οι φορολογικές μας δηλώσεις που περιλαμβάνουν ποσά προερχόμενα από τον καθημερινό μας μόχθο, πραγματικά δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να κτίσουμε μία πολυκατοικία, ένα  περίπτερο ή έστω μία απλή παράγκα.

Υ.Γ. Και ας μην ξεχνούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης ότι αυτοί οι άνθρωποι που λοιδορούνται και κατασυκοφαντούνται συνέχεια από τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης, είναι οι ίδιοι που μαζί με τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου ανέστησαν την ποδοσφαιρική ομάδα από τον «ξαφνικό θάνατο», που της επιβλήθηκε και την οδηγούν σε ανώτερη κατηγορία, εκεί που η ιστορία της επιτάσσει».

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου
Ο Δήμος Βόλου είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση, σχολιάζοντας την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αναλυτικά:

«Θλιβερό θέαμα και απογοητευτικές πρακτικές από ένα τσούρμο αποτυχημένων και ανύπαρκτων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων της συμφοράς, που μόλις χθες θυμήθηκαν ότι πλησιάζουν εκλογές και κάτι πρέπει να παρουσιάσουν και για το θέμα του ΕΑΚ, παραγνωρίζοντας σκοπίμως ότι αυτό ανήκει στο Δήμο Βόλου. Ετσι επισκέφθηκαν και προσπάθησαν να παγιδεύσουν σε ένα παλαιοκομματικό και φαύλο παιχνίδι τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να προωθήσουν τους ιδιοτελείς και ανομολόγητους σκοπούς τους, που μόνο το συμφέρον των πολιτών του Βόλου δεν λαμβάνουν υπόψη.

Επειδή ουδείς είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται έστω, τέτοιες αναχρονιστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών, σημειώνουμε εμφατικά ότι το έργο της ανακατασκευής (Συντήρηση, Βελτίωση και Αναβάθμιση) του ΕΑΚ έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δήμο Βόλου και την παρούσα Δημοτική αρχή και προβλέπει εργασίες προϋπολογισμένης δαπάνης 2, 65 εκατομμυρίων ευρώ και πραγματικό τελικό κόστος 1,8 εκατομ. ευρώ.

Από αυτά τα 250.000 ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για ποσό 650.000 ευρώ ήδη με το υπ. Αριθμόν πρωτοκόλλου 81122/28-9-2018 έγγραφό μας έχουμε υποβάλλει, κατόπιν συνεχούς συνεννόησης του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, τρία τεχνικά δελτία και για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η ρητή δέσμευση του Δήμου να το καλύψει εξ ιδίων πόρων.

Συνεπώς η κουτοπόνηρη και αήθης πρακτική της ιδιοποίησης, που αποσκοπεί στην εξαπάτηση των πολιτών, έργων και δράσεων είναι απολύτως καταδικαστέα και μη ανεκτή. Ας το καταλάβει και όλος αυτός ο αχταρμάς των αποτυχημένων και των άλλων, καιροσκόπων και τυχοδιωκτών, ότι ο Βόλος έχει μια ικανή και άκρως αποτελεσματική δημοτική αρχή, που δεν απεμπολεί ούτε τις υποχρεώσεις, ούτε τα δικαιώματα της να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των πολλών και μόνο.

Στη συλλογική συνείδηση όλοι μας έχουμε τη θέση που μας αξίζει και θα το συνειδητοποιήσουν πλήρως στις εκλογές που έρχονται, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αλλάζει με τέτοιες μεθοδεύσεις “μαυρογιαλούρου”. Τουλάχιστον ας μην επιχειρούν να εμπλέξουν και να εκθέσουν τον αποδεδειγμένα καλών προθέσεων αρμόδιο υπουργό, που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο και στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην χώρα.

Και σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητικών “παραγόντων” ακούγεται αστείο, όταν με δική τους συνεισφορά το μέγιστο που μπορεί κανείς να υπολογίσει είναι η ανέγερση ενός…περιπτέρου, αν και γι αυτό υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις