Ρόβας: Με κοινό όραμα το αποτέλεσμα θα είναι θετικό

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM και στην εκπομπή «Τάκλιν στην καρωτίδα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βασίλης Ρόβας. Ο έμπειρος μέσος της Νίκης Βόλου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επανέρχεται στην ενεργό δράση, τόνισε πως η ομάδα του διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να την οδηγήσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Βασίλης Ρόβας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του Νίκου Ιμεράι ώστε να έρθει στην ομάδα, καθώς αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες για να πάρει το δελτίο του από την πρώην του ομάδα, και συμπλήρωσε πως η αγάπη του κόσμου τους δίνει δύναμη και κίνητρο για να βγάζουν το καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά:

Για τον τραυματισμό του:

«Έχω τρεις μέρες που συμμετέχω κανονικά στην προπόνηση, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου, γιατί μετά από τραυματισμό θέλει προσοχή τις πρώτες μέρες. Απλά, τώρα θεωρώ ότι είμαι καλά. Αύριο (24/11) το πρωί θα δω, θα συζητήσω με τον προπονητή, αν πρέπει να με πάρει αποστολή ή να το αφήσουμε για την επόμενη εβδομάδα ή αν είναι καλό να χρησιμοποιηθώ για κάποια λεπτά, προκειμένου να πάρω πατήματα σε κανονικό ρυθμό παιχνιδιού.

Πάντως, εδώ και τρεις μέρες, δεν νιώθω τίποτα στο πόδι μου, το μόνο που λείπει, είναι να βρω τα πατήματά μου και να αποκτήσω ρυθμό. Κι ο Φάμπιο είναι μια χαρά, είχε κάποιες ενοχλήσεις το παιδί, αλλά τώρα είναι μια χαρά, δόξα Τον Θεό».

Για το αν ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού βοηθά στην αποκατάσταση των τραυματισμών:

«Δε θεωρώ ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση το γήπεδο, είναι πολύ “πονηρό”, έχει λάσπη, γλιστράς εύκολα. Έχει ρίξει πολύ νερό τις τελευταίες μέρες και θεωρώ πως, ειδικά το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού κρύβει παγίδες».

Για την φετινή πορεία αυτού και της ομάδας του, μέχρι στιγμής:

«Από προσωπικής πλευράς, έχασα όλο το κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας κι αυτό δε με βοηθούσε να καταλάβω τους συμπαίκτες μου, να δω τι δουλειά έχει γίνει, πώς έχει δουλέψει η ομάδα. Αυτό που κατάλαβα, όμως, από τον πρώτο μήνα είναι πως υπάρχει πολύ ταλέντο και πολλή ποιότητα στην ομάδα. Βλέπω πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να κάνει πρωταθλητισμό και να μπορέσει να βγει πρώτη στο πρωτάθλημα. Απλά, χρειάζεται πάρα πολλή υπομονή και πολλή δουλειά, γιατί εμείς έχουμε και ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία.

Για τον βασικό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία έμπειρη ομάδα. Εμείς διαθέτουμε και εμπειρία και ποιότητα κι ελπίδα, γιατί έχουμε και νεαρά παιδιά κι άτομα να διακριθούν και πιστεύω πως αν αυτό δουλευτεί, σε διάρκεια χρόνου, θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως είναι εφικτό να γίνει, έχω πίστη στην ομάδα μου, αλλά θέλει υπομονή. Έχει απαιτητικό κόσμο η Νίκη Βόλου γιατί έχει ιστορία και μεγάλη φανέλα κι αυτό δυσκολεύει λίγο το έργο μας, γιατί πρέπει κάθε Κυριακή να κερδίζεις, να παίρνεις τους τρεις βαθμούς και να παίζεις, παράλληλα, και καλό ποδόσφαιρο. Είναι όλα μαζί».

Για την διοικητική οργάνωση της ομάδας του:

«Εγώ σαν Βασίλης, έχω πάει πάντα σε ομάδες με ιστορία και φανέλα. Βλέπω μία ομάδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλες τις ομάδες της Α’ Εθνικής. Έχει πάρα πολύ μεγάλη οργάνωση. Διαθέτει μέχρι κι εστιατόριο και μπορεί ο ποδοσφαιριστής, μετά την προπόνησή του, να τρώει ένα γεύμα. Έχει ξενώνες για τα μικρά τα παιδιά, έχει Ακαδημίες που δουλεύουν πάρα πολύ σωστά, έχει όλα τα φόντα, ώστε να ανέβει ξανά στην Α’ Εθνική και να μην πέσει ποτέ. Απλά, πιστεύω πως χρειάζεται όραμα, προσπάθεια από όλους και να μην υπάρχει κακή ενέργεια, η οποία θα “τρώει” την ομάδα. Θεωρώ πως χρειάζεται ηρεμία και υπομονή».

Για τον Νίκο Ιμεράι:

«Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Νίκο Ιμεράι. Έχω μείνει έκπληκτος από αυτόν τον άνθρωπο και πρέπει όλος ο κόσμος της ομάδας να “πέσει πάνω του”. Δεν το λέω γιατί είναι φίλος μου και τον εκτιμώ. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να πάρει το δελτίο μου στον Βόλο, καθώς είχα πρόβλημα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως αν δεν είχα πάρει το δελτίο μου, θα είχα παρατήσει και το ποδόσφαιρο. Για αυτό, τον εκτιμώ διπλά, διότι κατάφερε να μου δώσει πάλι το κίνητρο και την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Στην τελική, δεν ήρθαμε στη Νίκη, ούτε για να “κονομήσουμε”, ούτε για να γίνουμε πλούσιοι. Κάνω αυτό που αγαπάω, το πάθος μου και μου αρέσει να διακρίνομαι. Αν μία ομάδα δεν έκανε πρωταθλητισμό και δεν είχε ιστορία, δε θα υπήρχε το κίνητρο για μένα να αγωνίζομαι κάθε μέρα και να προσπαθώ να πετύχω κάτι. Για μένα το παν είναι ο στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος».

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε αυτά:

«Είναι η μεγαλύτερη στεναχώρια μου μέχρι τώρα, γιατί είχα αποκτήσει ρυθμό και θεωρούσα πως σιγά-σιγά θα ανέβαινα κι άλλο, αλλά καμία φορά δε στα φέρνει η ζωή, όπως τα θέλεις εσύ. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ. Δεν είδα καμία μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό, αν ήμασταν λίγο περισσότερο καιρό όλοι μαζί, θα ήμασταν εμείς που θα κερδίζαμε τα παιχνίδια αυτά. Στο Κύπελλο, χάσαμε το παιχνίδι από τρεις στατικές φάσεις, από δικά μας λάθη. Δε μας έκανε καμία διάσπαση ο αντίπαλος, ούτε “χάσαμε την μπάλα”, που λένε. Ήμασταν αντάξιοι και θεωρώ πως αν είμαστε πιο προσεκτικοί κι αποφασιστικοί μέσα στο γήπεδο, θα πάμε καλύτερα. Θεωρώ πως μερικοί συμπαίκτες μου χρειάζονται πιο πολλή ψυχολογία, ώστε να βγάλουν το ταλέντο τους και πιστεύω ότι θα το βγάλουν».

Για το αν τα ντέρμπι δίνουν τα πρωταθλήματα:

«Πιστεύω πως όχι. Πρέπει να είσαι σοβαρός σε όλα τα παιχνίδια γιατί θυμάμαι πέρσι πως η Νίκη Βόλου είχε “πάρει” όλα τα ντέρμπι κι έχασε βαθμούς εκεί που δεν το περίμενε. Όταν είσαι σοβαρή ομάδα κι έχεις προσωπικότητα, πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις το 200%. Τα άλλα παιδιά δεν έχουν να χάσουν κάτι, παίζουν να διακριθούν. Αν το πάρεις ένα ματς στο χαλαρό, σου γυρνάει μπούμερανγκ και μετά “τρέχεις”, λέγοντας πως έχασα εκεί δύο βαθμούς, εκεί τρεις βαθμούς και το μετανιώνεις».

Για τον Γιώργο Κούτση και την μέχρι τώρα συνεργασία του με αυτόν:

«Τον Γιώργο τον ξέρω, επειδή ήμασταν και συμπαίκτες. Εκτός από προπονητής μου, ήμασταν συμπαίκτες στον Ατρόμητο. Ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και τον ξέρω καλά. Ξέρει από σύγχρονο ποδόσφαιρο, έχει εμπειρία και θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα παίζουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αν βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που ζητάει. Χωρίς δουλειά δε γίνεται, είχαμε κάποια παιχνίδια που ήταν μεσοβδόμαδα, δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε τακτικά, όπως θα ήθελε ο προπονητής και πιστεύω πως τώρα που έχουμε χρόνο, θα τα καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής, θεωρώ πως όλα τα παιδιά τα έχει κερδίσει».

Για τον Φάντζιο Μπούις:

«Ο κύριος Μπούις είναι ένας άνθρωπος που του έχω μεγάλη εκτίμηση, ήταν πολύ καλός σαν προπονητής. Απ’ ό,τι ξέρω, έφυγε από την ομάδα γιατί είχε άλλη πρόταση. Πιστεύω πως, από ‘δω και πέρα, θα αρχίσει ο νέος προπονητής να δείχνει το έργο του. Σε 1,5 μήνα δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα, στην ουσία οι ίδιοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν, πλην 1-2 παιχνιδιών που έγιναν κάποιες αλλαγές. Μέχρι τώρα παίζαμε με το δικό μας σκεπτικό σαν ομάδα και με τον τρόπο που μας έδειξε ο κ. Μπούις. Από ‘δω και πέρα, θεωρώ ότι ο κ. Κούτσης είναι υπεύθυνος για την ομάδα και πιστεύω ότι χρειάζεται λίγο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για το πού πιστεύει πως χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του:

«Βελτίωση στο ψυχολογικό κομμάτι, το τακτικό και να ξέρεις τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Να είμαστε σίγουροι με την μπάλα στα πόδια, να ξέρεις πως μπαίνεις στο γήπεδο για να κερδίσεις και να τελειώνεις τα παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο, να βάζεις 1-2 γκολ και μετά να είσαι ήρεμος. Θεωρώ ότι η ομάδα θέλει ψυχολογία και να έχει σιγουριά στα πόδια της. Δεν υπάρχει άλλη βελτίωση για την ομάδα, έχει ποιότητα, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και παίζει κατά διαστήματα πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Θεωρώ πως ο κόσμος ξενέρωσε λίγο με τα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό κι ειδικά από το Κύπελλο και μετά. Θεωρώ πως ο κόσμος, μέχρι τότε, ήταν πολύ κοντά μας, ερχόταν σε κάθε παιχνίδι, στα εκτός έδρας δεν έχει αφήσει μόνη της την ομάδα ποτέ. Ειδικά μέσα στα Σέλλανα, γέμισε όλη η κερκίδα με δικούς μας φιλάθλους. Αυτό που θέλω να πω σαν ποδοσφαιριστής είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, γιατί όταν νιώθουμε πως μας αγαπάει αυτός, βγάζουμε περισσότερο πάθος μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάθε Κυριακή πρέπει να είναι κοντά μας, γιατί είναι ο δωδέκατός μας παίκτης.

Να υπάρχει αγάπη για όλο τον σύλλογο της Νίκης Βόλου. Μέσα από την αγάπη και την υπομονή και την προσπάθεια όλα γίνονται. Όταν υπάρχει ένα κοινό όραμα, το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις