Γκολ και… θέαμα, ξανά, από τον Παναθηναϊκό!

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, προσφέροντας και ωραίο θέαμα ειδικότερα στην επανάληψη!

Ο Μακέντα με τα δύο του τέρματα στο 15’ και το 41’ έγινε ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» στο πρωτάθλημα, ενώ ο Κουρμπέλης «καθάρισε» τη νίκη στο 58ο λεπτό, προτού ο Ινσούα κάνει… σεφτέ στα γκολ με τον Παναθηναϊκό στο 62’. Ο Σικαμπάλα πέτυχε το… γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους στο 67ο λεπτό του ματς, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόχανσον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, φτάνοντας κικ αυτός τα τέσσερα γκολ.

Στα αξιοσημείωτα και η νέα καλή εμφάνιση του Χατζηγιοβάνη, με δύο ακόμα ασίστ στο… παλμαρέ του, με το «τριφύλλι» να ανεβαίνει στην έκτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που η «ελαφρά ταξιαρχία» παρέμεινε στην τελευταία.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα με αποτέλεσμα αφενός να έχει… σταθερά την κατοχή της μπάλας (σ.σ. 72%-28% στη τέλος του 45λεπτου) αφετέρου να μην επιτρέπει στον αντίπαλό του να του δημιουργήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Μάλιστα, με αυτή τη «συνταγή» κατάφερε να φτιάξει τρεις ευκαιρίες πριν καλά καλά βγει το δεκάλεπτο! Με τον Ινσούα σε ρόλο δημιουργού, αλλά τόσο στο 5’ ο Μακέντα όσο και ο Μπουζούκης στο επόμενο λεπτό, όπως και ο Δώνης στο 8ο λεπτό δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χουάντερσον…

Η δικαίωση των προσπαθειών του «τριφυλλιού» ήρθε στο 15’, όμως, με τον Χατζηγιοβάνη να Βγάζει την τέταρτη φετινή ασίστ του με σέντρα από αριστερά και τον Μακέντα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Ο Χατζηγιοβάνης ήταν αρκετά δραστήριος γενικότερα και πρωταγωνίστησε σε τρεις ακόμα φάσεις, με την εκτέλεση φάουλ του και την κεφαλιά του Δώνη να περνάει ελάχιστα άουτ, στο 31’, ενώ τρία λεπτά μετά προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ αλλά αστόχησε οριακά…

Για να φτάσουμε στο 41ο λεπτό όταν μετά από συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ωραία κάθετη πάσα του Κάτσε, ο Μακέντα βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, τον πλάσαρε και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του!

Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δεν κλείστηκε και έδειξε καλύτερη εικόνα στο μεσοδιάστημα των δύο γκολ που δέχτηκε, αλλά οι προσπάθειες των Σικαμπάλα και Πέδρο στο 12’ και στο 17’ δεν μετουσιώθηκαν σε ένα γκολ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με… κεκτημένη ταχύτητα και είναι ενδεικτικό πως κατόρθωσαν να σκοράρουν ξανά σχετικά γρήγορα, αλλά να βγάλουν και ωραίους συνδυασμούς μέσα στο γήπεδο, στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στο 51ο λεπτό από το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη από αριστερά, ο Κουρμπέλης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Γκίνο, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟ πήρε το… ριμπάουντ και με νέο σουτ από κοντά έκανε το 3-0…

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επιτέθηκε πολύ από τα αριστερά και κάπως έτσι, τέσσερα λεπτά, Μακέντα και Ινσούα έπαιξαν το «ένα δύο», με τον δεύτερο να πατάει περιοχή και με ωραίο πλασέ κάτω από τα πόδια του Χουάντερσον να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Παναθηναϊκού.

Ο Απόλλωνας μείωσε σε 4-1 στο 67ο λεπτό, με τον Σικαμπάλα να κάνει ωραίο πλασέ ψηλά στη γωνία του Κότσαρη, πλάγια από το ύψος της μικρής περιοχής και να σκοράρει το γκολ της… τιμής.

Για να φτάσουμε σε ένα ακόμα τέρμα από πλευράς Παναθηναϊκού με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους Δώνη-Εμμανουλίδη και Γιόχανσον να «κρύβουν» τη μπάλα και τον Σουηδό να την… εμφανίζει στο τέρμα του Χουάντερσον, για το τελικό 5-1!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-3-3): Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66’ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε, Κουρμπέλης (61’ Στάικος), Δώνης, Μπουζούκης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (77’ Εμμανουηλίδης).

Απόλλων Σμύρνης (4-3-3): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Τζανετόπουλος (70’ Ντούρσο), Ναδάλες, Ζοαο Πεδρο (63’ Ακόστα), Γκίνο, Κονέ, Σικαμπάλα, Ελ Χέλβε, Μπετινέλι (46’ Τριάδης).

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις