Ήττα με κατεβασμένα τα χέρια για ΑΕΛ

Είδε χαρά μετά από καιρό ο Αστέρας.

Οι Αρκάδες λύγισαν (2-0) την ΑΕΛ στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, στο πρώτο ματς του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο τους και έφτασαν στο πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα έπειτα από τις 22 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσα είχαν νικήσει μόνο τα Τρίκαλα στο Κύπελλο και είχαν τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Ο Καλτσάς άνοιξε το σκορ στο 55’ με κεφαλιά και ο Μανιάς σφράγισε τη νίκη στο 89’, σε ισάριθμες ασίστ του πολύ καλού Κώτσιρα. Δοκάρι για τον Τόνσο στο 70ο λεπτό.

Τους εννέα βαθμούς έφτασαν οι γηπεδούχοι και ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στη δωδέκατη, στους έντεκα και την ενδέκατη θέση παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Πώς έπαιξαν
inner
inner

Το ματς

Η αναμέτρηση είχε κάποια ερωτηματικά. Το κατά πόσο επηρέασε η διακοπή του πρωταθλήματος τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά το μεγαλύτερο ήταν τι εικόνα θα είχε ο Αστέρας, ο οποίος γύρισε σελίδα μετά το «διαζύγιο» με τον Παντελίδη και την πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου. Ο 66χρονος τεχνικός, που έχει φέρει εις πέρας παρόμοιες αποστολές στο πρόσφατο παρελθόν, είχε και αρκετές ημέρες (ή τέλος πάντων περισσότερες από όσες έχουν συνήθως οι προπονητές σε τέτοιες περιστάσεις) για να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες του.

Οι Αρκάδες, λοιπόν, έδειξαν διάθεση να βγουν μπροστά, να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή, στοχεύοντας και σε ένα γρήγορο γκολ, που αφενός θα τους έκανε πιο εύκολη τη ζωή, ενώ παράλληλα θα αφαιρούσε αρκετό από το βάρος που έχουν οι ποδοσφαιριστές στις πλάτες τους από τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΛ είχε οχυρωθεί καλά στην άμυνά της, δείχνοντας ότι και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν θα ήταν άσχημος γι’ αυτήν. Η αναμέτρηση κινήθηκε σε αρκετά χαμηλό τέμπο στο πρώτο μέρος, οι «βυσσινί» ήταν πολύ παθητικοί και ουσιαστικά δεν απείλησαν στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» που έκαναν 9(4) τελικές (και 60%-40% την κατοχή συνολικά), δεν «πάτησαν» δα και τον αντίπαλό τους, αλλά σίγουρα ήταν ανώτεροι.

Αν μάλιστα, ο Ρόλε είχε εκμεταλλευτεί στο 16’ το χαμηλό γύρισμα του Κώτσιρα από τα δεξιά (μετά την ωραία συνεργασία των Μουνάφο-Καλτσά) και δεν έστελνε ψηλά την μπάλα από το σημείο του πέναλτι, τότε θα έφερνε αποτελέσματα το πλάνο του Αστέρα. Νωρίτερα, ο Κρίστινσον (τερματοφύλακας ΑΕΛ), πρόλαβε με έξοδό του τον Μανιά που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Κυριακόπουλος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το δυνατό του πόδι με σουτ εκτός περιοχής, το γλυκό πλασέ του Τόνσο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο και κάπως έτσι σφραγίστηκε το 0-0 του πρώτου μέρους.

Άλλο ήταν το σενάριο στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΛ να παρουσιάζει διαφορετική φιλοσοφία, να κερδίζει κάποια μέτρα στο δεύτερο μέρος και να γίνεται πιο επιθετική. Μάλιστα, χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στο β’ ημίχρονο, για να κάνει όσες τελικές είχε συνολικά στο α’, με τον Ντέλετιτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο στο φιλόδοξο σουτ που έπιασε.

Οι εννέα τελικές του Αστέρα (χωρίς να σημαίνει ότι ήταν όλες επικίνδυνες) δεν έφεραν κάτι, αλλά με την πρώτη στο δεύτερο μέρος μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Βοήθησε και το γεγονός ότι άφησε πιο πολλά κενά η ομάδα του Φέστα σε αυτό το σημείο του αγώνα. Ο Κώτσιρας σέντραρε γλυκά, ο Καλτσάς κινήθηκε έξυπνα κι αφού τον έχασε η άμυνα της ΑΕΛ, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Λίγες και καλές ευκαιρίες είχε το παιχνίδι από εκεί και πέρα, με την ΑΕΛ να μην δείχνει ότι το πιστεύει για κάτι θετικό, παρά το εύθραυστο 1-0 και οι λίγοι κίνδυνοι που δημιούργησε προήλθαν από ατομικές προσπάθειες και όχι από καλά δομημένες επιθέσεις. Ο Αστέρας προστάτεψε με σχετική άνεση το υπέρ του σκορ, είχε δοκάρι με χαμηλό σουτ του Τόνσο στο 70’ και ο Μανιάς σφράγισε τη νίκη στο 89’ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από ωραία κίνηση του Κώτσιρα. Μάλιστα, ο Έλληνας φόρ είχε ευκαιρία -αμέσως μετά- για το δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ και παρέμεινε μέχρι τέλους το 2-0.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (90+2′ Φερνάντεθ), Ρόλε (60′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς (84′ Ορτέγκα), Κυριακόπουλος.

AEΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Χούμπτσεφ, Χοτζάλι (72′ Μπαργκάν), Γκόλιας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (67′ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (84′ Κούνιτς).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις