Αγχωτική ΝΙΚΗ, 1-0 τον Αχιλλέα

Δίχως να ενθουσιάσει με την απόδοσή της και να “βγάζει” ξανά προβλήματα στην τελική προσπάθεια, η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής και διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα. Σκόρερ για τους νικητές ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς στο 43′.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καραγεωργόπουλος

Η διάταξη της Νίκης

Χωρίς τον Κρις Μακένγκο στην αποστολή της παρατάχθηκε η Νίκη, με τον Γιώργο Κούτση να αποφασίζει να τον προφυλάξει προληπτικά, εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωσε στην προπόνηση του Σαββάτου, στον αχίλλειο τένοντα.

Συγκεκριμένα, για λογαριασμό των κυανόλευκων, ο τεχνικός τους επέλεξε να δώσει τα γάντια του βασικού πορτιέρο στον Αποστολίδη, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μετούσι, αριστερά ο Θοδωρής Παπαδόπουλος και στο κέντρο αυτής οι Παπαδήμας και Καντούτσης. Μέτσε και Τσεμπερίδης ήταν τα δύο “εξάρια”, με τον Ιορδανίδη να κινείται στην κορυφή του τριγώνου στα χαφ του άξονα, σε ρόλο “δεκαριού”. Κέρι (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Βουκομάνοβιτς να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση.

Κακό πρώτο μέρος, “λυτρωτής” στο τέλος του ο Βουκομάνοβιτς

“Ανοικτό” παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Νίκη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τον Αχιλλέα να πραγματοποιεί την πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα στο 4′, με τον Κώστα Αποστολίδη να επιχειρεί ένα σουτ στην κίνηση από πολύ μακρινή απόσταση, ύστερα από απόπειρα απομάκρυνσης αμυντικών της Νίκης, το οποίο πήρε τροχιά προς την εστία, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μανώλη Αποστολίδη που μπλόκαρε σταθερά. Στο 10′, ήρθε η πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Κέρι και Μετούσι συνεργάστηκαν από τα δεξιά, με τον δεύτερο να σεντράρει στην “καρδιά” της περιοχής του Αχιλλέα, εκεί που ο Δωματάς κέρδισε τον Καταχιώτη στον αέρα, κέρδισε την κεφαλιά, η οποία, όμως, κατέληξε στην αγκαλιά του Βασιλειάδη.

Το πολλά υποσχόμενο, βάσει ρυθμού, πρώτο δεκάλεπτο δεν έδωσε το έναυσμα στους ποδοσφαιριστές για ανάλογη συνέχεια, με τις δύο ομάδες, στη συνέχεια, να περιορίζονται σε ένα παιχνίδι κέντρου, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και ανολοκλήρωτες επιθετικές προσπάθειες. Η επόμενη “υποψία” ευκαιρίας για κάποιο τέρμα ήρθε στο 24′, με τον Δωματά από αριστερά να ελίσσεται και να επιχειρεί μία σέντρα και τον Κέρι να επιχειρεί ανάποδο ψαλίδι, το οποίο, όμως, πέρασε “χλιαρά” παράλληλα από την εστία του Βασιλειάδη. Στο 33′, η Νίκη έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της για γκολ. Ο Δωματάς, σε κατάσταση αντεπίθεσης, “άλλαξε παιχνίδι” για τον Κέρι δεξιά, ο οποίος συνέκλινε προς τον άξονα και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Τσιμπούκα, να αλλάζει κατεύθυνση, αλλά να μην αιφνιδιάζει τον Βασιλειάδη που μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι κυανόλευκοι είχαν κι άλλη καλή στιγμή, με τον Ιορδανίδη να εκμεταλλεύεται αμυντικό λάθος και να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο επιτελικός μέσος της Νίκης ελίχθηκε, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, με το σουτ του να καταλήγει αδύναμα στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Στο 38′, ήρθε η σειρά του Αχιλλέα να πραγματοποιήσει τη δική του σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Κώστας Αποστολίδης εκτέλεσε με σέντρα τη στατική φάση που κέρδισε η ομάδα του Ρούλη Παπαδόπουλου σε καλό σημείο από τα δεξιά, με τον Τσιμπούκα να “πετάγεται” στην πορεία της μπάλας και να επιχειρεί την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μάνου Αποστολίδη. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα, η Νίκη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με “κομπίνα” από στατική φάση, προφανώς δουλεμένη στην προπόνηση. Ο Ιορδανίδης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Καντούτσης με πισινή κεφαλιά, χωρίς να βλέπει, βρήκε μόνο του τον Βουκομάνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι που με προβολή εξ’ επαφής νίκησε τον Βασιλειάδη για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα της Νίκης, προερχόμενο από στατική φάση, κατά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Νίκη “άγγιξε” το δεύτερο τέρμα, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, πάλι με τον Βουκομάνοβιτς. Ύστερα από προωθημένη μπαλιά που έμοιαζε χαμένη, ο Σέρβος κέρδισε τον Τσιμπούκα στο σπριντ, βρέθηκε απέναντι από τον Βασιλειάδη, προσπάθησε να τον αποφύγει από τα αριστερά, με την κακή γωνία και την τοποθέτηση του κορμιού του να μην του επιτρέπουν να βρει εστία, πλασάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του τέρματος του Αχιλλέα.

“Έπαιξε με τη φωτιά” η Νίκη, παρέμεινε το 1-0 μέχρι το τέλος

Οκτώ δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα της επανάληψης, η Νίκη πήγε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, φτάνοντας κοντά στο 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν στη σέντρα, ο Δωματάς έκανε την κούρσα από τα αριστερά, τον είδε στην “πλάτη” της άμυνας ο Κέρι, με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό της Νίκης να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Βασιλειάδη, το πλασέ του, όμως, ήταν κακό, δίνοντας την ευκαιρία στον πορτιέρο του Αχιλλέα να απομακρύνει με τα χέρια. Στο 54′, ξανά οι κυανόλευκοι “άγγιξαν” το δεύτερο τέρμα, στην προσπάθειά τους να “καθαρίσουν” το τρίποντο. Κέρι και Ιορδανίδης συνεργάστηκαν στη μεσαία γραμμή, ο αρχηγός της Νίκης έφυγε από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και βρήκε ξανά τον Ιορδανίδη στο ύψος του πέναλτι και προς τα μέσα, αλλά καθυστέρησε, όπως και στη φάση του πρώτου μέρους, να εκτελέσει, δίνοντας την ευκαιρία στον Βασιλειάδη να του κλείσει το οπτικό πεδίο και τον Χαλκίδη να του βάζει την κόντρα στο πλασέ του, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι δύο ποδοσφαιριστές της Νίκης συνεργάστηκαν ξανά με άψογο τρόπο, ο Ιορδανίδης πάλι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Βασιλειάδη, αλλά προσπάθησε να εκτελέσει με το δεξί του πόδι, κόντρα στη φορά του σώματός του, με την μπάλα να φεύγει αδύναμα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας.

Στο 61′, ο Αχιλλέας, ξανά από στατική φάση και τα πόδια του Κώστα Αποστολίδη, είχε τη δική του καλή στιγμή. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ από πλάγια θέση, σαν κοντινό κόρνερ για αυτούς, με τον κεντρικό αμυντικό κι αρχηγό του Αχιλλέα να το εκτελεί απευθείας, με τον Μανώλη Αποστολίδη να ελέγχει την πορεία της μπάλας που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Ο Γιώργος Κούτσης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τζιώρα, στη θέση του σκόρερ Βουκομάνοβιτς στο 66′ και δύο λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει κι αυτός ένα τέρμα. Ο Τσεμπερίδης βρήκε τον Θοδωρή Παπαδόπουλο από τα αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον νεοεισελθόντα σέντερ φορ της Νίκης να πιάνει την κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Βασιλειάδης με το δεξί του χέρι, με την μπάλα να απομακρύνεται στη συνέχεια από τους αμυντικούς του Αχιλλέα.

Οι γηπεδούχοι έχαναν σπουδαίες ευκαιρίες να αποκτήσουν ένα “μαξιλαράκι ασφαλείας” για το τρίποντό τους, αλλά αδυνατούσαν να το πράξουν, με το αποτέλεσμα να παραμένει ρευστό, με τον Αχιλλέα, βέβαια, να μην μπορεί να γίνει απειλητικός, καθώς οι κυανόλευκοι διαχειρίζονταν στο “ρελαντί” την υπέρ τους κατάσταση. Όσο περνούσαν, όμως, τα λεπτά, η Νίκη έδινε τα δικαιώματα στον αντίπαλό της να ελπίζει πως ίσως μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαμ αρκετές ανολοκλήρωτες προσπάθειες για το 2-0, ενώ ο Αχιλλέας ρίσκαρε, ανεβάζοντας κάπως τις γραμμές του, δίχως, πάντως, να φανεί απειλητικός για πολλή ώρα. Και να που στο 89′ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους πολύ καλή στιγμή για να “κλέψουν” τον βαθμό. Ο Συμεών Παπαδόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κώστας Αποστολίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Παγωνίδη να μην μπορεί, από το ύψος της μικρής περιοχής, να πραγματοποιήσει την προβολή εξ’ επαφής και να βάλει δύσκολα στον Μανώλη Αποστολίδη.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τη Νίκη στο 95′, ύστερα από πολύ όμορφη αντεπίθεση, να κερδίζει πέναλτι, σε ανατροπή του τερματοφύλακα Βασιλειάδη πάνω στον Ντινιωτάκη. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Τζιώρας, ο οποίος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0, γεγονός, βέβαια, που δεν κόστισε στη Νίκη, καθώς ο κ. Λαθύρης, αμέσως μετά, σφύριξε για τελευταία φορά στον αγώνα.

Σκόρερ: 43’ Βουκομάνοβιτς

Νίκη Βόλου: Μ. Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Μέτσε, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (90+1′ Καρτσαμπάς), Κέρι (87′ Ντινιωτάκης), Δωματάς (74′ Φάμπιο), Βουκομάνοβιτς (66′ Τζιώρας)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Βασιλειάδης, Χαλκίδης (59′ Τζήκας), Καταχιώτης, Κ. Αποστολίδης, Τσιμπούκας, Δ. Ίτσιος (65′ Καραθάνος), Ναρίνογλου, Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Σ. Παπαδόπουλος, Μτσεντλισβίλι (72′ Αλεξανδρίδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις