Ψύχραιμος… κι ασταμάτητος Ολυμπιακός

Ακόμα μία νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έφτασε τις οκτώ σε εννέα αγωνιστικές, περνώντας αλώβητος κι από τα Σέλλανα, όπου επικράτησε με 2-3 στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του,  σε μία αναμέτρηση που ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο.
Οι  “ερυθρόλευκοι”  βίωσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό,  δεχόμενοι τέρμα μόλις στο 2ο λεπτό,
παρόλα αυτά διατήρησαν την ψυχραιμία τους και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, κατάφεραν την πλήρη ανατροπή πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν πιο απλά, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου  με την εμπειρία που διαθέτουν διαχειρίστηκαν άριστα το υπέρ τους αποτέλεσμα κι έδειχναν ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους αντιπάλους τους να φτάσουν σε ένα τρίτο τέρμα,  κάτι που έγινε, δίνοντας τελικά άνεση στο να διαχειριστούν το παιχνίδι ως το φινάλε του. Αυτό όμως έχει αποτέλεσμα να επέλθει χαλαρότητα και μόλις ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων,  οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους διαμορφώνοντας το τελικό 2-3, που δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα του αγώνα, όπου κατά γενική ομολογία οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι…

Ως συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του κόσμου, αφού περίπου 400 άτομα που ταξίδεψαν είτε οργανωμένα (πούλμαν είχαν ναυλώσει διοίκηση και οι οργανωμένοι οπαδοί), είτε μεμονωμένα με δικά τους οχήματα κατέκλυσαν κάθε χώρο στην κερκίδα του γηπέδου, το οποίο μετέτρεψαν σε έδρα!

Απόλυτος αιφνιδιασμός στο 2ο λεπτό
Με την πρώτη αντεπίθεση των γηπεδούχων και διαγώνιο σουτ από τα αριστερά της περιοχής και πλάγια, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσιρογιάννη, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων

Η πίεση του Ολυμπιακού
Ισορρόπησε ο Ολυμπιακός μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό που υπέστη, με τους “ερυθρόλευκους” να ισορροπούν το παιχνίδι και να έχουν πλέον τον έλεγχο του αγώνα, παράγοντας φάσεις.
Στο 9′  Ζγκούρη και Φλίγκος έπαιξαν βόλεϊ με το κεφάλι στην αντίπαλη περιοχή, ο πρώτος δοκίμασε γυριστό σουτ, πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε σχετικά εύκολα, σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή
Στο 11′ κάθετη μπαλιά στον Σερτζίνιο από αριστερά και σέντρα στη μικρή περιοχή , μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Σελλάνων προ του Φλίγκου.
Ο Λώττας (14’) εκτέλεσε κόρνερ απο αριστερα, πιεζόμενος ο Ναζίμ δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλια στο δεύτερο δοκάρι.
Ως εκείνο το σημείο δεν πάτησαν την περιοχή του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι,  αφού και το γκολ έγινε με σουτ έξω από αυτή.
Στο  27′ προσπάθεια από δεξιά με Φλίγκο, που γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή δεν είχε αποτέλεσμα, αφού έκανε επιτυχημένη έξοδο ο Ράντος, που οριζοντιώθηκε κι έδιωξε μακριά με γροθιές
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει με τη μπαλα να πηγαίνει πότε δεξιά, πότε αριστερά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 31′ να δημιουργηθεί διπλή ευκαιρία
σε σουτ των Ζγκούρη και Σερτζίνιο, μέσα από την περιοχή που που είχε ως αποτέλεσμα να κερδηθεί κόρνερ.

Γκολ ο Ολυμπιακός
Ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Ζγκούρη έκανε την κεφαλιά “ψαράκι” και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαγεωργίου στο 32’. Στο επόμενο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα ο Σερτζίνιο κάνοντας το 1-1.

Η φάση του αγώνα
Το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αναμφισβήτητα ήταν η στιγμή που σημάδεψε τον αγώνα, καθώς ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων -κυρίως, αν όχι μόνο στην κερκίδα- ενώ απέδωσε δικαιοσύνη εντός του αγωνιστικού χώρου, αφού οι φιλοξενούμενοι πήραν το γκολ που δικαιούνταν, όντας πολύ ανώτεροι των γηπεδούχων.

Ένταση στην κερκίδα
Φίλαθλοι των γηπεδούχων, διαμαρτυρόμενοι για τον καταλογισμό του εις βάρος τους πέναλτι, διαμαρτυρήθηκαν έντονα… στο τηλεοπτικό συνεργείο, που κάλυπτε την αναμέτρηση!!!

Συνέχισε να πιέζει ο Ολυμπιακός
Επιμένοντας στο ίδιο μοτίβο συνέχιζε να πιέζει ο Ολυμπιακός και στο 39′  ο Σερτζίνιο έκανε πολύ καλή σέντρα από δεξιά, ο Φλίγκος πήδηξε ψηλά, αλλά βρήκε τη μπάλα με το επάνω μέρος του κεφαλιού του και την έστειλε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Αμέσως μετά οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν λίγο λίγο χώρο στους γηπεδούχους, που κέρδισαν φάουλ σαν κοντινό κόρνερ από αριστερά (41’), αλλά χωρίς πρόβλημα πέρασε η φάση.

Το σχέδιο των “ερυθρολεύκων”
ο Σχεδιασμός των “ερυθρολεύκων” λειτούργησε άψογα, αφού δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, ο Λώττας έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Ζγκούρη, που μπήκε από δεξιά, χωρίς να έχει αντίπαλο και κάνοντας εξαιρετική κούρσα πλάσαρε με το δεξί τον Ράντο κι έκανε το 1-2, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού πριν το ημίχρονο.

Το β΄μέρος
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει και πάλι την αναμέτρηση, έχοντας καταφέρει να να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του στο χώρο του κέντρου.
Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, αλλά πολύ μακριά από την εστία του Παλιούρα, που δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση
Από το 65’ και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε στα δυο τρίτα του γηπέδου την πίεση του κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα νέα παραγωγή φάσεων.
Κάθετη μπαλιά στον Ζγκούρη μέσα στην περιοχή των Σελλάνων, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να χάνει το κοντρόλ την κρίσιμη στιγμή και η μπάλα να περνά άουτ
Στο 66′ απάντησαν με ευκαιρία Σέλλανα.  Ο Παλιούρας πρόλαβε τον Πατσαρούχα, σε τετ α τετ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, μπλόκαρε τη μπάλα.

Το επόμενο λεπτό ( 67′) τεράστια ευκαιρία Ολυμπιακός, όταν ο  Φλίγκος έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή κι αριστερά, έκανε την κούρσα και προσπάθησε να πλασάρει, με τον Ράντο να κάνει την έξοδο και να καλύπτει τη γωνία του. Η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων

“Καθάρισε” το παιχνίδι
Σε ένα σημείο που ο ρυθμός είχε πέσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και πίεζαν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, κυρίως με φάουλ, ήρθε το τρίτο γκολ. Στο 81΄ κόρνερ  από δεξιά με εκτελεστή τον Κόλα, ο Ναζίμ στην μικρή περιοχή πήδηξε ψηλότερα από όλους τους αντιπάλους του κι εύκολα έκανε το 1-3.
Με τη διαφορά των δυο γκολ υπέρ τους και τους γηπεδούχους αδύναμους να  αντιδράσουν, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.
Ωστόσο, ο Πατσαρούχας είχε διαφορετική γνώμη, αφού στο 93’ μείωσε 2-3 με σουτ από κοντά για τους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των φιλοξενούμενων δίνοντας άλλο “χρώμα” στο περίπου… ένα λεπτό που χρειάστηκε ως την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τέλος στον αγώνα… πανηγυρισμοί στην κερκίδα
Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε ακόμα μια νίκη, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα οι οι παίκτες του Ολυμπιακού, πήγαν στην κερκίδα των οργανωμένων (υπήρχαν διάσπαρτοι φίλοι σε όλο το γήπεδο) κι άρχισαν τραγουδούν συνθήματα με τον κόσμο που ακόμα μια φορά έδωσε βροντερό παρόν κι έκανε έδρα ακόμα ένα γήπεδο αντιπάλου.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας)
Βοηθοί: Κώστας Βρούζος (ΕΠΣ Πιερίας) – Αχιλλέας Νίκζας (ΕΠΣ Λάρισας)

Γκολ: Τσιρογιάννης (2′), Πατσαρούχας (93′)- Σερτζίνιο (πεν.- 33′), Ζγκούρη (41′), Ναζίμ (81′)

Κίτρινες: Αρχοντής- Παπουτσογιαννόπουλος

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Ράντος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντης, Κουρκούλης, Χάδιαρης, Τσιρογιάννης (72’ Δημολιός), Μπιτέλης, Τζέκος (58’ Πατσαρούχας), Υφαντής, Κόκκινος (58’ Μπακρατσάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λέαντρο, Οικονομόπουλος Κόλα, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρη (86’ Ευθυμιάδης), Λώττας (73’ Σκοπελίτης, Φλίγκος (76’ Ρόκας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις