Αμανατίδης: Ήρεμη αντίδραση, μετά το… κρύο γκολ

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη και τόνισε πως η ομάδα διέθετε ηρεμία μετά το γκολ που δέχθηκε, γεγονός που την επέτρεψε να γυρίσει το ματς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των «ερυθρολεύκων»:

«Θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή. Η ομάδα βελτίωσε πολύ την εικόνα της, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο του περασμένου παιχνιδιού στην Ιτέα, παρόλο που δεχθήκαμε ένα… κρύο γκολ στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε σωστά και ορθολογικά, όπως θέλουμε να τη βλέπουμε. Με επιθέσεις και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα. Νομίζω ότι το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και έτσι το διαχειρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι τους, ανάπτυξη, ενώ την κατάλληλη στιγμή ήταν και αποτελεσματικοί.

Στα αποδυτήρια είπαμε, ότι το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά σαν να είναι το σκορ 0-0. Ωστόσο, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον αντίπαλο. Είναι πραγματικά πολύ σκληρή ομάδα και τώρα καταλαβαίνω γιατί και η Νίκη άφησε εδώ βαθμούς και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Απέναντι σε αντιπάλους μαχητές, οι οποίοι σε κάποια λεπτά – στο δεύτερο ημίχρονο – ισορρόπησαν το παιχνίδι. Η ομάδα μας, όμως, ήταν αρκετά καλή και αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι η ήρεμη και σωστή αντίδραση, μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό πρέπει να αποτελέσει μία βάση για τις επόμενες αγωνιστικές Το δεύτερο γκολ που δεχόμαστε είναι ευεργετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Για να καταλάβουν οι παίκτες μας, πως για να παραμείνεις στην κορυφ,ή να κατακτάς νίκες, να επιτυγχάνεις στόχους, θέλει πολύ σκληρή δουλειά και πολύ μεγάλη συγκέντρωση, την οποία εμείς δεν την είχαμε για 90 λεπτά. Αυτή είναι μία αλήθεια και έχουμε μάθει να ζούμε με την αλήθεια.

Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΟ Σελλάνων, η οποία έχει ένα καταπληκτικό γήπεδο. Πολλά  συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, γιατί ο αγωνιστικός χώρος έγινε πολύ δύσκολος από μία νεροποντή δύο ώρες πριν από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει την προσπάθεια και αν παίζει, όπως ξέρει, δεν θα σταματήσει πουθενά».

Για το αν φοβήθηκε το παιχνίδι μετά το 1-0: «Το μόνο που φοβήθηκα ήταν, μήπως το γκολ που δεχθήκαμε φέρει κάποιον εκνευρισμό στην ομάδα και χαλάσει την ηρεμία των παικτών».

Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του από τους φιλάθλους της Καρδίτσας: «Αυτό μερικές φορές είναι ανεξήγητο. Βέβαια ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Με την Αναγέννηση Καρδίτσας έζησα πολύ μεγάλες στιγμές. Φαίνεται δεν ήταν τόσο καλή εκείνη η ομάδα και είναι καλύτερη αυτή που αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε με επιτυχία δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια: «Χαρακτηρίζω όλα τα παιχνίδια δύσκολα και βλέπω Κυριακή με Κυριακή όλες τις ομάδες να βελτιώνονται. Να μην ξεχνάμε, ότι κάθε ομάδα έχει το δικό της το στόχο, και μία εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό είναι για τον παίκτη μία στιγμή που θέλει να αναδειχθεί. Αυτό είναι θεμιτό, το καταλαβαίνουμε και το περιμένουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Για την φάση του πέναλτι: Θεωρώ ότι ήταν καθαρό πέναλτι».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις