Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 8ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Πολύ σημαντική η 8η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, καθώς υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση του βαθμολογικού πίνακα,  σε μία αγωνιστική κατά την οποία όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας έγιναν την Κυριακή (25/11), όπου είχαμε και μία αναβολή, στο Ρήγας- Σκιάθος, λόγω προβλήματος στο ιπτάμενο δελφίνι, που δεν επέτρεψε στην ομάδα του νησιού να ταξιδέψει.

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στο παιχνίδι Πρωτεσίλαος-Δήμητρα (4-3), όπου ο ουραγός και χωρίς νίκη Πρωτεσίλαος, που είχε μόλις δυο γκολ στο ενεργητικό του, επικράτησε επί της πρωτοπόρου Δήμητρας- που παραμένει πρώτη, αλλά με συγκάτοικο- σε ένα παιχνίδι  με ιδιαιτερότητες, στο οποίο σημειώθηκαν δυο γκολ στις καθυστερήσεις, ένα για κάθε ομάδα.

Ο Σαρακηνός  έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Δήμητρα, αφού έκανε το χρέος του κι επικράτησε 3-0 επί του αδύναμου φέτος Μαγνησιακού, ο οποίος με νεαρά παιδιά προσπαθεί να καταφέρει ότι καλύτερο μπορεί.

Από τους κερδισμένους της αγωνιστικής, σίγουρα είναι και ο Διαγόρας, ο οποίος συνεχίζει το νικηφόρο σερί του με τον Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο. Τελευταία η νίκη επί της Αγίας Παρασκευής με 2-0,  με τους γηπεδούχους να σκοράρουν όλα τους τα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Με απουσίες η Αγία Παρασκευή για λόγους υγείας, αλλά και στράτευσης νεαρών ποδοσφαιριστών της,  που έτσι κι αλλιώς αποτελούν τη βάση της ομάδας εδώ και χρόνια.

Σπουδαία νίκη και για τον Αίαντα, που κέρδισε στη Σούρπη την Ακρόπολη με 4-1,  σε αναμέτρηση που είχε δύο “πρόσωπα”, με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ καλοί στο πρώτο μέρος και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στο δεύτερο ημίχρονο.
Σε περίεργο “φεγγάρι” βρίσκεται η Ακρόπολη, η οποία μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα,  έχει υποστεί τέσσερις συνεχόμενες ήττες και όλοι περιμένουν την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα

Ο Ηρακλής στην πρώτη του παρουσία στο ανακαινισμένο Βασδέκειο ξεκίνησε με το δεξί,  αφού επικράτησε της Αγίας Άννας με 2-0, σκοράροντας από ένα τέρμα στα τελειώματα κάθε ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο το νικηφόρο αποτέλεσμα, έχοντας κι απόλυτη βαθμολογική ανάγκη, σε σχέση με την Αγία Άννα η οποία θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι, αν οι ποδοσφαιριστές της ήταν εύστοχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, όσο το ματς ήταν στο μηδέν- μηδέν. Από κει και πέρα  πίεζαν, όσο περνούσε ο χρόνος στο δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν κενούς χώρους.

Ακόμα μία νίκη και για τον Πύρασο, που επικράτησε 5-1 στον Πλάτανο επί των Μυρμιδόνων, κάνοντας την ανατροπή. Η ομάδα της Αγχιάλου πλέον έχει ισορροπήσει στα τέσσερα νικηφόρα και ισάριθμα χαμένα παιχνίδια,  έχοντας χτίσει όμως θετικό σερί τον τελευταίο καιρό.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Πρωτεσίλαος-Δήμητρα 4-3
Μυρμιδόνες-Πύρασος 1-5
Ρήγας-Σκιάθος ΑΝΑΒΟΛΗ
Μαγνησιακός-Σαρακηνός 0-3
Αίας-Ακρόπολη 4-1
Ηρακλής-Αγία Άννα 2-0
Διαγόρας-Αγία Παρασκευή 2-0

Η Βαθμολογία

*Παιχνίδι λιγότερο για Ρήγα – Σκιάθο

Η επόμενη- 9η αγωνιστική
Δήμητρα- Πύρασος
Σκιάθος- Πρωτεσίλαος
Σαρακηνός- Μυρμηδόνες
Ακρόπολη- Ρήγας Φ.
Αγ. Άννα- Μαγνησιακός
Αγ. Παρασκευή- Αίας
Ηρακλής Β.- Διαγόρας

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 8η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
“Ποδαρικό” με το δεξί για Ηρακλή, στην “πρώτη” του στο Βασδέκειο
Με ανατροπή ο Πύρασος… τρίτη νίκη και “πεντάρα”
Πρώτη… κι “επική”, η νίκη του Πρωτεσιλάου επί της Δήμητρας
Αγώνας με δυο “πρόσωπα”… και νικητή τον Αίαντα
Δίκαιη νίκη για Σαρακηνό… που “έπιασε” κορυφή
Ακόμα μια νίκη… που έγινε “συνήθεια για το Διαγόρα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις