Επιστροφή Μπάμπη Τεννέ στον Απόλλωνα Σμύρνης

Η επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ στον Απόλλωνα Σμύρνης γίνεται αντικείμενο έρευνας στην ιστορία, σαν γεγονός. Ο 65χρονος τεχνικός προσλαμβάνεται για τέταρτη φορά στην ομάδα, κάτι που δεν αποτελεί ρεκόρ, αφού είναι πολλές οι περιπτώσεις προπονητών με πολλές θητείες σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών.

Επικεντρώνοντας στην Α’ Εθνική και τη Super League, ο Τεννές θα δουλέψει για τρίτη φορά στον Απόλλωνα Σμύρνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας. Κάτι, που επίσης δεν είναι ρεκόρ, καθώς έχουμε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις, με Νταν Γεωργιάδη και Πάνο Μάρκοβιτς στον Πανιώνιο, Γιάννη Ματζουράκη στην Ξάνθη, Βασίλη Δανιήλ στον Παναθηναϊκό, Λεμονή και Αλέφαντο στον Ολυμπιακό, Καραπατή στον Ηρακλή. Κια φυσικά υπάρχουν και άλλες.

Ήταν Ιούνιος του 1996, όταν Αθηναϊκός και Απόλλων έκαναν… ανταλλαγή προπονητών. Ο Γιάννης Παθιακάκης, που είχε οδηγήσει τον Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου αναλάμβανε τον Αθηναϊκό, ενώ ο Τεννές μετά από ενάμισι χρόνο καλής παρουσίας στον Αθηναϊκό, πήγαινε Ριζούπολη. Ο πρώτος έμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 1997 στον Βύρωνα, ο Τεννές μέχρι τον Δεκέμβριο του 1997 στον Απόλλωνα.

Η δεύτερη θητεία του Τεννέ ήταν πολύ σύντομη, ακριβώς ένα μήνα! Στις 11 Οκτωβρίου 2013 ανέλαβε στη θέση του Αλέκου Βοσνιάδη και στις 11 Νοεμβρίου απολύθηκε, για να αναλάβει ο Λόρι Σάντσες. Και τώρα ήλθε η τρίτη θητεία, που όπως είπαμε σαν αριθμός δεν είναι ρεκόρ.

Ωστόσο η συνεργασία Απόλλωνα Σμύρνης και Τεννέ δημιουργεί ένα άλλο ρεκόρ στα χρονικά της μεγάλης κατηγορίας του ποδοσφαίρου μας. Η πρόσληψή του γίνεται 22 χρόνια και πέντε μήνες μετά την πρώτη του συνεργασία με την ομάδα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Το προηγούμενο ρεκόρ, που καταρρίπτεται τώρα, είναι του Νίκου Αλέφαντου, που είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στις 30 Νοεμβρίου 1983 και για τελευταία φορά στις 19 Μαρτίου 2004. Η πρώτη από την τελευταία πρόσληψη απείχαν 21 χρόνια και τέσσερις μήνες.

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καταγράφονται περιπτώσεις, όπως του Βαλερί Λομπανόφσκι, που ανέλαβε την Ντιναμό Κιέβου πρώτη φορά το 1974 και τελευταία το 1997. Ή του λιγότερο γνωστού Μίκι Έβανς, που δούλεψε στην Κάερσους της Ουαλίας για πρώτη φορά από το 1983 ως το 2007 και γύρισε το 2009. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Γκι Ρου, που ανέλαβε την Οσέρ το 1961 για πρώτη φορά. Το 2000 ανέλαβε ο Ντανιέλ Ρολάν, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά και ο Ρου γύρισε μετά από λίγους μήνες. Αν και ουσιαστικά δεν είχε φύγει κοντά από την ομάδα, μπορεί να θεωρηθεί ότι την ανέλαβε και πάλι μετά από 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις