Σ. Πετσιμέρης: Ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για να πάρει το πρωτάθλημα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε σήμερα ο γυμναστής του Ολυμπιακού Βόλου και άμεσος συνεργάτης του Περικλή Αμανατίδη στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων», Σωτήρης Πετσιμέρης. Αναλυτικά μίλησε:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:
«Η πορεία της ομάδας είναι αντάξια αυτής που είχαμε καθορίσει από την αρχή της χρονιάς. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι, ωστόσο, πάντα υπάρχει το καλύτερο και σ’ αυτό προσδοκούμε στο μέλλον. Σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει καλή διάθεση για την πορεία της ομάδας».

Για τις μεθόδους προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων»:
«Πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι ένα άθλημα που καθημερινά βελτιώνεται και οι συντελεστές που το αποτελούν μεταβάλλονται. Έτσι και εμείς, δεν πρέπει να μένουμε παθητικοί δέκτες των πραγμάτων. Πρέπει να υπάρχει μία διαρκής ενημέρωση και βελτίωση. Είναι πολύ σημαντικό όλα αυτά να γίνονται μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας. Από τη διοίκηση, από τους ανθρώπους που διευκολύνουν τη δική μας ενασχόληση με την ομάδα, από το προπονητικό τιμ, από τη συνεργασία και από τη δουλειά, που ο καθένας πρέπει να κάνει στην ομάδα, ούτως ώστε να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το επίπεδο της δουλειάς μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, από την εμπειρία που έχω, θα το αξιολογήσω ως πάρα πολύ υψηλό».

Για τη συνεργασία του με τον Περικλή Αμανατίδη:
«Πολλές φορές εμείς οι γυμναστές αδικούμαστε. Με τον Περικλή Αμανατίδη, με τον οποίο παλαιότερα είχαμε έμμεση συνεργασία, πάντα υπήρχε μία αμοιβαία εκτίμηση. Τώρα που συμπλέουμε πλέον μαζί, βλέπω ότι αυτό που σχεδιάσαμε και το οποίο βγαίνει καθημερινά στο γήπεδο, μας κάνει και τους δύο να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πλέον, όταν ο ένας κοιτάξει τον άλλον, αντιλαμβάνεται αμέσως τι πρέπει να γίνει. Είναι σημαντικό τα τιμ να έχουν μία κοινή γραμμή. Να έχουν μία δομημένη σκέψη. Γιατί οι ποδοσφαιριστές το αντιλαμβάνονται αυτό όταν βγαίνουν στο γήπεδο να αγωνιστούν και το εισπράττουν πολύ θετικά. Άρα και αυτό είναι ένα πράγμα πάρα πολύ σημαντικό στη δουλειά μας.

Προσωπικά ευχαριστώ τον Περικλή Αμανατίδη, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιώ πράγματα, τα οποία δουλεύω πολλές ώρες, μαζί με όλη την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο τελικός προορισμός είναι, η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να γίνει καλύτερη».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια βελτίωσης,  ως ομάδα:
«Η ομάδα έχει δείξει πως έχει βάθος στο ρόστερ, αλλά υπάρχει και μία ισάξια αντιμετώπιση, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες που μπαίνουν στην ομάδα ή βγαίνουν από την ομάδα κάθε αγωνιστική να είναι πάντα σε πολύ καλό επίπεδο. Θεωρούμε ότι η ομάδα σε πάρα πολλά παιχνίδια απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποια ματς που ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε στο βαθμό που θα θέλαμε. Κι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η ομάδα αυτή έχει να δώσει πολλά περισσότερα. Ο Ολυμπιακός δεν φτιάχτηκε για έναν ή δύο μήνες. Φτιάχτηκε από την αρχή της χρονιάς για να πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα δούμε πολλά περισσότερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

 Για το αν θα χρειαστεί πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός στο ρόστερ, εφόσον η ομάδα ανέβει κατηγορία:
«Είναι νωρίς και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη, όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Όμως, είναι θετικό για μία ομάδα που αλλάζει κατηγορία να κρατά το βασικό της κορμό. Κι αυτό, προκειμένου να μην παλαντζάρει το οικοδόμημα. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα από τους παίκτες, που δύσκολα το συναντάς.

Αυτό σημαίνει, πως τα παιδιά αυτά, πέρα από καλοί ποδοσφαιριστές είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες. Οποιοδήποτε θέμα προκύψει, οι ίδιοι μπορούν να το λύσουν, πριν βγει έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Αναγέννηση Καρδίτσας:
«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες ομάδες, εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα δούμε ότι μεγάλες ομάδες έπαθαν ζημιά, επειδή δεν ήταν σοβαρές σε κάποια παιχνίδια με υποδεέστερους αντιπάλους. Επειδή θεώρησαν ένα παιχνίδι εύκολο ή επειδή οι ποδοσφαιριστές ήταν απείθαρχοι. Από την αρχή έχουμε θέσει κάποια πράγματα. Πρώτον η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεύτερον, κάθε παιχνίδι να το βλέπει ξεχωριστά, ανάλογα με τη φιλοσοφία που έχει η κάθε ομάδα που έρχεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή που πάμε εμείς να την αντιμετωπίσουμε. Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε μία ιστορική ομάδα. Όμως, από κει και πέρα εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, θα πάρουμε τους τρεις πόντους για να συνεχίσουμε με επιτυχία αυτόν τον μαραθώνιο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο».

Για το αν θα δούμε κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα στο ματς με την Αναγέννηση:
«Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πάρουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής, γατί πρέπει να βρουν και πάλι το ρυθμό τους. Είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει ανάγκη η ομάδα. Κι αν ρωτάτε τη γνώμη μου, βεβαίως σ’ αυτά τα παιχνίδια μπορεί ο προπονητής να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν και να αποκτήσουν ρυθμό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις