Το παρασκήνιο της παραίτησης και το… power game στην Εθνική

Σε διάσταση απόψεων με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Γ. Καραγκούνη, οφείλεται σύμφωνα, η ξαφνική παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν. Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονταν σε κρίση εδώ και αρκετό καιρό με αφορμή και την παρουσία του Ν. Κωστένογλου, βοηθού του Μαρκαριάν, που στηριζόταν από…

…τον Καραγκούνη αλλά δεν είχε καλή χημεία με τον Ουρουγουανό τεχνικό.
Υπενθυμίζεται ότι Καραγκούνης ήταν αυτό που είχε εισηγηθεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ την έλευση του Μαρκαριάν ως αντικαταστάτη του Ρανιέρι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μαρκαριάν είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί άλλες δύο φορές. Την Τρίτη (21/07) πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ αλλά εκεί δεν βρήκε τον πρόεδρο, Γ.Γκιρτζίκη ο οποίος βρισκόταν στην Ξάνθη. Συναντήθηκε όμως με τον εκτελεστικό γραμματέα, Π. Παπανικολάου, στον οποίο εξέθεσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Εκτός από το θέμα Κωστένογλου στο τραπέζι μπήκε και θέμα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων με τον Καραγκούνη, ενώ έγιναν παράπονα και για κάποια δημοσιεύματα που ο Μαρκαριάν θεώρησε εκπορευόμενα με στόχο τον ίδιο.
Παρουσία του Παπανικολάου ο Μαρκαριάν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γκιρτζίκη ο οποίος επιχείρησε να τον μεταπείσει, αλλά ο Ουρουγουανός ήταν ανένδοτος ζητώντας να βγει ανακοίνωση προκειμένου να ανακοινωθεί η παραίτησή του.
Ειδικότερα δε από τη στιγμή που ο Γκιρτζίκης δεν ήταν έτοιμος ώστε προκειμένου να υπερασπιστεί τον Μαρκαριάν να συγκρουστεί ειδικά με τον Καραγκούνη που φέρει ειδικό βάρος ως «σημαία» της Εθνικής.
Μετά την ανακοίνωση παραίτησης που διοχετεύτηκε μέσω της ΕΠΟ, ο Γκιρτζίκης έλεγε σε όσους τον έπαιρναν τηλέφωνο, δήλωνε πως δεν θα κάνει την παραίτηση δεκτή, αφήνοντας ανοιχτό ένα παράθυρο παραμονής που ο Μαρκαριάν μόλις είχε κλείσει.
Να σημειωθεί πως την 1η Ιουλίου Γκιρτζίκης και Μαρκαριάν είχαν συναντηθεί και από την ενημέρωση που υπήρξε από την ΕΠΟ, είχε φανεί πως θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την συνεργασία τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι ερχομός του Σέρχιο Μαρκαριάν στις αρχές του έτους, ως αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος συνδέθηκε με τη χειρότερη εικόνα της Εθνικής από το 2004 και μετά, αποδείχθηκε εκ των αποτελεσμάτων ότι δεν έφερε την πολυπόθητη αλλαγή ούτε αγωνιστικά αλλά, κυρίως, ούτε ψυχολογικά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έριχνε σε αυτόν ευθύνες για τα αποτελέσματα.
Μάλιστα ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο οπότε λήγει το συμβόλαιό του και να ταξιδέψουν μαζί οι Γκιρτζίκης, Μαρκαριάν, Καραγκούνης ώστε στις 25 Ιουλίου ώστε να βρίσκονται στην Αγ. Πετρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις