Αμανατίδης: Με την ίδια φιλοσοφία σε όλα τα παιχνίδια

Το έργο του Ολυμπιακού Βόλου στο αυριανό (1/12) παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Πανθεσσαλικό στάδιο φαντάζει εύκολο, απέναντι στην ουραγό ομάδα του ομίλου, η οποία δεν έχει αποσπάσει ούτε βαθμό στις εννέα αγωνιστικές που έχουμε διανύσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν χαλαροί, όπως τονίζει με δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης: «Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια με τη ίδια σοβαρότητα και αυτό το απέδειξε και στα ματς του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, όταν αντιμετώπισε ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα (σ.σ. Πηλέα, Πρωτεσίλαο). Οι παίκτες αγωνίστηκαν με το ίδιο πάθος, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως έχω απαιτήσεις απ’ όλους, ανεξάρτητα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Ο στόχος είναι η ομάδα να παίρνει τους βαθμούς και παράλληλα να προσφέρει και όμορφο θέαμα με το ποδόσφαιρο που παίζει. Οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο, μας στηρίζουν με την παρουσία τους και εμείς θα πρέπει να τους κάνουμε χαρούμενους με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα.

Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να δείξουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν, ως ποδοσφαιριστές, είτε ξεκινούν στο βασικό σχήμα, είτε έρχονται από τον πάγκο. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει, πως δεν στηρίζεται σε 11-12 ποδοσφαιριστές, αλλά στο σύνολο του ρόστερ. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγή οι Ζγκούρι, Ρόκας και Καμπλιώνης, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, ο Ολυμπιακός να πετύχει δύο γκολ και να πάρει μια σημαντική νίκη. Ανά πάσα στιγμή οι παίκτες οφείλουν να είναι έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Ποτέ δεν σταθήκαμε στις απουσίες που είχαμε, λόγω τραυματισμών. Γιατί απλά, αυτές οι απουσίες δεν φάνηκαν. Ο Σαχινίδης τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τα Μετέωρα, αλλά σ’ αυτή τη θέση υπάρχει ο Φλίγκος. Μπορεί να είχε χάσει μέρος της προετοιμασίας από τον τραυματισμό του στο φιλικό με τα Σέλλανα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως όταν κλήθηκε να αγωνιστεί ήταν αυτός που έπρεπε, έχοντας ήδη σημειώσει έξι γκολ και βοηθώντας σημαντικά την ομάδα. Είναι ένας επιθετικός που έχει το εύκολο γκολ και κάνει σωστά τη δουλειά του».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις