Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι προπονητές ποδοσφαίρου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Καταγγελία με πολλά ερωτηματικά εναντίον του Υπουργείου Αθλητισμού εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση προπονητών ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης η οποία κλιμακώνει πλέον τις αντιδράσεις της. Σ’ αυτή αναφέρει:

“-Νομοθετεί αντισυνταγματικά το Υπουργείο Αθλητισμού;

-Η ΕΠΟ είναι «κράτος εν κράτει»;

-Οι σχολές της ΕΠΟ είναι νόμιμες;

Η ΕΠΟ παραβιάζοντας το Σύνταγμα, μας αρνείται τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, απαγορεύοντας στα ποδοσφαιρικά σωματεία την πρόσληψή μας, ως προπονητές ποδοσφαίρου, με πτυχίο πανεπιστημίου και με άδεια προπονητή ποδοσφαίρου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρότι γνωρίζει απόλυτα το θέμα  επιτρέπει στην ΕΠΟ, να λειτουργεί έτσι ως «κράτος εν κράτει» και νομοθετεί σήμερα αντισυνταγματικά.

Γιατί μας υποχρεώνουν να φοιτήσουμε σε σεμιναριακές σχολές που ελέγχεται αν λειτουργούν νόμιμα, ενώ ακόμα ελέγχεται αν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές διδάσκουν νόμιμα σε ιδιωτικές «σχολές», και αν έχουν νομίμως άδεια διδασκαλίας από το πανεπιστήμιο και ακόμα αν η καταβολή του μισθού τους γίνεται μέσα από τον ειδικό λογαριασμό του πανεπιστημίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «ο Συνήγορος του Πολίτη» αποφαίνεται ότι «εξαιρούμεθα  της υποχρέωσης εξασφάλισης της εν λόγω ταυτότητας για την άσκηση του επαγγέλματος ‘προπονητής ποδοσφαίρου’» (έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 249760/45169/15-10-2018) οπότε δεσμεύεται η Κυβέρνηση και η Βουλή να νομοθετήσουν σε αυτή τη βάση και όχι να μας υποχρεώνουν  να φοιτήσουμε στις «σχολές» της ΕΠΟ.

Αρνούμενοι να δεχθούμε την καταπάτηση του Συντάγματος και τη μη εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 31 του Ν. 2725/1999, στο οποίο προστίθεται η παράγραφος 12 ως εξής: «12. Πέραν της αδειοδότησης από το κράτος, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή δεν υπόκειται στην έγκριση ή άλλου ισοδύναμου αποτελέσματος περιοριοσμό άλλου φορέα, εφόσον ο προπονητής είναι κάτοχος πτυχίου Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής με κύρια ή πρώτη ειδικότητα στο άθλημα στο οποίο θα εργαστεί», κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες μας, φθάνοντας και σε καθιστική διαμαρτυρία αλλά και σε απεργία πείνας, αφού προασπίζουμε όχι μόνο τα ατομικά μας δικαιώματα αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων πτυχιούχων”.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις