Αμανατίδης: Ο Ολυμπιακός είναι σαν να μην κέρδισε…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού με την Αναγέννηση Καρδίτσας, τόνισε πως η ομάδα του είναι σαν να μην κέρδισε. Αναφέρθηκε στην κακή νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και λέγοντας πως οι παίκτες του δεν είναι άξιοι συγχαρητηρίων, παρότι νίκησαν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων».

«Μέχρι τώρα έχουμε δώσει στους παίκτες μας πάρα πολλά συγχαρητήρια, όσον αφορά την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έφεραν. Σήμερα η ομάδα μας δεν ήταν άξια συγχαρητηρίων. Και δεν κρύβω ότι έδειξε έναν κακό εαυτό. Όχι όσον αφορά την ικανότητα των παικτών και της ομάδας, αλλά στο κομμάτι της νοοτροπίας. Πράγμα που είναι θεμελιώδες, αν θέλεις να κατακτήσεις στόχους, όπως είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αυτό η ομάδα πρέπει να μην το ξαναεμφανίσει ποτέ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να το αποδεχθεί και να το λύσει. Αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερη μέρα, ούτε θα μπούμε ξανά σε μία τέτοια διαδικασία.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα μας έδειξε πράγματα που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Δημιούργησε φάσεις, πέτυχε γκολ, σημείωσε δεύτερο τέρμα από στατική φάση. Στη συνέχεια παρασύρθηκε από μία κακή νοοτροπία, την οποία μέχρι τώρα δεν την έδειχνε κανείς. Νομίζω, ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Γι’ αυτό θεωρώ σήμερα, πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σαν να μην κέρδισε.

Δεν ξέρω αν αυτό ακούγεται βαρύ, αλλά ούτε προσπαθώ τεχνηέντως να δημιουργήσω μία κατάσταση συναγερμού στην ομάδα. Είναι μία πραγματικότητα, η οποία στο μόνο που δεν αποτυπώνεται στην ομάδα, είναι στους τρεις πόντους που πήρε.

Μέσα σε δύο-τρεις ώρες οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά και δεν έχει καμία θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού ο κακός εαυτός μας. Ξεκινώντας από εμένα και καταλήγοντας μέχρι το φροντιστή. Αυτή είναι η απαίτηση της ομάδας απέναντι σε όλους εμάς. Το αποδεχόμαστε και αν δεν το αποβάλλουμε δεν έχουμε καμία θέση σε αυτήν ομάδα.

Όταν σ’ ένα παιχνίδι έχεις δημιουργήσει προσδοκίες για ένα εύκολο απόγευμα, η συνέχεια είναι αυτή. Βουτηγμένοι στο άγχος, στις δεύτερες σκέψεις, μπορείς να πας μέχρι την κόλαση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις