Μάγκικα, ΝΙΚΙΩΤΙΚΑ, 1-2 τον Αλμυρό

Με πολύ καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα, και αξιοζήλευτα ψυχικά αποθέματα στο τέλος, πετυχαίνοντας μία παλικαρίσια ανατροπή στο σκορ, η Νίκη Βόλου έφυγε νικήτρια από το “Αθανάσιος Ραγάζος” το μεσημέρι της Κυριακής, επικρατώντας του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού με 2-1, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ για τους νικητές οι Κέρι (πεν. 60′) κι Ιορδανίδης (75′), είχαν προηγηθεί οι γηπεδούχοι με τέρμα του Κοντοβά (57′).

Ρεπορτάζ: Κώστας Καραγεωργόπουλος

Η διάταξη των ομάδων

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Νίκης Βόλου, Κώστας Γρηγοριάδης, επέλεξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, δεξιά τον Μετούσι και στο κέντρο τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μέτσε και Τσεμπερίδης, ενώ μπροστά από αυτούς κινείτο ο Ιορδανίδης σε ρόλο “δεκαριού”. Κέρι (αριστερά) και Δωματάς (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Βουκομάνοβιτς να είναι ο μοναδικός προωθημένος της κυανόλευκης επίθεσης.

Από την άλλη, για λογαριασμό του Αλμυρού, ο Στέλιος Αρσένος έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Σταυράκη, αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μπαρούτας, δεξιά ο Καρράς και στο κεντρικό δίδυμο οι Κόκκας και Στουρνάρας. Οι Δημηνάς και Αλεξανδρής ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Βανγκέλι να αγωνίζεται μπροστά από τους δύο σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ο Κοντοβάς κινείτο στη δεξιά πτέρυγα μεσοεπιθετικά, ο Τσιώλης στην αριστερή, με τον Τζοβάρα να είναι το “εννιάρι” για τους γηπεδούχους.

Καλό το ξεκίνημα για τη Νίκη, ισορρόπησε στη συνέχεια ο Αλμυρός

Με διάθεση να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό ξεκίνησε την αναμέτρηση η Νίκη, με τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν επίμονα διαδρόμους για να δημιουργήσουν επιθετικά, κοντά στα καρέ του Σταυράκη. Βέβαια, αυτή η υπεροχή των κυανόλευκων στα πρώτα λεπτά δεν μεταφράστηκε σε κάποια σπουδαία στιγμή για γκολ, με τη μοναδική καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια να είναι μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 6′, η οποία πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 15′, ο Αλμυρός πραγματοποίησε τη δική του πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, όταν Τσώλης και Μπαρούτας συνεργάστηκαν στην αριστερή πλευρά, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Τζοβάρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Αποστολίδη που ήλεγχε τη φάση. Ένα λεπτό αργότερα, η Νίκη απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος κινήθηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Βουκομάνοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, η οποία επίσης πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν περισσότερο στη μεσαία γραμμή, κερδίζοντας κάποιες προσωπικές μονομαχίες και κατόρθωσαν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι. Στο 26′, ο Αλεξανδρής έγινε αποδέκτης της μπάλας σε καλή θέση, επιχείρησε ένα σουτ, με τον Αποστολίδη να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει την μπάλα στη δεξιά του γωνία. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η Νίκη έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της για γκολ. Ο Μέτσε πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, την έφερε στο δεξί του πόδι κι επιχείρησε το σουτ, το οποίο απομάκρυνε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Σταυράκης που “απογειώθηκε” στην αριστερή του γωνία, πραγματοποιώντας σπουδαία απόκρουση.

“Νικιώτικη” ανατροπή στην επανάληψη

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, Αλμυρός και Νίκη είχαν από μία ακόμα καλή στιγμή, προκειμένου να ανοίξουν το σκορ. Στο 38′, τη σέντρα του Κοντοβά από τα δεξιά εκμεταλλεύτηκε ο Τζοβάρας, του οποίου η κεφαλιά πέρασε, όμως, άουτ, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, Βουκομάνοβιτς και Κέρι συνεργάστηκαν όμορφα, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα τεχνικό σουτ, με εξωτερικό φάλτσο, το οποίο, βέβαια, δεν αιφνιδίασε τον Σταυράκη που απομάκρυνε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τη Νίκη να έχει ξανά την υπεροχή και να χάνει σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 49′ ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καντούτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Δωματάς, στη συνέχεια, με νέα κεφαλιά δεν μπόρεσε να κερδίσει εξ’ επαφής τον Σταυράκη που απομάκρυνε. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, όμως, θα έλεγε κανείς, ο Αλμυρός στο 57′ άνοιξε το σκορ. Ο Τσώλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια κι έβγαλε τη σέντρα εντός περιοχής, με τον Κοντοβά να πλασάρει, από κοντά, στην αριστερή γωνία του Αποστολίδη, κάνοντας το 1-0.

Η “ψυχρολουσία” του 1-0 δεν αιφνιδιάσει τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Γρηγοριάδη, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσια, τρία λεπτά αργότερα. Ο Κέρι, από θέση εντός περιοχής, πραγματοποίησε ένα σουτ, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Μπεκιάρη, σταμάτησε στο χέρι του Κόκκα, με τον Καρδιτσιώτη διαιτητή να υποδεικνύει την “εσχάτη των ποινών”. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Κέρι που ευστόχησε, κάνοντας το 1-1, με το ενδέκατο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν στάθηκαν απλώς στην ισοφάριση, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στη μεγάλη ανατροπή. Στο 71′ η Νίκη… “προειδοποίησε” με το σουτ του Καντούτση, μέσα από την περιοχή, που απομάκρυνε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Σταυράκης και στο 75′ “χτύπησε” τον Αλμυρό, για δεύτερη φορά στο ματς. Ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο, μόλις πριν από δύο αγωνιστικά λεπτά, Αναστασίου κινήθηκε από τα αριστερά κι έβγαλε εξαιρετική συρτή παράλληλη σέντρα για τα πόδια του Ιορδανίδη που στόπαρε κι εκτέλεσε τον Σταυράκη για το 1-2.

Στα εναπομείναντα αγωνιστικά λεπτά ο Αλμυρός προσπάθησε να επιτεθεί, “ρισκάροντας” πολύ, ανέβασε τις γραμμές του κι έφτασε πολλές φορές κοντά στα καρέ του Αποστολίδη, με τη Νίκη, όμως, να αμύνεται σωστά και να κρατάει το υπέρ της αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος.

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι (58′ Ρόβας), Καρτσαμπάς (73′ Αναστασίου), Καντούτσης, Θ. Παπαδόπουλος, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Δωματάς (79′ Ντινιωτάκης), Κέρι, Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς (46′ Τζιώρας)

Γ.Σ. Αλμυρού: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Κόκκας, Βανγκέλι, Δημηνάς (79′ Χατζής), Αλεξανδρής, Στουρνάρας, Τζοβάρας (82′ Τιμπλαλέξης), Τσιώλης (74′ Γκίκα), Κοντοβάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις