Βαρούχας: «Φάση που θέλει… ψυχανάλυση. Τραγικό λάθος»

Τραγικό λάθος χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Βαρούχας τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια στο 11ο λεπτό του Λαμία-ΠΑΟΚ (0-1) από τον διαιτητή Τσαμούρη.

«Ο Βιεϊρίνια ή ο κάθε Βιεϊρίνια όταν γυρνά το κορμί του δεν πάει να πει ότι μπορεί να απλώνει το χέρι του. Πρέπει να το έχει σε φυσική θέση. Δεν θα πω ότι είχε πρόθεση, αλλά το χέρι του δεν ήταν σε φυσική θέση και έτσι μεγαλώνει τον όγκο του σώματός του. Είναι παράβαση, είναι πέναλτι και έπρεπε να δοθεί. Αυτή η φάση θέλει ψυχανάλυση. Είχε κάνει 4-5 καλά παιχνίδια ο Τσαμούρης, τώρα γιατί έκανε αυτό το λάθος, δεν καταλαβαίνω… Ο διαιτητής είναι μπροστά, έχει πεντακάθαρο οπτικό πεδίο και δεν δίνει την παράβαση. Είναι ένα τραγικό λάθος, όχι ένα απλό λάθος. Η περίπτωση αυτή χρειαζόταν VAR; Σας παρακαλώ τώρα…», τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Αντίθετα, ο Πειραιώτης ρέφερι αποφάσισε σωστά για ένα άλλο χέρι στο χθεσινό ματς. «Στην άλλη φάση, του Μαουρίσιο, το χέρι είναι σε φυσική θέση και δεν υπάρχει καμία παράβαση. Σωστά δεν δόθηκε τίποτα», είπε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον πειθαρχικό έλεγχο. «Βάσει του κανονισμού είναι σωστή η αποβολή του Κάνιας. Όμως δεν είναι σωστή η χρησιμοποίηση της κίτρινης κάρτας αντί της κόκκινης για το χτύπημα του Μπαράλες στον Πασχαλάκη. Οι διαιτητές πρέπει να κάνουν σκάουτινγκ για να ξέρουν πώς συμπεριφέρονται κάποιοι παίκτες», ανέφερε.

Όσο για το άλλο ματς της Δευτέρας, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (2-1); «Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ο Βούκοβιτς είναι οφσάιντ. Η απόφαση για την αποβολή του Χαντάκια είναι σωστή».