Συνελήφθη 35χρονος για τη ρίψη κροτίδας που τραυμάτισε ποδοσφαιριστή!

Στη σύλληψη ενός 35χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Θήρας κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Θύελλα Καμαρίου-Κόρινθος για την 9η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Με την κατηγορία παραβίασης της νομοθεσίας που αφορά τον αθλητισμό και τη βία στα γήπεδα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής (2/12) και πριν την έναρξη του αγώνα στη Σαντορίνη, ο 35χρονος εκσφενδόνισε κροτίδα, η οποία εξοστρακίστηκε και κατέληξε σε σημείο του αγωνιστικού χώρου που πραγματοποιούνταν προθέρμανση αθλητών.

Η κροτίδα τραυμάτισε στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή της Κορίνθου, Φώτη Παπανικολάου. Μάλιστα, ο γιατρός του αγώνα κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο και παρέλαβε τον παρέλαβε τον άτυχο ποδοσφαιριστή, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Παρόλα αυτά, μετά από μία καθυστέρηση 10 λεπτών, εν αντιθέσει με όσα υπαγορεύει ο πειθαρχικός κώδικας, ο διαιτητής ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι, με τους Κορίνθιους να αναγκάζονται να αντικαταστήσουν τον παίκτη. Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 0-1.

Ο 35χρονος δράστης συνελήφθη άμεσα και τη Δευτέρα (3/12) οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Η θέση της Κορίνθου

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της φιλοξενούμενης ομάδας, ο Παπανικολάου δέχθηκε την κροτίδα στο κεφάλι και ο διαιτητής θα έπρεπε να διακόψει οριστικά το ματς.

Οι Κορίνθιοι θεωρούν ότι αποφάσισε κατά παράβαση του Πειθαρχικού κώδικα να γίνει κανονικά το ματς.

Το οποίο τελικά ξεκίνησε μετά από μία καθυστέρηση 10 λεπτών.

Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 0-1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορίνθου

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣ ΚΌΡΙΝΘΟΣ, ΠΡΟΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΚΕΔ

Σήμερα ζούμε τον παραλογισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου στην προθέρμανση του αγώνα τραυματίζεται ποδοσφαιριστής μας από κροτίδα ενώπιον της διαιτητικής τριάδας ο γιατρός του αγώνα μετά από 25 λεπτά καλεί το ΕΚΑΒ και παραλαμβάνει τον ποδοσφαιριστή ασθενοφόρο ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από κροτίδα. Ο διαιτητής αγνοώντας το άρθρο 15 του πειθαρχικού Κώδικα με καθυστέρηση 10 λεπτών αρχίζει τον αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής αντικαθίσταται και ξεκινάει ο αγώνας με καθυστέρηση 10 λεπτών».

Αναφορικά με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι η παράγραφος 5β αναφέρει:

«Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο, κ.λπ.). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις